Πόσο επιβλαβής είναι η ζάχαρη για την επιδερμίδα μας;

Όλοι γνωρίζουμε ότι η ηλικία και η έκθεση στον ήλιο είναι οι βασικοί εχθροί του νεανικού δέρματος. Γνωρίζατε, όμως, ότι η επιθυμία σας για γλυκές λιχουδιές θα μπορούσε να επιταχύνει τη διαδικασία γήρανσης του δέρματός σας; Χάρη στις έρευνες που αφορούν το διαβήτη, έχουμε μάθει ότι η υψηλή ποσότητα γλυκόζης στην κυκλοφορία του αίματος μπορεί να προκαλέσει μια σειρά από δερματικά προβλήματα, όπως ρυτίδες, καφέ κηλίδες, κιτρίνισμα του δέρματος και χαλάρωση. Επομένως, προτού υποκύψετε στον επόμενο γλυκό πειρασμό, διαβάστε τα παρακάτω…

Όταν η ζάχαρη εισέρχεται στον οργανισμό μας συνδέεται με άλλα μόρια στο σώμα μας, όπως είναι οι πρωτεΐνες και τα λιπίδια. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να εμποδίζεται η σωστή λειτουργία των κυττάρων και να δημιουργούνται ελεύθερες ρίζες οι οποίες αποτελούν τη βασική αιτία για τη γήρανση της επιδερμίδας.

Μία από τις πιο σημαντικές πρωτεΐνες του οργανισμού μας στην οποία προσκολλάται η ζάχαρη είναι το κολλαγόνο, το οποίο είναι υπεύθυνο για την ελαστικότητα του δέρματος, μαζί με την ελαστίνη. Το κατεστραμμένο κολλαγόνο αποδυναμώνει το δέρμα μας και το καθιστά πιο ευάλωτο σε λοιμώξεις, καθώς και σε περιβαλλοντικούς παράγοντες, όπως είναι η ηλιακή έκθεση, η ρύπανση και ο καπνός των τσιγάρων. Επίσης, η ζάχαρη εμποδίζει και μειώνει σημαντικά την παραγωγή νέων κυττάρων του δέρματος, προκαλώντας ρυτίδες και σημάδια γήρανσης. Ακόμα και τα υποπροϊόντα ζάχαρης, μπορούν επίσης να προκαλέσουν τις παραπάνω δερματικές βλάβες.

Θα πρέπει, λοιπόν, να αποφύγετε όσο γίνεται περισσότερο τα γλυκά, αλλά και κάποια τρόφιμα από τη διατροφή σας (λευκό ψωμί, λευκά ζυμαρικά, κουλούρια, αποξηραμένα φρούτα, μπισκότα και κέικ) και να προσπαθήσετε να τα αντικαταστήσετε με τρόφιμα που περιέχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, όπως είναι τα προϊόντα ολικής άλεσης που είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, γλυκοπατάτες,  φρούτα, λαχανικά, όσπρια κ.α.

Όπως συμβαίνει σε όλες τις περιπτώσεις έτσι στο δέρμα η πρόληψη είναι η καλύτερη τακτική. Σύμφωνα με τον δερματολόγο Dr. Eberting είναι ιδιαίτερα σημαντική η χρήση προϊόντων αντιγήρανσης, καθώς διατηρούν υγιές το pH του δέρματος, καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες, έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και συμβάλλουν στην επιδιόρθωση του δερματικού φράγματος.

Ιδανική επιλογή είναι η Age Delay Lifting Cream της Inalia. Πρόκειται για μια αντιρυτιδική κρέμα ημέρας με πλούσια υφή που μειώνει τις ρυτίδες, χαρίζει πιο σφριγηλή επιδερμίδα και αίσθηση lifting. Η αντιρυτιδική κρέμα ημέρας Inalia είναι εμπλουτισμένη με Rejuvial Vitamins TM: καινοτόμο δραστικό σύμπλοκο βιταμινών D3E και C με ισχυρή αντιοξειδωτική δράση που καθυστερεί τα σημάδια του χρόνου και συμβάλλει στην αύξηση της παραγωγής κολλαγόνου.

 

NEWSLETTER

Eγγραφή στο newsletter του Livy.gr

To Livy θα μπορεί χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα για να έρθει σε επαφή μαζί σας για ενημερώσεις με νέα & προσφορές. Δώστε τη συγκατάθεσή σας για τους τρόπους που θα θέλατε να μας ακούσετε:

© 2024
VISA
Κατασκευή & προώθηση Advisable Agency