Πώς να πίνετε 2 λίτρα νερό την ημέρα

Αν και απαραίτητο, δεν είναι πάντα εύκολο να πίνουμε 2 λίτρα νερό την ημέρα. Παρακάτω σας δίνουμε μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να το κάνετε χωρίς μεγάλη προσπάθεια.

Έχετε το κοντά σας

Συχνά ξεχνάμε να πιούμε νερό, όχι γιατί δεν διψάμε, αλλά απλώς γιατί δεν το σκεφτόμαστε κατά τη διάρκεια της έντονης και κουραστικής μέρας μας. Όταν είστε στη δουλειά, ένα μπουκάλι νερό πάνω στο γραφείο θα λειτουργήσει σαν μια συνεχής υπενθύμιση. Αν αυτό δεν έχει αποτέλεσμα, αρχίστε να «αναγκάζετε» τον εαυτό σας να πίνει νερό ανά τακτά χρονικά διαστήματα, μέχρι να γίνει φυσικό αντανακλαστικό σας.

Δώστε του λίγη γεύση

Ποιος είπε ότι η ενυδάτωση πρέπει να είναι βαρετή ή άγευστη; Μπορείτε να ξεδιψάσετε το σώμα σας και με άλλους τρόπους, όπως διάφορα αφεψήματα, ένα πράσινο τσάι ή έναν ελαφρύ καφέ… προσέξτε μόνο να μην το παρακάνετε με την καφεΐνη! Θέλετε μια πιο γευστική λύση χωρίς παρενέργειες; Νερό με φρούτα: διαλέξτε τα αγαπημένα σας φρούτα, αφήστε τα να αρωματίσουν το νερό σε θερμοκρασία δωματίου για 2 ώρες ή στο ψυγείο για 24 ώρες… και δοκιμάστε το!

Αν δεν μπορείτε να το πιείτε, φάτε το!

Κάτι που συχνά δεν σκεφτόμαστε είναι ότι και τα τρόφιμα μπορούν να συμμετέχουν στον σκοπό μας και να μας βοηθήσουν να καταναλώσουμε τα 2 λίτρα νερό: συμπεριλάβετε στη διατροφή σας φρέσκα λαχανικά και φρούτα ή σούπες.

Πιείτε νερό πριν κάθε γεύμα

Αντί να πιείτε νερό μετά το γεύμα, γεγονός που δεν βοηθάει την γρήγορη πέψη, δοκιμάστε να πιείτε νερό 15 λεπτά πριν το γεύμα σου. Έτσι, θα νιώθετε περισσότερο χορτάτος γιατί όπως λέει και ο σοφός λαός, μήπως δεν πεινάς αλλά διψάς;

Αποφύγετε να πίνετε μεγάλη ποσότητα νερού σε μια στιγμή μόνο.

Είναι πιο σωστό να κάνουμε σταδιακή κατανάλωση ώστε ο οργανισμός να παραμένει ενυδατωμένος καθόλη τη διάρκεια της ημέρας. Επίσης το σώμα έτσι “προλαβαίνει” να αποδεσμεύσει τοξίνες κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Οι συμβουλές αυτές θα σας βοηθήσουν να επιτύχετε τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη νερού, για λιγότερη κόπωση και περισσότερη υγεία.

 

NEWSLETTER

Eγγραφή στο newsletter του Livy.gr

To Livy θα μπορεί χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα για να έρθει σε επαφή μαζί σας για ενημερώσεις με νέα & προσφορές. Δώστε τη συγκατάθεσή σας για τους τρόπους που θα θέλατε να μας ακούσετε:

© 2024
VISA
Κατασκευή & προώθηση Advisable Agency