Τρoφές που ομορφαίνουν.

«Μη βάζεις ποτέ στο πρόσωπό σου κάτι που δεν μπορείς να φας», λέει μια διαχρονική συμβουλή, η οποία περιέχει μια μεγάλη δόση αλήθειας. Πολλά από τα τρόφιμα που συναντάμε στο ψυγείο και το ντουλάπι της κουζίνας μας, μπορούν να επιστρατευτούν για την ενίσχυση της ομορφιάς μας. Ας μην ξεχνάμε ότι είναι πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά, που περιέχουν τα περισσότερα φρούτα και λαχανικά.

Κι όλα αυτά, με το πλεονέκτημα ότι οι τροφές που τρώμε έχουν πολύ μικρές πιθανότητες να δημιουργήσουν ανεπιθύμητες αντιδράσεις όταν εφαρμοστούν στο δέρμα. Ας δούμε λοιπόν τα σημαντικότερα από αυτά:

Αγγούρι: Προσφέρει τόνωση στην κουρασμένη και αφυδατωμένη επιδερμίδα. Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε τις φλούδες από το αγγούρι που αφαιρέσατε όταν φτιάξατε σαλάτα. Χαλαρώστε και βάλτε μία φλούδα στο μέτωπο, μία στο πηγούνι και από δύο στα μάγουλα. Θα δροσίσουν και θα ενυδατώσουν άμεσα το δέρμα.

Λεμόνι: Καθαρίζει το δέρμα σε βάθος και συσφίγγει τους πόρους. Βελτιώνει την ακμή και τα σπυράκια, χάρη στην αντισηπτική του δράση, ενώ βοηθά και στην καταπολέμηση της λιπαρότητας. Χρησιμοποιήστε χυμό λεμονιού, τοπικά ή σαν μάσκα.

Καρότο: Είναι πλούσιο σε προβιταμίνη Α που προστατεύει την επιδερμίδα και καθυστερεί τη γήρανσή της. Πολτοποιήστε στο μπλέντερ και απλώστε στο πρόσωπό σας σαν μάσκα.

Αβοκάντο: Δίνει στο δέρμα πλούσια ενυδατικά συστατικά. Εφαρμόζεται όπως και το καρότο.

Γάλα: Δίνει μοναδική λάμψη στην επιδερμίδα. Απλώστε το στην επιδερμίδα είτε ανακατεμένο με κάποια από τα παραπάνω υλικά, είτε μόνο του,

Παγάκια: Κάνοντας μασάζ με ένα παγάκι στο πρόσωπο μετά τον καθαρισμό και πριν το μακιγιάζ, συρρικνώνετε τους πόρους.

Ζάχαρη: Ανακατεύοντας με μέλι, με ελαιόλαδο ή -ακόμα καλύτερα- με αιθέρια έλαια, έχετε ένα πρώτης τάξεως αγνό και φυσικό scrub.

Γιαούρτι: Ιδανικό για την αντιμετώπιση των εξανθημάτων και της ερυθρότητας. Δεν είναι τυχαίο ότι το γιαούρτι χρησιμοποιείται παραδοσιακά και στην ανακούφιση των εγκαυμάτων.

NEWSLETTER

Eγγραφή στο newsletter του Livy.gr

To Livy θα μπορεί χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα για να έρθει σε επαφή μαζί σας για ενημερώσεις με νέα & προσφορές. Δώστε τη συγκατάθεσή σας για τους τρόπους που θα θέλατε να μας ακούσετε:

© 2024
VISA
Κατασκευή & προώθηση Advisable Agency