Φυσικοί τρόποι αναζωογόνησης της επιδερμίδας

Σε μια προσπάθεια να αποκτήσουμε υγιές και λαμπερό δέρμα φροντίζουμε πάντα να το περιποιούμαστε με τα καλύτερα προϊόντα ομορφιάς. Ωστόσο, πολλές ιδιαίτερες ανάγκες της επιδερμίδας μας μπορούν να καλυφθούν απόλυτα και από τις ευεργετικές ιδιότητες φυσικών συστατικών.

Δεδομένου ότι αυτά τα συστατικά δεν περιέχουν χημικά, ταιριάζουν σε κάθε τύπο δέρματος – είτε είναι λιπαρό, ξηρό, κανονικό ή ευαίσθητο. Παρακάτω κάποιες φυσικές συμβουλές ομορφιάς που θα αναδείξουν την επιθυμητή λάμψη χωρίς να ερεθίσουν το δέρμα. Αυτές οι συμβουλές είναι δοκιμασμένες και λειτουργούν για κάθε τύπο δέρματος.

Κρύα φακελάκια τσαγιού για πρησμένα μάτια

Συνηθίζετε να πίνετε πράσινο τσάι και μετά να πετάτε τα χρησιμοποιημένα φακελάκια τσαγιού; Την επόμενη φορά βάλτε τα στο ψυγείο και μετά τοποθετήστε τα στα μάτια σας. Εκτός από την αποβολή των τοξινών από το σώμα σας, το πράσινο τσάι μπορεί να κάνει θαύματα και στο δέρμα σας.

Η χρήση αυτής της φυσικής συμβουλής ομορφιάς προσώπου μπορεί να μειώσει άμεσα το πρήξιμο γύρω από τα μάτια και να κάνει το βλέμμα να φαίνεται πιο ζωηρό και νεανικό. Βάλτε, λοιπόν, χαλαρωτική μουσική και τοποθετήστε τα φακελάκια στα βλέφαρά σας για 15 λεπτά.

Ντομάτα για έλεγχο της λιπαρότητας

Σύμφωνα με έρευνες, η λιπαρή επιδερμίδα είναι τις περισσότερες φορές κληρονομική και έχει κάποια πολύ βασικά χαρακτηριστικά που την καθορίζουν, που είναι σχετικά εύκολο να τα εντοπίσει κάποιος.

Πρόκειται για παχύ δέρμα, με ορατούς ανοιχτούς πόρους και χαρακτηριστική γυαλάδα σε όλο το πρόσωπο, ενώ τις περισσότερες φορές παρουσιάζει έξαρση ακμής.

Εμπλουτισμένες με λυκοπένιο, οι ντομάτες περιέχουν αντιοξειδωτικά μαζί με εξαιρετικά δροσιστικές και στυπτικές ιδιότητες. Βοηθά στην εξισορρόπηση των φυσικών ελαίων του δέρματος και το απαλλάσσει από τη λιπαρότητα.

Αυτή η φυσική συμβουλή ομορφιάς προσώπου χρησιμοποιείται επίσης και για τη μείωση των σημαδιών γήρανσης, όπως οι ρυτίδες και οι λεπτές γραμμές.

Απλώστε ομοιόμορφα τον πολτό ντομάτας στο πρόσωπό σας και αφήστε τον να στεγνώσει για 15 λεπτά. Στη συνέχεια ξεπλύνετε με ζεστό νερό.

Αγγούρι και λεμόνι για τις ατέλειες

Τα μαύρα στίγματα και οι κηλίδες κάνουν το δέρμα να φαίνεται θαμπό και κουρασμένο. Για να απαλλαγείτε φυσικά από τις κηλίδες και τα μαύρα στίγματα και να αποκτήσετε πιο φωτεινό και ομοιόμορφο τόνο δέρματος, χρησιμοποιήστε ένα μείγμα από αγγούρι και χυμό λεμονιού.

Απλώστε στο πρόσωπό σας το μείγμα και αφήστε το για 10 λεπτά πριν το ξεπλύνετε. Η τακτική χρήση αυτής της φυσικής συμβουλής ομορφιάς προσώπου θα φωτίσει τον τόνο του δέρματός σας και θα εξαλείψει τις ατέλειες. Είναι κατάλληλη για όλους τους τύπους δέρματος!

Μήλο για τη μείωση των μεγάλων πόρων

Οι διεσταλμένοι πόροι κάνουν το δέρμα να φαίνεται θαμπό και προσελκύει πολλή βρωμιά προκαλώντας δερματικά προβλήματα. Μια εύκολη και αποτελεσματική συμβουλή φυσικής ομορφιάς προσώπου είναι να τοποθετήσετε λεπτές φέτες μήλου στο πρόσωπο και να τις αφήσετε για 15 λεπτά.

Εναλλακτικά, μπορείτε να ετοιμάσετε μια πάστα από φλούδα μήλου, ξύδι, μέλι και λίγο ροδόνερο. Αφήστε τη να στεγνώσει στο δέρμα σας για 30 λεπτά και μετά ξεπλύνετε. Το μήλο απορροφά τη λιπαρότητα από το πρόσωπο και προκαλεί μείωση των πόρων, κάνοντας το δέρμα να φαίνεται πιο υγιές και λαμπερό.

Παπάγια για να απαλλαγείτε από τα νεκρά κύτταρα

Εμπλουτισμένη με ένα φυσικό ένζυμο που ονομάζεται παπαΐνη, η παπάγια απολεπίζει φυσικά το δέρμα αφήνοντάς το λείο και απαλό. Η άγουρη παπάγια έχει υψηλότερα επίπεδα παπαΐνης, οπότε αν πάρετε μία από αυτές, μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε για να κάνετε απαλή απολέπιση και να απαλλαγείτε από τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και άλλους ρύπους.

Αφαιρέστε ¼ φλιτζάνι σάρκα από παπάγια και ανακατέψτε τη με 1 κουταλιά της σούπας χυμό από φρέσκο ανανά για να σχηματίσετε ένα λείο μείγμα. Απλώστε ομοιόμορφα και αφήστε να δράσει για 5 έως 15 λεπτά πριν ξεπλύνετε.

Τέλος, στην καθημερινή περιποίηση του προσώπου σας καλό είναι χρησιμοποιείτε φυσικά προϊόντα ομορφιάς εμπλουτισμένα με φυτικά εκχυλίσματα και βιταμίνες.

 

 

NEWSLETTER

Eγγραφή στο newsletter του Livy.gr

To Livy θα μπορεί χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα για να έρθει σε επαφή μαζί σας για ενημερώσεις με νέα & προσφορές. Δώστε τη συγκατάθεσή σας για τους τρόπους που θα θέλατε να μας ακούσετε:

© 2024
VISA
Κατασκευή & προώθηση Advisable Agency