Συνήθειες που θα σας οδηγήσουν στο να κοιμάστε… σαν μωρά!

Αν νιώθετε συνεχώς κούραση, αν θεωρείτε ότι ο ύπνος που κάνετε είναι ολιγόωρος, αν πιστεύετε ότι ενώ κοιμάστε αρκετά δεν απολαμβάνετε ποιοτική ξεκούραση, τότε σίγουρα χρειάζεται να αλλάξετε κάποιες συνήθειες που θα σας οδηγήσουν στο να κοιμάστε… σαν μωρά!

Μπορεί να τρώτε υγιεινό πρωινό, μπορεί να γυμνάζεστε και να κάνετε τακτικά ελέγχους για την υγεία σας. Όμως τίποτα από αυτά δεν είναι απολύτως αποτελεσματικό, αν δεν συνοδεύεται από έναν σωστό και ξεκούραστο ύπνο.

Παρακάτω θα βρείτε τις πιο χρήσιμες συμβουλές για να τον αποκτήσετε:

  1. Χαλαρώστε με ένα τσάι βοτάνων

Μια ζεστή κούπα τσάι χαλαρώνει πάντα, μετά από μια κουραστική ημέρα. Το τσάι θα σας προετοιμάσει ιδανικά για το βραδινό σας ύπνο, για να κοιμηθείτε απαλλαγμένοι από τις σκέψεις της ημέρας που μόλις πέρασε.

  1. Αποσυνδεθείτε

Όταν έρχεται η ώρα του ύπνου προσπαθήστε να γλιτώσετε τον οργανισμό σας από όλες τις ηλεκτρικές συσκευές που χρησιμοποιείτε, κατά τη διάρκεια της ημέρας. Μην ξαπλώνετε αγκαλιά με το tablet και μην προσπαθείτε να νυστάξετε παίζοντας παιχνίδια στο κινητό.

  1. Κάντε τον ύπνο ιεροτελεστία

Συγκεκριμένη ρουτίνα κινήσεων και συνηθειών πριν τον ύπνο, βοηθάει το σώμα να προετοιμαστεί, ενώ η πιστή επανάληψή τους, καταλήγει σε όλο και καλύτερη ποιότητα ύπνου.

  1. Λίγη τηλεόραση μπορεί να σε βοηθήσει

Λίγο διάβασμα ή ακόμα και η τηλεόραση θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε ειδικά αν αποφύγετε οτιδήποτε έχει έντονη δράση και σας αναστατώνει. Προτιμήστε να δείτε κάποια κωμωδία. Το γέλιο είναι κατευναστικό και βοηθά τους μυς να χαλαρώσουν για έναν ήσυχο ύπνο.

  1. Όσο πιο σκοτεινή η κρεβατοκάμαρα, τόσο καλύτερα

 Και αυτό για να διατηρείτε τα απαραίτητα επίπεδα μελατονίνης. Πάρτε κουρτίνες συσκότισης για να απομονώσετε τελείως το φως. Ακόμα και το φως απ' το ξυπνητήρι σας πρέπει να κλείσει για να μην αποσπάτε το οπτικό όργανο και να κοιμάστε ήσυχα και βαθιά.

  1. Αξιοποιείστε τη δύναμη της φύσης για έναν ποιοτικό ύπνο

To Intermed Solumag Night χάρη στο μοναδικό συνδυασμό μελατονίνης και μαγνησίου βοηθά ώστε να μειωθεί ο χρόνος έλευσης του ύπνου,  συμβάλλοντας στη φυσιολογική λειτουργία του νευρικού συστήματος και μειώνοντας παράλληλα την κόπωση. Επιπλέον, η μελατονίνη μπορεί να βελτιώσει τις συνέπειες του βιολογικού απόσυγχρονισμού όπως το jet lag και να ανακουφίσει από το υποκειμενικό αίσθημα της χρονικής υστέρησης του βιολογικού ρολογιού. Η σύνθεση είναι εμπλουτισμένη με τρυπτοφάνη και 5-υδροξυ-τρυπτιφλανη προερχόμενη από το εκχύλισμα του φυτού Griffonia simplifoila. 

NEWSLETTER

Eγγραφή στο newsletter του Livy.gr

To Livy θα μπορεί χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα για να έρθει σε επαφή μαζί σας για ενημερώσεις με νέα & προσφορές. Δώστε τη συγκατάθεσή σας για τους τρόπους που θα θέλατε να μας ακούσετε:

© 2024
VISA
Κατασκευή & προώθηση Advisable Agency