Τα μυστικά για σωστό καθαρισμό της μύτης των βρεφών

Τα βρέφη, ειδικά εκείνα που θηλάζουν αναπνεύουν με τη μύτη τους, οπότε είναι πολύ σημαντικό η ρινική κοιλότητα να είναι ελεύθερη και τα μωρά να αναπνέουν σωστά και χωρίς δυσκολία.

Καθαρισμός μύτης από τις πρώτες ημέρες:

Από τον ερχομό του μωρού στο σπίτι, φρόντισε να καθαρίζεις την μύτη του μωρού με αποστειρωμένο ισότονο φυσιολογικό ορό. Οι αμπούλες μιας χρήσης είναι ιδανικές ενώ μπορούν να χρησιμεύσουν και στον καθαρισμό των βλεφάρων σε συνδυασμό με αποστειρωμένες γάζες για την απομάκρυνση των τσιμπλών. 
Πολλές μανούλες πιστεύουν λανθασμένα πως πρέπει να καθαρίζουν τη μύτη του μωρού μόνο εφόσον είναι βουλωμένη. Παίρνοντας την σύμφωνη γνώμη του παιδιάτρου, έχε υπόψη πως η μύτη που καθαρίζεται σωστά, ξεπερνά τις ιώσεις πολύ πιο γρήγορα ή αποφεύγει τελείως τις ιώσεις. Δοκίμασε τον αποστειρωμένο φυσιολογικό ορό της Clinofar για τον καθημερινό καθαρισμό και την ενυδάτωση της μύτης.

Καθαρισμός της βουλωμένης μύτης

Τα μωρά σε αντίθεση με τους ενήλικες δεν μπορούν να απομακρύνουν τις μύξες, οπότε είναι σημαντικό να φροντίζετε με επιμέλεια τη βουλωμένη μύτη των βρεφών.
Ένα βρέφος που δεν αναπνέει σωστά, δεν κοιμάται σωστά και δεν μπορεί να θηλάσει ή να φάει σωστά.
Ξεκίνησε με μπάνιο που θα βοηθήσει στη ρευστοποίηση των εκκρίσεων. Έπειτα, εφάρμοσε στη μύτη υπέρτονο φυσιολογικό ορό σε αμπούλες και στα δύο ρουθούνια.
Αν η μύτη συνεχίζει να είναι βουλωμένη εφαρμόζεις την συσκευή του ρινικού αποφρακτήρα. Στην ουσία ρουφάς τις μύξες από τη μύτη αλλά το ειδικό ανταλλακτικό στόμιο τις κρατά αποθηκευμένες στη συσκευή. Κάθε ανταλλακτικό στόμιο προορίζεται για μια χρήση και δεν πρέπει να το παρακάνεις με τη χρήση του για να αποφύγεις τον τραυματισμό της μύτης. Bρες τον ρινικό αποφρακτήρα Clinofar και 30 αμπούλες φυσιολογικού ορού σε τιμή έκπληξη!

Αν θέλεις να απομακρύνεις τις μύξες και να σκουπίσεις το πρόσωπο του μωρού, χρησιμοποίησε απαλούς δίσκους καθαρισμού, όπως είναι εκείνοι της Helenvita (Βρες τους εδώ με έκπτωση)


Περισσότερα μυστικά:

Ένα μωρό με βουλωμένη μύτη, δυσκολεύεται να κοιμηθεί. Ο υγραντήρας, παρ'ότι οι απόψεις που θα ακούσεις είναι πολλές αποτελεί μια καλή λύση μιας και θα βοηθήσει στην ρευστοποίηση της μύξας. Μπορείς να ρίξεις μια – δυο σταγόνες αιθέριου ελαίου ευκαλύπτου που αποστειρώνουν την ατμόσφαιρα.

Φρόντισε η θερμοκρασία στο σπίτι να μην είναι ξηρή γιατί το πρόβλημα θα επιδεινωθεί, ειδικά αν το παιδί εκτός από μύξα έχει και βήχα.

Ταυτόχρονα, στην περίπτωση της βουλωμένης μύτης, ο ύπνος με υπερυψωμένο το κεφάλι διευκολύνει την αναπνοή. Επειδή τα βρέφη κοιμούνται χωρίς μαξιλάρι, μπορείς να ανασηκώσεις το κεφάλι τοποθετώντας κάτω από το στρώμα μια διπλωμένη πετσέτα ή κουβέρτα.

 

Τέλος, εφόσον τα συμπτώματα επιμένουν, συμβουλέψου και πάλι τον παιδίατρο.


Βρες όλη τη σειρά Clinofar με έκπτωση -41% ΕΔΩ

Βρες όλα τα προϊόντα για τον καθαρισμό της μύτης από την Otrisalin ΕΔΩ

 

NEWSLETTER

Eγγραφή στο newsletter του Livy.gr

To Livy θα μπορεί χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα για να έρθει σε επαφή μαζί σας για ενημερώσεις με νέα & προσφορές. Δώστε τη συγκατάθεσή σας για τους τρόπους που θα θέλατε να μας ακούσετε:

© 2024
VISA
Κατασκευή & προώθηση Advisable Agency