Τροφές που αυξάνουν το μεταβολισμό και ενισχύουν την καύση του λίπους.

Ο καιρός αλλάζει, η διάθεση ανεβαίνει και η προσπάθεια για ένα πιο λεπτό και όμορφο σώμα έχει ήδη αρχίσει. Το καλοκαίρι είναι η κατάλληλη εποχή για να βελτιώσετε την εικόνα σας και να φτάσετε ένα βήμα πιο κοντά στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Ο τρόπος για να πετύχετε το στόχο σας είναι γνωστός. Αρκεί να βάλετε στην καθημερινότητά σας την άσκηση και τη σωστή διατροφή.

Με την άσκηση τα πράγματα είναι απλά. Το μόνο που χρειάζεται είναι να το πάρετε απόφαση και να ξεκινήσετε έστω και λίγο περπάτημα κάθε μέρα. Η διατροφή όμως χρειάζεται μεγαλύτερη προσοχή. Για την ακρίβεια, απαιτείται να γνωρίζετε ποια είναι τα θρεπτικά συστατικά που θα πρέπει να εντάξετε στην καθημερινότητά σας για να ξυπνήσετε το μεταβολισμό σας και να κάψετε περισσότερο λίπος.

Τροφές που αυξάνουν το μεταβολισμό και ενισχύουν την καύση του λίπους!

  1. Πράσινο Τσάι

Σύμφωνα με έρευνες, ο συνδυασμός καφεΐνης και κατεχινών που βρίσκονται στο πράσινο τσάι μπορεί να λειτουργήσει θετικά στην ενίσχυση του μεταβολισμού σας. Είναι πλέον γνωστό μέσω πολλών επιστημονικών μελετών, ότι το εκχύλισμα πράσινου τσαγιού μπορεί να επιταχύνει σημαντικά το μεταβολισμό, καθώς και να προσφέρει επιπλέον οφέλη για την υγεία. Το πράσινο τσάι έχει απολαυστική γεύση και είναι επίσης πλούσιο σε αντιοξειδωτικά που καταπολεμούν ενεργά τις επιβλαβείς ελεύθερες ρίζες!

  1. Yerba mate

Το Yerba mate είναι ένα τσάι βοτάνων που παρασκευάζεται από τα φύλλα και τα κλαδιά του φυτού Ilex paraguariensis και είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και θρεπτικά συστατικά, όπως ξανθίνες και πολυφαινόλες. Η αντιοξειδωτική δύναμή του είναι ελαφρώς υψηλότερη από εκείνη του πράσινου τσαγιού. Επιπλέον, περιέχει απαραίτητα αμινοξέα, βιταμίνες και τα μέταλλα, που χρειάζεται το σώμα μας.

Μελέτες έχουν δείξει ότι το yerba mate μπορεί να μειώσει την όρεξη και να ενισχύσει το μεταβολισμό, και συνεπώς να βοηθήσει στην απώλεια βάρους. Επίσης, έχει αποδειχτεί ότι μειώνει το συνολικό αριθμό των λιποκυττάρων και την ποσότητα λίπους που κατέχουν, ενώ αυξάνει την καύση του αποθηκευμένου λίπους. Σε μία μελέτη 12 εβδομάδων σε υπέρβαρα άτομα που έλαβαν 3 γραμμάρια σκόνης yerba mate ημερησίως, έχασαν κατά μέσο όρο 0,7 κιλά και μείωσαν το κοιλιακό λίπος κατά 2%. Αντιθέτως, τα άτομα που έλαβαν placebo κέρδισαν κατά μέσο όρο 2,8 κιλά και αύξησαν το κοιλιακό λίπος κατά 1%.

  1. Κετόνες Raspberry

Είναι ένα φυσικό συστατικό που περιέχεται στα κόκκινα σμέουρα. Χρησιμοποιείται ευρέως στο αδυνάτισμα, καθώς βοηθάει το σώμα να «διαλύσει» τα λίπη μέσα στα κύτταρα.

Οι κετόνες raspberry αυξάνουν την παραγωγή μια ορμόνης, της αδιπονεκτίνης. Τα επίπεδα της ορμόνης αυτής αυξάνονται σε  όσους διατηρούν φυσιολογικό βάρος και γυμνάζονται, ενώ αντίθετα πέφτουν σε όσους έχουν παραπανίσια κιλά. Επιπλέον, η αδιπονεκτίνη βοηθάει το λίπος να μετατραπεί σε γλυκόζη, δηλαδή σε ενέργεια. Η κατανάλωση  κετονών raspberry  προκαλεί ακόμη, αύξηση της ενέργειας, γεγονός που θα διευκολύνει τη γυμναστική ή οποιαδήποτε δίαιτα ακολουθεί κανείς.

  1. Πικραλίδα

Είναι πολύ κοινό φυτό και φύεται σε ακαλλιέργητες περιοχές και σε χωράφια. Το έγχυμα των φύλλων έχει διουρητική, υπακτική και αποτοξινωτική δράση και επιβραδύνει την πέψη, δημιουργώντας το αίσθημα της πληρότητας.  Επίσης, διευκολύνει την έκκριση της χολής. Η πικραλίδα κατατάσσεται σε υψηλές θέσεις ανάμεσα στα λαχανικά, όσον αφορά τη θρεπτική τους αξία.

  1. Σπόροι σταφυλιού

Το σταφύλι είναι ένας καρπός που έχει καλλιεργηθεί για περισσότερα από 6000 χρόνια, γνωστό για τις απίστευτες ευεργετικές του ιδιότητες στο σώμα. Το εκχύλισμα σπόρων σταφυλιού είναι γεμάτο με αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και ανόργανα συστατικά. Επιπλέον, περιέχει ρεσβερατρόλη, ένα γνωστό ισχυρό αντιοξειδωτικό με εκπληκτικές θεραπευτικές ιδιότητες. Είναι εξαιρετικά σημαντικό  να συμπεριλάβει κανείς στη διατροφή τους τους σπόρους σταφυλιού, καθώς προωθεί την πέψη και τονώνει το μεταβολισμό των ουσιών.

  1. Εκχύλισμα τζίντζερ

Το τζίντζερ είναι το ρίζωμα ή το στέλεχος του φυτού Zingiber officinale και έχει χρησιμοποιηθεί εδώ και αιώνες ως τρόφιμο, μπαχαρικό και φάρμακο. Το τζίντζερ προάγει την πέψη και διεγείρει το μεταβολισμό, γεγονός που οδηγεί σε αυξημένη καύση θερμίδων.

  1. Eκχύλισμα αγκινάρας

Η δράση της αγκινάρας κατά του λίπους, αλλά και κατά των τοξινών είναι ευρέως γνωστή. Το εκχύλισμα αγκινάρας χρησιμοποιείται στην τοπική λιποδιάλυση και είναι ιδανικό για αποτοξίνωση, καθώς βοηθά την απομάκρυνση των υγρών που κατακρατούνται. Το συστατικό κυναρίνη που βρίσκεται στις αγκινάρες επιταχύνει την παραγωγή της χολής, βοηθώντας την πέψη και μειώνοντας το φούσκωμα.

Και για τους πιο απαιτητικούς….

Πολλές φορές γίνεται αρκετά δύσκολο να προσθέσετε στη διατροφή σας όλα τα παραπάνω συστατικά. Αν ακολουθείτε έναν δραστήριο τρόπο ζωής και αν προσέχετε σε γενικές γραμμές τη διατροφή σας, τότε μπορείτε να ενισχύσετε την προσπάθειά σας εντάσσοντας στην καθημερινότητά σας ένα συμπλήρωμα διατροφής. Προτιμήστε, εξιδεικευμένες φόρμουλες που περιέχουν τα θρεπτικά συστατικά που αναφέρθηκαν για να ενισχύσετε με φυσικό τρόπο το μεταβολισμό σας και να αυξήσετε τις καύσεις του περιττού λίπους.

 

 

 

 

NEWSLETTER

Eγγραφή στο newsletter του Livy.gr

To Livy θα μπορεί χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα για να έρθει σε επαφή μαζί σας για ενημερώσεις με νέα & προσφορές. Δώστε τη συγκατάθεσή σας για τους τρόπους που θα θέλατε να μας ακούσετε:

© 2024
VISA
Κατασκευή & προώθηση Advisable Agency