Συμβουλές για προστατευμένο δέρμα πριν και μετά την παραλία

Πριν αρχίσετε να απολαμβάνετε τις πρώτες σας βουτιές στη θάλασσα, καλό θα ήταν να προετοιμάσετε σωστά την επιδερμίδα σας, καθώς η πρώτη έκθεση στον ήλιο μπορεί να προκαλέσει σημαντικές δερματικές βλάβες.

Όπως είναι γνωστό, η ηλιακή ακτινοβολία μπορεί να καταστρέψει το κολλαγόνο και την ελαστίνη του δέρματος, οδηγώντας με την πάροδο του χρόνου σε πρόωρη γήρανση της επιδερμίδας.

Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει πως θα πρέπει να περιορίσετε τις εξορμήσεις σας στην παραλία. Αυτό που θα πρέπει, όμως, να κάνετε είναι απλά τα προετοιμάσετε το δέρμα σας πριν και μετά την παραλία.

Πριν την παραλία:

Το προηγούμενο βράδυ κάνε βαθιά απολέπιση και ενυδάτωση στην επιδερμίδα σου.

Επίλεξε προσεκτικά το αντηλιακό σώματός σου φροντίζοντας στη σύνθεσή του να εμπεριέχονται φυτικά εκχυλίσματα και βιταμίνες για να πετύχεις, εκτός από ισχυρή αντηλιακή προστασία, και βαθιά θρέψη της επιδερμίδας. Ιδανική επιλογή είναι η αντηλιακή κρέμα σώματος Inalia Vitamin – Rich Body Sunscreen Cream SPF 30. Περιέχει βιταμίνη Ε που έχει αντιοξειδωτική δράση, η οποία σε συνδυασμό με τη βιταμίνη D αυξάνει την παραγωγή του κολλαγόνου, χαρίζοντας ελαστικότητα στην επιδερμίδα. Το εκχύλισμα φύλλων ελιάς δρα ενάντια στα σημάδια της φωτογήρανσης του δέρματος. Επιπλέον, η αντηλιακή κρέμα σώματος θρέφει και ενυδατώνει το δέρμα, μειώνει την ερυθρότητα και διεγείρει την ανάπτυξη νέων κυττάρων.

Εφάρμοσε το αντηλιακό σου τουλάχιστον 20′ πριν βγεις στον ήλιο και ανανέωσέ το κάθε 2-3 ώρες.

Να πίνεις περίπου 2 λίτρα νερό ημερησίως, καθώς λόγω των υψηλών θερμοκρασιών προκαλείται εφίδρωση, με αποτέλεσμα την αφυδάτωση του σώματος και κατά συνέπεια του δέρματος.

Τη χρονική περίοδο που εκτίθεται το δέρμα σου αρκετά στον ήλιο, φρόντισε να το ενυδατώσεις και να το θρέψεις και μέσα από τη διατροφή σου. Προτίμησε τροφές πλούσιες σε βιταμίνη Α, όπως για παράδειγμα καρότο, ντομάτες, πεπόνι, μοσχάρι, γάλα, ψάρια, σε σελήνιο, όπως για παράδειγμα  δημητριακά ολικής άλεσης, θαλασσινά, κοτόπουλο και φυσικά, σε βιταμίνη Ε, όπως για παράδειγμα δημητριακά, αμύγδαλα, φιστίκια, ηλιόσπορος.

Μετά την παραλία:

Ξέπλυνε πάντα το πρόσωπό σου αφού βγεις από τη θάλασσα για να απομακρύνεις το θαλασσινό αλάτι, καθώς δημιουργεί ξηροδερμία. Να έχεις μαζί σου ένα μπουκάλι μεταλλικό νερό, ώστε να ξεπλένεις αμέσως το πρόσωπό σου.

Μόλις επιστρέψεις από την παραλία κάνε ένα δροσιστικό ντους χρησιμοποιώντας σαπούνι με ουδέτερο pΗ. Αυτό θα σε βοηθήσει να απαλλαγείς από την άμμο και το αλάτι που έχει κολλήσει στο δέρμα σου, αλλά παράλληλα και από την αίσθηση «τραβήγματος» που νιώθεις στο δέρμα σου μετά από πολύωρη έκθεση στον ήλιο.

Για τη φροντίδα και την ενυδάτωση της επιδερμίδας σου μετά τον ήλιο, εφάρμοσε μετά την παραλία ένα ειδικό καταπραϋντικό προϊόν ενυδάτωσης. Ιδανικό είναι το Apivita Bee Sun Safe που αναπληρώνει την υγρασία της επιδερμίδας και την ενυδατώνει σε βάθος χάρη στη θαλάσσια λεβάντα και την αλόη, ανακουφίζει άμεσα και χαρίζει αίσθηση δροσιάς, χάρη στο εκχύλισμα σύκου και αγγουριού και προσφέρει αντιοξειδωτική προστασία ενώ προστατεύει από την πρόωρη γήρανση με πατενταρισμένο εκχύλισμα πρόπολης

Ακολουθώντας τα παραπάνω, θα είστε απόλυτα έτοιμοι να απολαύσετε με ασφάλεια τον ήλιο και τη θάλασσα!

NEWSLETTER

Eγγραφή στο newsletter του Livy.gr

To Livy θα μπορεί χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα για να έρθει σε επαφή μαζί σας για ενημερώσεις με νέα & προσφορές. Δώστε τη συγκατάθεσή σας για τους τρόπους που θα θέλατε να μας ακούσετε:

© 2024
VISA
Κατασκευή & προώθηση Advisable Agency