Τι να κάνω για να έχω υγιή δόντια και ούλα;

Ένα όμορφο χαμόγελο ανεβάζει την αυτοπεποίθηση, καθώς κερδίζει πάντα τις εντυπώσεις!

Η στοματική υγεία αποτελεί βασικό δείκτη της γενικής υγείας και της ευημερίας. Προβλήματα στη στοματική κοιλότητα μπορούν να μας χαλάσουν τη διάθεση, αλλά και να επηρεάσουν την υγεία μας. Γι’ αυτό, καλό θα ήταν να είμαστε ιδιαίτερα προσεχτικοί όσον αφορά τη στοματική μας φροντίδα.

Η τερηδόνα και η ουλίτιδα αποτελούν τους βασικούς εχθρούς των δοντιών και ούλων προκαλώντας μεγάλη ταλαιπωρία και επίμονο πόνο σε αρκετούς από εμάς. Τα βακτήρια, το σάλιο και τα υπολείμματα τροφών σχηματίζουν την πλάκα στα δόντια, η οποία είναι υπεύθυνη για τη φθορά του σμάλτου.

Η τερηδόνα είναι νόσος που οφείλεται σε μικροοργανισμούς που υπάρχουν φυσιολογικά στη στοματική κοιλότητα και έχουν την ικανότητα να διασπούν τους υδατάνθρακες παράγοντας οξέα, τα οποία διαβρώνουν την επιφάνεια του δοντιού.

Όταν η διατροφή είναι πλούσια σε υδατάνθρακες όπως για παράδειγμα τροφές πλούσιες σε ζάχαρη και άμυλο τότε υπάρχει συνεχής τροφοδότηση των τερηδονογόνων μικροοργανισμών με πρώτη ύλη για την πραγματοποίηση ζύμωσης και παραγωγή οξέων. Η παραγωγή οξέος έχει ως αποτέλεσμα την πτώση του pH στη στοματική κοιλότητα και την πρόκληση απασβέστωσης.

Η ουλίτιδα είναι παθολογική κατάσταση των ούλων, που χαρακτηρίζεται από φλεγμονή και αιμορραγία. Προκαλείται λόγω της αμυντικής δράσης του οργανισμού κατά των τοξινών που παράγουν τα βακτήρια που διαβιούν στη στοματική κοιλότητα. Έχει ως αποτέλεσμα την κακοσμία της αναπνοής και τη χαλαρότερη στήριξη των δοντιών από τα ούλα.

 

Τι μπορώ να κάνω για να έχω υγιή δόντια και ούλα;

  • Σχολαστικό βούρτσισμα μετά από κάθε γεύμα με μέτρια οδοντόβουρτσα με την κατάλληλη αντιμικροβιακή οδοντόκρεμα. Η οδοντόκρεμα φυσικής προστασίας, Apivita Natural Dental Care Bio Eco, εμποδίζει το σχηματισμό πλάκας χάρη στην περιεκτικότητά της σε πρόπολη και αιθέρια έλαια τεϊόδενδρο, ευκάλυπτο και μάραθο. Προστατεύει από την τερηδόνα χάρη στην πρόπολη, τα αιθέρια έλαια, το calcium glycerophosphate και την ξυλιτόλη που περιέχει. Προλαμβάνει την εμφάνιση ουλίτιδας και δρα κατά της κακοσμίας του στόματος χάρη στην πρόπολη, το φασκόμηλο και τα αιθέρια έλαια που περιέχει.
  • Συμπληρωματικά χρήση στοματικού διαλύματος. Το Φυσικό στοματικό διάλυμα Apivita Mouthwash Total με Δυόσμο & Πρόπολη προστατεύει από την πλάκα και την τερηδόνα, δρα κατά της κακοσμίας του στόματος, προλαμβάνει την εμφάνιση της ουλίτιδας, προστατεύει από ερεθισμούς, ενώ χαρίζει δροσερή αναπνοή.
  • Χρήση οδοντικού νήματος κάθε βράδυ, καθώς μπορεί και φτάνει σε σημεία όπου η πλάκα τείνει να συσσωρεύεται και που μια οδοντόβουρτσα δεν μπορεί να φτάσει.
  • Περιορισμός γλυκών και ποτών.
  • Επίσκεψη στον οδοντίατρο για τον καθιερωμένο έλεγχο και καθαρισμό.

 

 

 

 

NEWSLETTER

Eγγραφή στο newsletter του Livy.gr

To Livy θα μπορεί χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα για να έρθει σε επαφή μαζί σας για ενημερώσεις με νέα & προσφορές. Δώστε τη συγκατάθεσή σας για τους τρόπους που θα θέλατε να μας ακούσετε:

© 2024
VISA
Κατασκευή & προώθηση Advisable Agency