Ρομποτική και οφέλη για τα παιδιά

Eίναι γεγονός ότι η ρομποτική προσφέρει οφέλη στα παιδιά, όχι μόνο για τις σχολικές τους επιδόσεις αλλά και για ένα ευρύ φάσμα της ζωής τους τώρα και αργότερα, ως ενήλικες.

Παρακάτω θα βρείτε μερικούς πολύ σημαντικούς λόγους που αξίζει να ξεκινήσει ο μικρός σας επιστήμονας μαθήματα ρομποτικής

  1. Δημιουργικότητα, υπευθυνότητα και ικανότητα επίλυσης προβλημάτων

Μέσω της ρομποτικής, τα παιδιά μαθαίνουν να χρησιμοποιούν την ψηφιακή τεχνολογία αλλά και να τη δημιουργούν εκ του μηδενός. Αντί να «παίζουν το παιχνίδι, φτιάχνουν τους κανόνες του παιχνιδιού». Οι μικροί εφευρέτες δρουν με υπευθυνότητα αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες, μαθαίνουν να στηρίζουν την άποψή τους και αναπτύσσουν την αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμησή τους.

  1. Λογική και αλγοριθμική σκέψη

«Ποια ξεκάθαρα βήματα πρέπει να ακολουθήσω για να φτάσω στο επιθυμητό αποτέλεσμα; Ποιους ελέγχους και ποιες δοκιμές πρέπει να πραγματοποιήσω ώστε να επιτύχω τον στόχο μου; Ποια προβλήματα πρέπει να προβλέψω;» Σε αυτά τα ερωτήματα απαντούν τα παιδιά που ασχολούνται με τη ρομποτική, καλλιεργώντας την υπολογιστική σκέψη τους.

  1. Η τέχνη του να μην τα παρατάς

Επιμονή και επιμονή. Οι λέξεις-κλειδιά για τους μικρούς επιστήμονες που καταπιάνονται με σύνθετους κώδικες υπολογιστών και δύσκολα εγχειρήματα.  Μέσα από τη ρομποτική, τα παιδιά μαθαίνουν να είναι αποφασιστικά μέχρι το τέλος και να αντέχουν τυχόν δυσκολίες και απρόβλεπτες καταστάσεις, μέχρι να ολοκληρώσουν το έργο τους και να πετύχουν το στόχο τους

  1. Πνεύμα ομαδικότητας και συνεργασίας

Κανένα ρομπότ δεν πρόκειται να κινηθεί, εάν δεν επικοινωνήσουν και δεν μοιραστούν μεταξύ τους τις ιδέες τους αυτοί που το συνθέτουν και το προγραμματίζουν. Γι’ αυτό, η καλή συνεννόηση και η διάθεση συνεργασίας είναι το Α και το Ω για τα παιδιά στις ομάδες ρομποτικής.

  1. Αναγνώριση του καλού προσώπου της τεχνολογίας

Τα τελευταία χρόνια με την ολοένα και μεγαλύτερη ενασχόληση των παιδιών με ηλεκτρονικούς υπολογιστές, tablet και smartphones, συχνά η τεχνολογία ταυτίζεται με αρνητικές έννοιες. Όμως στα μαθήματα ρομποτικής, οι συμμετέχοντες ανακαλύπτουν και μία άλλη πτυχή της τεχνολογικής «επανάστασης». Αυτή που ωφελεί το κοινό καλό, επιλύει προβλήματα και βελτιώνει την ποιότητα της ζωής μας, εάν και εφόσον γίνει σωστή χρήση της.

  1. Καλύτερες επαγγελματικές ευκαιρίες

Ηγετικές ικανότητες, ανάληψη πρωτοβουλιών, επικοινωνία μέσα από διαφορετικές τεχνολογικές πλατφόρμες, ομαδικότητα, επιστημονικές γνώσεις, αγάπη για την  έρευνα… κανένα από τα «μαθήματα» των μαθημάτων ρομποτικής για παιδιά δεν θα πάει χαμένο στον επαγγελματικό στίβο.

NEWSLETTER

Eγγραφή στο newsletter του Livy.gr

To Livy θα μπορεί χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα για να έρθει σε επαφή μαζί σας για ενημερώσεις με νέα & προσφορές. Δώστε τη συγκατάθεσή σας για τους τρόπους που θα θέλατε να μας ακούσετε:

© 2024
VISA
Κατασκευή & προώθηση Advisable Agency