Σπιτικές μάσκες προσώπου με βάση το ελαιόλαδο.

Στο παρελθόν δεν ήταν λίγες οι φορές που αναζητούσαμε λίγο περισσότερο χρόνο για να περιποιηθούμε την επιδερμίδα μας, αλλά, δυστυχώς, οι γρήγοροι ρυθμοί της καθημερινότητας δεν μας το επέτρεπαν. Το διάστημα αυτό, που οι περισσότεροι περνάμε περισσότερο χρόνο στο σπίτι ,αποτελεί μια καλή ευκαιρία για να φροντίσουμε λίγο περισσότερο την επιδερμίδα μας. Τι καλύτερο, λοιπόν, από το να προσφέρουμε ένα σπιτικό spa στον εαυτό μας!

Έτσι, όχι μόνο θα ομορφύνουμε την επιδερμίδα μας, αλλά θα αποφορτιστούμε και ψυχολογικά, καθώς θα κάνουμε κάτι δημιουργικό… Και το σπουδαιότερο; Θα κάνουμε ένα δώρο στον εαυτό μας!

Οι φυσικές σπιτικές μάσκες προσώπου με βάση το ελαιόλαδο είναι ο καλύτερος σύμμαχος για να αναζωογονήσουμε και να αποκτήσουμε στη στιγμή λαμπερό και ενυδατωμένο δέρμα.

Το ελαιόλαδο θεωρείται ευρέως ένα από τα πιο υγιεινά έλαια για τον οργανισμό χάρη στην υψηλή του περιεκτικότητα σε βασικά θρεπτικά συστατικά. Εμπεριέχει σημαντικές ποσότητες ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, καθώς και βιταμίνη Ε που βοηθούν στην πρόληψη των σημαδιών της πρόωρης γήρανσης που προκαλεί το στρες.

Παρακάτω θα βρείτε κάποιες σπιτικές μάσκες προσώπου που μπορούν να κάνουν θαύματα στην επιδερμίδα σας!

 

Μήπως το δέρμα σας διψά για ενυδάτωση; Ελαιόλαδο & Μέλι

 

Ο μοναδικός συνδυασμός από λάδι ελιάς και μέλι αποτελεί μια πολυβιταμινούχα μάσκα που, χάρη στα ενυδατικά της συστατικά, βοηθά στην καταπολέμηση της ξηρότητας και των ατελειών που προκαλούνται από τις τοξίνες.

Τόσο το ελαιόλαδο όσο και το μέλι είναι φιλικά προς το ευαίσθητο δέρμα, και ακριβώς λόγω των αντιφλεγμονωδών ιδιοτήτων τους, είναι ιδανικά για την ανακούφιση των αλλεργιών και την καταπράυνση των εγκαυμάτων.

 

Συστατικά

  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι

 

Εκτέλεση

  • Τοποθετήστε το ελαιόλαδο και το μέλι σε ένα μπολ και ανακατέψτε καλά το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί.
  • Καθαρίστε το πρόσωπό σας και απλώστε τη μάσκα μέχρι να καλύψετε το σύνολο του προσώπου σας με ένα λεπτό στρώμα.
  • Αφήστε το να δράσει για 30 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε την περιοχή.
  • Επαναλάβετε τη μάσκα 2 με 3 φορές την εβδομάδα.

 

Απολέπιση Τώρα! Ελαιόλαδο & Βρώμη

 

Η μείξη ελαιόλαδου και βρώμης αποτελεί ένα φυσικό απολεπιστικό προϊόν που απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα, αλλά και κάθε βρωμιά ή σκόνη που μπορεί να κλείσει τους πόρους του δέρματος. Καταπολεμά τα μαύρα στίγματα και τις κηλίδες, αφήνοντας το δέρμα απαλό και ενυδατωμένο.

 

Συστατικά

  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι βρώμης

 

Εκτέλεση

  • Τοποθετήστε το ελαιόλαδο και τη βρώμη σε ένα μπολ και ανακατέψτε καλά το μείγμα μέχρι να γίνει ομοιόμορφο και παχύρρευστο.
  • Πάρτε μία ποσότητα μάσκας στα χέρια σας και τρίψτε με αυτή όλο σας το πρόσωπο. Αφήστε τη να δράσει για 20 λεπτά.
  • Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό και επαναλάβετε τη μάσκα 2 φορές την εβδομάδα.

 

 

Ενυδάτωση σε βάθος! Ελαιόλαδο & Αβοκάντο

 

Ελαιόλαδο και αβοκάντο είναι ένας εξαιρετικός συνδυασμός για βαθιά ενυδάτωση και επανόρθωση του δέρματος.

 

Η υψηλή περιεκτικότητά αυτής της μάσκας σε λιπαρά οξέα, βιταμίνη Ε και άλλα πανίσχυρα αντιοξειδωτικά βοηθά στην επιτάχυνση του ρυθμού αναζωογόνησης των κυττάρων, καθώς και στην αποφυγή της εμφάνισης ρυτίδων και κηλίδων ηλικίας ως φυσικό αποτέλεσμα της γήρανσης.

 

Συστατικά

  • 1 ώριμο αβοκάντο
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

 

Εκτέλεση

  • Αναμείξτε το πολτοποιημένο αβοκάντο με μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο.
  • Μόλις το μείγμα πάρει κρεμώδη μορφή, απλώστε το καλά σε όλο το πρόσωπο.
  • Αφήστε το να δράσει για 30 λεπτά και ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.
  • Επαναλάβετε τη μάσκα 2 φορές την εβδομάδα.

 

Μπορείτε, λοιπόν, να επιλέξετε όποια σπιτική συνταγή ομορφιάς εξυπηρετεί καλύτερα κάθε φορά την επιδερμίδα σας. Ετοιμάστε ένα γευστικό αντιοξειδωτικό ρόφημα, βάλτε χαλαρωτική μουσική και απολαύστε μια μοναδική εμπειρία περιποίησης και ομορφιάς!

 

NEWSLETTER

Eγγραφή στο newsletter του Livy.gr

To Livy θα μπορεί χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα για να έρθει σε επαφή μαζί σας για ενημερώσεις με νέα & προσφορές. Δώστε τη συγκατάθεσή σας για τους τρόπους που θα θέλατε να μας ακούσετε:

© 2024
VISA
Κατασκευή & προώθηση Advisable Agency