Τέλειο καθημερινό μακιγιάζ σε 5 λεπτά!

Είναι Δευτέρα, έχεις αργήσει να ξυπνήσεις και έχεις μόνο 5 λεπτά στη διάθεση σου για ένα γρήγορο καθημερινό μακιγιάζ! Τα παρακάτω τέσσερα απλά βήματα είναι ακριβώς ό,τι χρειάζεσαι.

Βήμα 1: Προετοιμασία της επιδερμίδας σου.

Αμέσως μόλις σηκωθείς από το κρεβάτι, πρώτη σου αντανακλαστική κίνηση θα πρέπει να είναι ο καθαρισμός του προσώπου σου. Η απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων, των ρύπων και της περίσσειας σμήγματος είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη βελούδινη εφαρμογή του make-up σου, οπότε μην παραλείψεις αυτό το βήμα. Αν ταλαιπωρείσαι από ακμή ή επαναλαμβανόμενες ατέλειες, επίλεξε μια αναζωογονητική gel λοσιόν καθαρισμού, εμπλουτισμένη με ενεργά συστατικά που δρουν ενάντια στις κηλίδες, όπως το σαλικυλικό οξύ. Εφάρμοσε την κρέμα ημέρας σου (ιδανικά μία με SPF25) και άφησε την να απορροφηθεί, προτού προχωρήσεις στο Βήμα 2 επειδή το να απομακρύνεις το make-up από την επιδερμίδα σου είναι σίγουρα το τελευταίο που θα ήθελες!

Βήμα 2: Η τέλεια βάση

Στη συνέχεια, είναι ώρα να προετοιμάσεις την επιδερμίδα σου για την εφαρμογή του make-up. Ένα primer για ματ αποτέλεσμα θα λειάνει πόρους και ατέλειες, δημιουργώντας μια βελούδινη βάση για το μακιγιάζ. Αν το make-up  σου είναι υγρό ή σε μορφή τζελ, ταμπονάρετε το προϊόν στα μάγουλα, το μέτωπο και το πηγούνι σας και μετά, άπλωσε εύκολα με ένα σφουγγαράκι, για ομοιόμορφο τελείωμα.

Βήμα 3: Τοπική διόρθωση

Αν ταλαιπωρείσαι από ερυθρότητα ή μαύρους κύκλους, εφάρμοσε concealer πάνω από το make-up  σου, για να καλύψεις συγκεκριμένες προβληματικές περιοχές. Για αψεγάδιαστο τελείωμα, άπλωσε το προϊόν με τον μέσο ή το μικρό σου δάχτυλο, ή χρησιμοποιήσε πινέλο για να κρύψεις τυχόν κηλίδες ή σημάδια. Επίλεξε ένα κρεμώδες concealer με αέρινο τελείωμα, που θα μείνει σταθερό και δεν θα συσσωρευθεί στις λεπτές γραμμές καθώς η μέρα προχωρά.

Βήμα 4: Πούδρα, πούδρα, πούδρα

Τέλος, σταθεροποίησε με πούδρα, για να εξασφαλίσεις ότι το μακιγιάζ σου θα παραμείνει το ίδιο υπέροχο όλη τη μέρα. Οι πεπιεσμένες πούδρες είναι ιδανικές για να τις εφαρμόσεις σε συγκεκριμένες περιοχές με λιπαρότητα ή γυαλάδα, ενώ τις ορυκτές πούδρες μπορείς να τις περάσεις από όλο σας το πρόσωπο για να εξασφαλίσεις μέγιστη διάρκεια στο make-up  σου. Το βήμα αυτό θα σε βοηθήσει να αποφύγεις το ρετουσάρισμα κατά τη διάρκεια της μέρας. Επίλεξε, λοιπόν, μια πούδρα που να προσφέρει υψηλή κάλυψη και μακρά διάρκεια. Κραγιόν, λίγη μάσκαρα, και…είσαι έτοιμη και εκθαμβωτική μέσα σε μόλις πέντε λεπτά!

NEWSLETTER

Eγγραφή στο newsletter του Livy.gr

To Livy θα μπορεί χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα για να έρθει σε επαφή μαζί σας για ενημερώσεις με νέα & προσφορές. Δώστε τη συγκατάθεσή σας για τους τρόπους που θα θέλατε να μας ακούσετε:

© 2024
VISA
Κατασκευή & προώθηση Advisable Agency