Ψείρες: πως θα απαλλαγείτε οριστικά.

Για τα παιδιά, ο μήνας Σεπτέμβριος σηματοδοτεί την επιστροφή στα θρανία. Μαζί με την έναρξη της σχολικής χρονιάς επιστρέφουν επίσης και  σε πολλά παιδικά κεφαλάκια κάποιοι ανεπιθύμητοι… επισκέπτες, οι γνωστές σε όλους μας ψείρες.

Οι ψείρες ταλαιπωρούν αρκετά παιδιά, ενώ ταυτόχρονα αγχώνουν και τις μαμάδες. Ιδιαίτερα στους παιδικούς σταθμούς και στα δημοτικά σχολεία πολλές φορές  παίρνουν τη μορφή επιδημίας.  Είναι επίσης γνωστό ότι τα παιδιά και κυρίως τα κοριτσάκια με μακριά μαλλιά, είναι πιο επιρρεπή στα μικροσκοπικά αυτά παράσιτα.

Πού οφείλεται η φθειρίαση;

Οι φθείρες (ψείρες) είναι παράσιτα που δεν μπορούν να πετάξουν, αλλά μεταδίδονται από το ένα κεφάλι στο άλλο με άμεση επαφή. Η μετάδοση γίνεται μέσω αντικειμένων που έρχονται σε επαφή με το κεφάλι, όπως είναι οι χτένες, οι κορδέλες, τα καπέλα και τα μαξιλάρια. Οι ψείρες έχουν χρώμα γκριζωπό και προσκολλώνται πάνω στην τρίχα. Τρέφονται με αίμα που απομυζούν από το δέρμα του κεφαλιού, με αποτέλεσμα να προκαλείται έντονος ερεθισμός και φαγούρα. Τα αυγά των ψειρών είναι οι κόνιδες, άσπρου χρώματος που αναγνωρίζονται πιο εύκολα. Όμως, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, καθώς οι ψείρες δε μεταφέρουν άλλες ασθένειες ή μικρόβια. Το σοβαρότερο πρόβλημα είναι η φαγούρα, γι αυτό είναι σημαντική η άμεση θεραπεία. Αν, λοιπόν, το παιδί σας παραπονεθεί για έντονη φαγούρα στο κεφαλάκι του, μην πανικοβληθείτε. Δεν είναι τόσο δύσκολο να απαλλαγείτε από την παρουσία τους, καθώς μπορείτε  να χρησιμοποιήσετε αντιφθειρικά προϊόντα με τη μορφή λοσιόν ή/και σαμπουάν, για την πρόληψη, αλλά και την αντιμετώπισή τους.

Tips  για να αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά τις ψείρες.

  • Δράστε προληπτικά: Η χρήση προληπτικών προϊόντων είναι ο μόνος τρόπος να μην εξαπλωθούν οι ψείρες από τα παιδιά σε όλα τα μέλη της οικογένειας!
  • Προτιμήστε φυσικά προϊόντα: Αρκετά προϊόντα στην αγορά για τη θεραπεία της φθειρίασης περιέχουν διάφορες συνθετικές χημικές ουσίες, οι οποίες παρουσιάζουν συχνά ανεπιθύμητες ενέργειες, ενώ παράλληλα, έχουν αναπτύξει ανθεκτικότητα στην αντιμετώπιση ψειρών και κονίδων. Έτσι, όλο και περισσότεροι καταναλωτές αναζητούν άμεσες λύσεις που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες τάσεις με τη χρήση φυσικών προϊόντων.
  • Χρησιμοποιείστε το χτενάκι: Σε συνδυασμό με το αντιφθειρικό σαμπουάν για την πλήρη απομάκρυνση των ψειρών και των αυγών τους, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε  ειδικά  χτενάκια, με τα οποία θα χτενίζετε καθημερινά και σχολαστικά, για μία εβδομάδα τουλάχιστον, τα μαλλιά των παιδιών. Τα χτενάκια αυτά, λόγω της κατασκευής τους αποκολλούν κυρίως τις κόνιδες που μπορεί να έχουν απομείνει στο τριχωτό.
  • Ελέγξτε ξανά: Εάν χρειαστεί, λουστείτε και πάλι με το ειδικό σαμπουάν μετά από 7 ημέρες. Στόχος είναι να μην αφήσετε τις ψείρες να γεννήσουν ξανά αυγά!
  • Απολύμανση του χώρου: Παράλληλα με την τοπική θεραπεία, καλό είναι να φροντίζετε για την καθαριότητα του χώρου.  Οι ψείρες δεν μπορούν να ζήσουν  περισσότερο από 1 ημέρα μακριά από το τριχωτό της κεφαλής. Πλένετε τα σεντόνια, τις μαξιλαροθήκες και τα ρούχα του παιδιού σε υψηλή θερμοκρασία. Μην ξεχάσετε να καθαρίσετε σε καυτό νερό βούρτσες και κορδέλες μαλλιών.
  • Ενημερώστε δασκάλους και παιδιά: Όταν το παιδί επιστρέψει στο σχολείο, φροντίστε να ενημερώσετε τους δασκάλους για τον έλεγχο και των υπολοίπων παιδιών για την αποφυγή νέων περιστατικών.

Επομένως, οι ψείρες δε χρειάζεται να σπείρουν τον πανικό! Δράστε προληπτικά και αντιμετωπίστε τες αποτελεσματικά και με ασφάλεια χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα φυσικά προϊόντα.

ΒΡΕΣ ΟΛΑ ΤΑ ΑΝΤΙΦΘΕΙΡΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΣΤΟ LIVY

NEWSLETTER

Eγγραφή στο newsletter του Livy.gr

To Livy θα μπορεί χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα για να έρθει σε επαφή μαζί σας για ενημερώσεις με νέα & προσφορές. Δώστε τη συγκατάθεσή σας για τους τρόπους που θα θέλατε να μας ακούσετε:

© 2024
VISA
Κατασκευή & προώθηση Advisable Agency