Τι είναι το micellar water;

Η εμφάνιση του Micellar Water τα τελευταία χρόνια έφερε την επανάσταση στο ντεμακιγιάζ! Ωστόσο, ήταν για χρόνια κοινό μυστικό των make-up artists, αρχικά στη Γαλλία και αργότερα παγκοσμίως, καθώς το χρησιμοποιούσαν αρκετά συχνά στα μοντέλα γιατί ήταν υποαλλεργικό και δεν προκαλούσε δερματικούς ερεθισμούς.

Αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει από τα άλλα προϊόντα ντεμακιγιάζ είναι η αίσθηση νερού που αφήνει, αλλά και ο αποτελεσματικός τρόπος που καθαρίζει την επιδερμίδα. Με ένα μόλις πέρασμα απομακρύνει σμήγμα, ρύπους και λιπαρότητα, χωρίς καθόλου τρίψιμο.

Το μυστικό στο «μικυλλιακό νερό» βρίσκεται στη συγκέντρωση μικροσκοπικών μορίων ελαίων, τα μικύλλια. Η μία άκρη των μικυλλίων έλκεται από το νερό, ενώ η άλλη το απωθεί (αμφίφυλα μόρια). Τα μικύλλια ελκύουν τα σωματίδια βρωμιάς και τα διασπούν. Καθαρίζοντας έτσι την επιδερμίδα χωρίς να την αφυδατώνουν, καθώς δεν είναι απαραίτητη πλέον η ύπαρξη σαπουνιού για την απομάκρυνση των ρύπων. Όταν, λοιπόν, πιέζεται το βαμβάκι με το Micellar Water στην επιδερμίδα μας, τα μικύλλια ανοίγουν και σαν μαγνήτες τραβούν και εγκλωβίζουν στο εσωτερικό τους οτιδήποτε δεν είναι νερό. Δηλαδή τους ρύπους, το σμήγμα και το μακιγιάζ. Χωρίς να χρειαστεί το παραμικρό τρίψιμο.

Τα 8 οφέλη του micellar water:

  • Αφαιρεί το ανθεκτικό στο νερό make-up.
  • Ενυδατώνει και τρέφει την επιδερμίδα, αφήνοντάς την λαμπερή, φρέσκια και απαλή.
  • Είναι ελαφρύ και απαλό και δεν χρειάζεται ξέπλυμα μετά. Τα ενυδατικά συστατικά που περιέχει μένουν στην επιφάνεια του δέρματος και απορροφούνται.
  • Είναι ιδανικό για την ευαίσθητη επιδερμίδα, που εμφανίζει συχνά ερεθισμούς και κοκκινίλες, επειδή τα καταπραϋντικά ενεργά δραστικά συστατικά που περιέχει εμποδίζουν τους ερεθισμούς που συχνά προκαλούνται από τον καθαρισμό.
  • Δεν φράζει τους πόρους και δεν προκαλεί μαύρα στίγματα.
  • Δεν ξηραίνει και δεν ερεθίζει την επιδερμίδα επειδή δεν περιέχει σαπούνι, οινόπνευμα ή επιθετικά συστατικά, που διαταράσσουν το pH και το υδρολιπιδικό φιλμ της επιδερμίδας.
  • Δημιουργεί αίσθηση άνεσης και η επιδερμίδα μένει απαλή και λαμπερή.
  • Είναι υποαλλεργικό και ταιριάζει σε όλους τους τύπους επιδερμίδας, αν και τελευταία κυκλοφορούν και εξειδικευμένες συνθέσεις (π.χ. για λιπαρές, ακνεϊκές ή ευαίσθητες επιδερμίδες).

Πώς χρησιμοποιούμε το micellar water:

  1. Εμποτίζετε ένα βαμβάκι και με μία κίνηση έχετε ένα αποτελεσματικό ντεμακιγιάζ.
  2. Δεν χρειάζεστε γαλάκτωμα ντεμακιγιάζ.

NEWSLETTER

Eγγραφή στο newsletter του Livy.gr

To Livy θα μπορεί χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα για να έρθει σε επαφή μαζί σας για ενημερώσεις με νέα & προσφορές. Δώστε τη συγκατάθεσή σας για τους τρόπους που θα θέλατε να μας ακούσετε:

© 2024
VISA
Κατασκευή & προώθηση Advisable Agency