Μήπως το δέρμα σας χρειάζεται περισσότερη φροντίδα;

Το δέρμα αποτελεί το μεγαλύτερο και ένα από τα πιο σημαντικά όργανα του σώματός μας. Γι’ αυτό, θα πρέπει να το φροντίζουμε καθημερινά και να είμαστε σε θέση να καταλαβαίνουμε τις ανάγκες που χρειάζεται κάθε φορά. Ποια είναι τα τρία σημάδια που φανερώνουν ότι χρειάζεται λίγη περισσότερη φροντίδα;

Ακμή στα 40

Η ακμή, η οποία είναι μια συχνή δερματολογική νόσος, εμφανίζεται συνήθως στην εφηβική ηλικία. Γενικότερα, οι αιτίες που ευθύνονται για αυτή τη δερματολογική πάθηση είναι η διαταραχή των ορμονών, περιβαλλοντολογικοί παράγοντες, ακατάλληλα καλλυντικά, ελλιπής δίαιτα, περιβαλλοντολογικοί παράγοντες, καθώς και ορισμένα φάρμακα.

Ωστόσο, ξεσπάσματα ακμής μπορεί να προκύψουν και σε ένα μεγάλο ποσοστό ενηλίκων, κυρίως γύρω στα 40 και ιδιαίτερα στις γυναίκες. Η εμμηνόπαυση είναι ένας από τους βασικούς παράγοντες που μπορεί να συμβάλλει στην εμφάνισή της.

Σύμφωνα με έρευνες, σχεδόν το 50% των γυναικών ηλικίας 20 έως 29 ετών έχουν ακμή και το 25% των γυναικών ηλικίας 40 έως 49 ετών.

Αν, λοιπόν, δεν βρίσκεστε στην εφηβεία και παρατηρείτε εξάρσεις ακμής, καλό θα είναι να χρησιμοποιείτε δερμοκαλλυντικά που ισορροπούν το ph της επιδερμίδας και είναι κατάλληλα ακόμη και για τις ευαίσθητες επιδερμίδες.

Πρώιμα σημάδια γήρανσης

Όσο περνούν τα χρόνια τόσο αρχίζουν να μειώνονται τα επίπεδα κολλαγόνου στο δέρμα. Συνήθως, από την ηλικία των 30 και κάθε χρόνο μετά χάνουμε 1-2% του φυσικού κολλαγόνου από το δέρμα μας, δηλαδή του συνδετικού ιστού του σώματός μας.

Έτσι, μέχρι την ηλικία των 40 ετών έχουμε χάσει το 10 με 20% του κολλαγόνου μας και από την ηλικία των 50 το 20-40%. Όταν υπάρχει έλλειψη κολλαγόνου η επιδερμίδα μας παρουσιάζει χαλάρωση και οι πρώτες λεπτές γραμμές κάνουν αισθητή την εμφάνισή τους.

Είναι εξαιρετικά σημαντικό, λοιπόν, να αναπληρώνουμε το χαμένο κολλαγόνο, προκειμένου να αντιστρέψουμε ή τουλάχιστον να επιβραδύνουμε αυτές τις προειδοποιητικές ενδείξεις της γήρανσης. Επιλέγουμε, λοιπόν, προϊόντα ομορφιάς που στοχεύουν στη αύξηση παραγωγής κολλαγόνου.

 Ξαφνική ερυθρότητα

Αν τελευταία παρατηρείτε έντονη και ξαφνική ερυθρότητα στο δέρμα σας, τότε θα πρέπει να γνωρίζετε ότι είναι κάτι αντιμετωπίσιμο και δεν χρειάζεται να σας ανησυχεί. Πιθανότατα να οφείλεται σε δερματική φλεγμονή. Τα τέσσερα προειδοποιητικά σημάδια για τη φλεγμονή στο δέρμα είναι η ερυθρότητα, η αίσθηση καύσου, το πρήξιμο και ο πόνος.

Αν υποφέρετε από ερυθρότητα θα πρέπει να χρησιμοποιείτε ένα απαλό, μη ερεθιστικό καθαριστικό προσώπου και μια απαλή ενυδατική κρέμα για ενυδάτωση. 

Σχετικά με το μακιγιάζ, χρησιμοποιήστε καλλυντικά με πράσινη απόχρωση, ένα χρώμα που εξουδετερώνει την ερυθρότητα και μπορεί να σας βοηθήσει να δώσετε μια ομοιόμορφη όψη δέρματος. 

Τέλος, όσο πιο πολύ ενημερώνεστε σχετικά με την περιποίηση προσώπου τόσο περισσότερο θα μπορείτε να αντιλαμβάνεστε τα σήματα που στέλνει κάθε φορά το δέρμα σας.

 

NEWSLETTER

Eγγραφή στο newsletter του Livy.gr

To Livy θα μπορεί χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα για να έρθει σε επαφή μαζί σας για ενημερώσεις με νέα & προσφορές. Δώστε τη συγκατάθεσή σας για τους τρόπους που θα θέλατε να μας ακούσετε:

© 2024
VISA
Κατασκευή & προώθηση Advisable Agency