Τροφές για χρυσαφένιο μαύρισμα

Δαντελένιες αμμουδιές και δροσερά καταγάλανα νερά είναι ακριβώς ό, τι προσδοκούν οι περισσότεροι κάθε καλοκαίρι… Πέρα, όμως, από αυτό το ειδυλλιακό τοπίο, η απόκτηση μιας όμορφης μαυρισμένης επιδερμίδας βρίσκεται επίσης συχνά ανάμεσα σε αυτά που πολλοί επιθυμούν τους καλοκαιρινούς μήνες, με αποτέλεσμα να κάνουν ατελείωτες ώρες ηλιοθεραπεία.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, εκτός από την αύξηση του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου του δέρματος, να παρουσιάζονται δερματοπάθειες, ηλιακά εγκαύματα, ξηρότητα και αφυδάτωση, μέχρι και διαταραχές στο κεντρικό νευρικό σύστημα (ηλίαση).

Αυτό, όμως, που συχνά πολλοί αγνοούν είναι ότι, βάσει πρόσφατων ερευνών, με μια σχετικά συχνή αλλά βραχεία έκθεση στον ήλιο και με την αρωγή της συστηματικής κατανάλωσης συγκεκριμένων τροφίμων, μπορούμε να πετύχουμε το πολυπόθητο, όμορφο μαύρισμα με τον πιο υγιεινό τρόπο σε λιγότερο από ένα μήνα!

Η σωστή διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στο μαύρισμα, στην αντηλιακή (αντιοξειδωτική) προστασία, στην ενυδάτωση του σώματος και της επιδερμίδας, στην ανάπλαση του δέρματος και τη διατήρηση της σφριγηλότητάς του, στη γρηγορότερη επούλωση των εγκαυμάτων και σε πολλές ακόμα φυσιολογικές μεταβολικές και μη διεργασίες του μεγαλύτερου οργάνου-ιστού του σώματος μας (δέρμα).

Με τις παρακάτω τροφές θα αποκτήσετε υπέροχο μαυρισμένο δέρμα:

  • Μάνγκο

Η βιταμίνη Α βρίσκεται στην κορυφή των ουσιών που βοηθάνε στο φυσικό μαύρισμα και το μάνγκο περιέχει τις μεγαλύτερες ποσότητες βιταμίνης Α από κάθε άλλο φρούτο!

  • Καρότα

Τα καρότα ήταν πάντα άμεσα συνδεδεμένα με το καλοκαιρινό μαύρισμα. Τα υψηλά επίπεδα καροτενοειδών τους χαρίζουν την τέλεια λάμψη που όλοι αναζητούν. Έχουν, επίσης, άφθονη βιταμίνη Α, η οποία μπορεί να βελτιώσει την όραση και να προστατεύσει το δέρμα από τον ήλιο. Μόνο ένα μέτριο καρότο παρέχει το 200% της ημερήσιας συνιστώμενης πρόσληψης βιταμίνης Α.

  • Σπανάκι

Όπως τα καρότα, έτσι και το σπανάκι είναι γεμάτο με αντιοξειδωτικά και β-καροτένιο, που όχι μόνο βοηθούν την όρασή σας, αλλά και το δέρμα σας να αποκτήσει και να διατηρήσει το μαύρισμά του.

  • Ροδάκινα, βερίκοκα και δαμάσκηνα

Αυτά τα φρούτα έχουν αντιοξειδωτικά που μπορούν να σας βοηθήσουν να ελαχιστοποιήσετε τις βλάβες στο δέρμα και τις ρυτίδες που σχηματίζονται από τον ήλιο, ενώ παράλληλα, συμβάλλουν στο σταδιακό μαύρισμα.

  • Γλυκοπατάτες

Οι γλυκοπατάτες έχουν τα υψηλότερα επίπεδα καροτενοειδών σε σύγκριση με όλα τα άλλα λαχανικά.

  • Πεπόνι

Προτιμήστε τα πορτοκαλί πεπόνια καθώς σε αυτά θα βρείτε τα καροτενοειδή που χρειάζεστε για φυσικό μαύρισμα.

 

 

NEWSLETTER

Eγγραφή στο newsletter του Livy.gr

To Livy θα μπορεί χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα για να έρθει σε επαφή μαζί σας για ενημερώσεις με νέα & προσφορές. Δώστε τη συγκατάθεσή σας για τους τρόπους που θα θέλατε να μας ακούσετε:

© 2024
VISA
Κατασκευή & προώθηση Advisable Agency