Τα οφέλη του μουρουνέλαιου για τα παιδιά

Όλοι γνωρίζουμε ότι το μουρουνέλαιο είναι ένας σημαντικός σύμμαχος του οργανισμού μας, καθώς προσφέρει πολλά οφέλη για την υγεία του. Πρέπει να δίνουμε μουρουνέλαιο και στα παιδιά μας; Πώς τα ωφελεί;

Το μουρουνέλαιο είναι γνωστό κυρίως για την υψηλή περιεκτικότητά του σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Ωστόσο, υπερέχει σημαντικά, σε σύγκριση με τα υπόλοιπα ιχθυέλαια, καθώς παρασκευάζεται αποκλειστικά από το συκώτι της μουρούνας, το οποίο είναι πλούσιο και στις λιποδιαλυτές βιταμίνες D και A.

Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα είναι απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για πολλές λειτουργίες του ανθρώπινου οργανισμού. Καθώς το σώμα μας δεν τα παράγει, τα προσλαμβάνει είτε μέσω του καθημερινού διαιτολογίου είτε μέσω συμπληρωμάτων διατροφής.

Δεδομένου ότι οι περισσότερες τροφές που περιέχουν τα λιπαρά αυτά (σολομός, πέστροφα, στρείδια, μύδια, λιναρόσπορος, φασόλια, πράσινα φυλλώδη λαχανικά), δεν είναι τροφές «ελκυστικές» για τα παιδιά, μπορούμε να εξασφαλίσουμε την επαρκή ημερήσια πρόσληψη ωμέγα-3 λιπαρών οξέων μέσω της κατανάλωσης μουρουνέλαιου.

Τα οφέλη του μουρουνέλαιου για τα παιδιά

Το μουρουνέλαιο αποτελεί τον ιδανικό σύμμαχο για την υγεία όλης της οικογένειας. Είναι γνωστές, μεταξύ άλλων, οι ευεργετικές ιδιότητες των ωμέγα-3 λιπαρών οξέων στην υγεία των ματιών και των οστών. Επιπλέον, έχει αναγνωριστεί η θετική τους επίδραση στο καρδιαγγειακό σύστημα, όπως και στην ανακούφιση από φλεγμονές, από τον πόνο στις αρθρώσεις, ακόμη και στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων του άγχους και της κατάθλιψης.

Ειδικότερα, ωστόσο, για τα παιδιά, το μουρουνέλαιο, χάρη στη σύστασή του, συμβάλλει στην υγεία τους και με άλλους τρόπους

1.Βελτιώνει τον ύπνο

Οι διαταραχές ύπνου επηρεάζουν ένα μικρό ποσοστό παιδιών και εφήβων. Σύμφωνα με τους ειδικούς τα παιδιά που λαμβάνουν ωμέγα-3 λιπαρά οξέα για ένα διάστημα, ενδέχεται να βελτιώσουν αισθητά την ποιότητα του ύπνου τους.Ωστόσο, απαιτείται περαιτέρω έρευνα, προκειμένου να επιβεβαιωθούν τα ευρήματα αυτά.

2.Προάγει την υγεία του εγκεφάλου

Υπάρχουν σημαντικές ενδείξεις ότι τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τα οποία περιέχονται σε υψηλό ποσοστό στο μουρουνέλαιο, βελτιώνουν τη λειτουργία του εγκεφάλου, και συγκεκριμένα τη μάθηση, τη μνήμη και την ανάπτυξη του εγκεφάλου.

Επιπλέον, φαίνεται πως, εκτός από την υγεία του εγκεφάλου, έχουν θετική επίδραση και στη διάθεση των παιδιών, αποτρέποντας τυχόν διαταραχές, ακόμη και την κατάθλιψη.

3.Παίζει θετικό ρόλο στη Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ)

Η Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ) συνοδεύεται από συμπτώματα όπως η υπερβολική δραστηριότητα, η παρορμητικότητα και η δυσκολία συγκέντρωσης.

Σύμφωνα με έρευνες, τα συμπληρώματα διατροφής με ωμέγα-3 λιπαρά οξέα μπορούν να περιορίσουν τα συμπτώματα της ΔΕΠΥ στα παιδιά. Ενώ σε ανασκόπηση περισσότερων ερευνών, διαπιστώνεται ότι τα λιπαρά αυτά οξέα μπορούν να επηρεάσουν θετικά την προσοχή, τη μνήμη, τη μάθηση, την παρορμητικότητα και υπερκινητικότητα των παιδιών με ΔΕΠΥ.

Οι ημερήσιες ανάγκες των παιδιών μας σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα εξαρτώνται από την ηλικία και το φύλο τους. Στην περίπτωση που ένα παιδί δεν δείχνει ιδιαίτερη προτίμηση στις τροφές που αποτελούν καλή πηγή τους, καλό θα ήταν να καλύπτονται οι ανάγκες του οργανισμού του με το κατάλληλο συμπλήρωμα.

NEWSLETTER

Eγγραφή στο newsletter του Livy.gr

To Livy θα μπορεί χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα για να έρθει σε επαφή μαζί σας για ενημερώσεις με νέα & προσφορές. Δώστε τη συγκατάθεσή σας για τους τρόπους που θα θέλατε να μας ακούσετε:

© 2024
VISA
Κατασκευή & προώθηση Advisable Agency