Τι είναι το skinimalism?

Η μεγάλη τάση στην περιποίηση προσώπου το 2021 σύμφωνα με το Trending Report του Pinterest, ονομάζεται skinimalism, από το skin (δέρμα) και το minimalism (μινιμαλισμός). Πρόκειται για την περιποίηση ομορφιάς που έχει προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες και δεν απαιτεί περίπλοκες ρουτίνες με τη χρήση πολλών προϊόντων.

Όπως απέδειξαν οι αναζητήσεις των χρηστών στο Pinterest, υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για το πως να πετύχει κανείς το φυσικό, λαμπερό look που έχουν τα μοντέλα στο Instagram. Μάλιστα οι εν λόγω αναζητήσεις στο μέσο αυτό αυξήθηκαν κατά 180%, γεγονός που δείχνει ότι θεωρείται περιζήτητο θέμα από το κοινό.

Αγκαλιάζουμε, λοιπόν, το φυσικό λουκ, χρησιμοποιώντας τα απολύτως απαραίτητα που βοηθούν το δέρμα να παραμένει καθαρό, ενυδατωμένο και λαμπερό. Επιλέγουμε δερμοκαλλυντικά ιατρικής βαθμίδας που ενδείκνυνται για το δέρμα μας και ένα φυσικό μακιγιάζ.

Φυσικά, δε σημαίνει ότι το κόκκινο κραγιόν και το eyeliner είναι εκτός μόδας, όμως είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι στην εποχή του photoshop και του υπερβολικού μακιγιάζ, οι γυναίκες να αναζητούν τρόπους για να αναδείξουν την φυσική τους ομορφιά.

Η εφαρμογή του skinimalism μπορεί να επιτευχθεί εύκολα με τρία απλά βήματα.

 

1.Καθαρισμός

Το πρώτο και πιο σημαντικό βήμα είναι ο καθαρισμός προσώπου. Ανάλογα με τις ανάγκες σου μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε αφρό ή τζελ καθαρισμού. Έτσι θα ετοιμάσεις το δέρμα σου για τα επόμενα βήματα.

2. Ενυδάτωση

Η σωστή ενυδάτωση περιλαμβάνει δύο απαραίτητα βήματα. Μια μάσκα προσώπου που ενυδατώνει και χαρίζει λάμψη στην επιδερμίδα και μια κρέμα προσώπου που διατηρεί τη φυσική ελαστικότητά της και τη συσφίγγει.

3.Φυσικό Μακιγιάζ

Όσο πιο πολλά προϊόντα εφαρμόζεις τόσο πιο πολύ βαρύ δείχνει το αποτέλεσμα, δημιουργώντας το λεγόμενο εφέ μάσκας. Ιδανικά χρησιμοποιείστε κρέμες με χρώμα και αποφύγετε το make up. Επίσης, αποφύγετε  τις σκληρές γραμμές στα μάγουλά σας. Για ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα επιλέξτε ένα ρουζ με στικ και σε κρεμώδη μορφή που θα προσφέρει φυσικό χρώμα στα μάγουλα χωρίς να δείχνει «στημένο».

Επόμενο βήμα να μην το «παρακάνετε» με τη μάσκαρα. Διαλέξτε την ιδανική μάσκαρα με το κατάλληλο βουρτσάκι που προσφέρει όγκο και μήκος παράλληλα, ωστόσο μην εφαρμόσετε παραπάνω από δύο στρώσεις. Τέλος, αποφύγετε το κραγιόν και προτιμήστε ένα lip balm που είναι πιο ενυδατικό και δεν αφυδατώνει τα χείλη.

 

 

NEWSLETTER

Eγγραφή στο newsletter του Livy.gr

To Livy θα μπορεί χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα για να έρθει σε επαφή μαζί σας για ενημερώσεις με νέα & προσφορές. Δώστε τη συγκατάθεσή σας για τους τρόπους που θα θέλατε να μας ακούσετε:

© 2024
VISA
Κατασκευή & προώθηση Advisable Agency