Το Livy στο Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Ψυχικού, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής

Τι σας έρχεται στο μυαλό όταν ακούτε  τη φράση “Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής”; Δίαιτα, υγιεινή διατροφή, τροφές πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά; Είναι  λογικό, όταν ακούμε τη λέξη  διατροφή  το μυαλό μας να πηγαίνει σε όλα τα παραπάνω.

Κάποια από τα πολύτιμα οφέλη της σωστής διατροφής, ειδικά όταν συνδυάζεται με άσκηση, είναι ότι χαρίζει στον άνθρωπο ενέργεια, σωστή λειτουργία της καρδιάς και όλων των οργάνων του σώματος, μειώνει τις πιθανότητες για ασθένειες και διάφορες χρόνιες παθήσεις και βοηθάει στη διατήρηση του φυσιολογικού βάρους. Όλα τα παραπάνω είναι απαραίτητα και συμβάλλουν στην ανθρώπινη μακροζωία. 

Η Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής, λοιπόν, γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 16 Οκτωβρίου, μέρα που το 1945 ιδρύθηκε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) του ΟΗΕ. Σύμφωνα με τον Οργανισμό, 300.000.000 ενήλικες σε όλο τον κόσμο είναι παχύσαρκοι, δηλαδή 100.000.000 περισσότεροι από το 1995.

Στον αντίποδα, σοκαριστικά είναι τα στοιχεία για την άλλη πλευρά του νομίσματος. Υπολογίζεται πως περίπου 40 εκατομμύρια άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο από την πείνα, 900.000.000 άνθρωποι σε όλο τον κόσμο βιώνουν  συνθήκες πείνας, ενώ στα 2 δισεκατομμύρια φτάνουν οι άνθρωποι που παρουσιάζουν έλλειψη θρεπτικών συστατικών.

Με αφετηρία, λοιπόν,  τον εορτασμό μιας τόσο σημαντικής ημέρας, το Livy, το ο ηλεκτρονικό φαρμακείο που προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία στις αγορές προϊόντων υγείας, διατροφής και ευεξίας, επισκέφτηκε το Αρσάκειο Νηπιαγωγείο, Ψυχικού. Το εξειδικευμένο προσωπικό του φαρμακείου έδωσε στους μικρούς μαθητές διατροφικές συμβουλές που αφορούν τη σωστή επιλογή του πρωινού, τη μεσογειακή διατροφή, το σπιτικό φαγητό, καθώς και την αξία της άσκησης στην καθημερινότητά τους.

Όλες οι εξωτερικές μας δράσεις, καθώς και η καθημερινή μας επαφή με το καταναλωτικό κοινό στοχεύουν στην παροχή όσο το δυνατόν σαφέστερων, πρακτικών πληροφοριών για τα θρεπτικά συστατικά, τις βιταμίνες και την υγεία, με βάση πάντα την επιστημονική έρευνα . Οραματιζόμαστε και πιστεύουμε απόλυτα σε έναν κόσμο όπου οι άνθρωποι υιοθετούν από νεαρή ηλικία σωστές διατροφικές συνήθειες και  επιλέγουν  να ζουν υγιεινά επειδή γνωρίζουν πώς, είπε χαρακτηριστικά ο κος Κωνσταντίνος Θεοχάρης, φαρμακοποιός και ιδιοκτήτης του Livy.

NEWSLETTER

Eγγραφή στο newsletter του Livy.gr

To Livy θα μπορεί χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα για να έρθει σε επαφή μαζί σας για ενημερώσεις με νέα & προσφορές. Δώστε τη συγκατάθεσή σας για τους τρόπους που θα θέλατε να μας ακούσετε:

© 2024
VISA
Κατασκευή & προώθηση Advisable Agency