5 απλές συμβουλές για αποτελεσματική απώλεια βάρους

Η απώλεια κιλών είναι μια διαδικασία στην οποία όλοι έχουμε μπει κάποια στιγμή της ζωής μας είτε για αισθητικούς λόγους, είτε για λόγους υγείας. Αναμφισβήτητα όμως, η απώλεια κάποιων κιλών και η διατήρηση του ιδανικού –για το σωματότυπό μας- βάρους, συμβάλει θετικά στην υγεία του οργανισμού μας.

Κάνοντας τις 5 παρακάτω επιλογές θα δείτε τα οφέλη στη σιλουέτα σας χωρίς να νιώσετε ότι στερείστε τα αγαπημένα σας φαγητά.

Χρήση μικρότερων πιάτων


Αντί να στερείστε κάποιες ιδιαιτέρως αγαπημένες γεύσεις, μπορείτε απλώς να χρησιμοποιείτε μικρότερα πιάτα. Έχει παρατηρηθεί ότι όταν υιοθετείται η συνήθεια της χρήσης μικρότερα πιάτα τείνουμε σταδιακά να καταναλώνουμε μικρότερη ποσότητα φαγητού και κατ’ επέκταση να προσλαμβάνουμε λιγότερες θερμίδες.

Φρούτα και λαχανικά εποχής


Λέμε ναι στην κατανάλωση 3-5 μερίδων φρούτων και λαχανικών ακολουθώντας την εποχικότητάς τους. Μπορεί να βρίσκουμε πλέον τα πάντα διαθέσιμα όλο το χρόνο, αλλά για να απολαμβάνουμε τους καρπούς της γης τη στιγμή με την καλύτερή τους γεύση και με την υψηλότερη θρεπτική αξία, επιλέγουμε ό,τι είναι στην εποχή του.

Ήπια Άσκηση


Η άσκηση δε θα έπρεπε να γίνεται καταναγκαστικά για να έχει τα καλύτερα αποτελέσματα στο σώμα μας. Δεν είναι όλες οι μορφές άσκησης κατάλληλες ή ευχάριστες για όλους. Επιλέγουμε ό,τι ταιριάζει στο σώμα μας, κάτι που να μας ευχαριστεί, που θα μας κάνει να νιώθουμε ευφορία. Το περπάτημα στη φύση, η κολύμβηση, η yoga ή το pilates είναι μορφές άσκησης που θα σας βοηθήσουν να αισθανθείτε αμέσως καλύτερα.

Νερό


Κρατάμε τον οργανισμό μας ενυδατωμένο με την απαραίτητα ποσότητα νερού χειμώνα καλοκαίρι και δεν το αμελούμε ποτέ. Ακόμη και αν δεν έχουμε ιδιαίτερα έντονο το αίσθημα της δίψας φροντίζουμε να πίνουμε 8-10 ποτήρια νερό, το οποίο επιδρά θετικά στο μεταβολισμό.

Επαρκής Ύπνος


Όσο και να ακολουθείτε τα παραπάνω, εφόσον δεν κοιμόμαστε επαρκώς ο οργανισμός μας αποδιοργανώνεται και δε μπορεί να εισπράξει τα οφέλη που του προσφέρουμε μέσω της διατροφής και της άσκησης. Δεν είναι λίγες οι έρευνες που έχουν αποδείξει ότι η έλλειψη ύπνου ενισχύει τον κίνδυνο για παχυσαρκία. Η κακή ποιότητα και ο ολιγόωρος ύπνος (λιγότερο από 7 ώρες) επιδρά αρνητικά στο μεταβολισμό.

NEWSLETTER

Eγγραφή στο newsletter του Livy.gr

To Livy θα μπορεί χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα για να έρθει σε επαφή μαζί σας για ενημερώσεις με νέα & προσφορές. Δώστε τη συγκατάθεσή σας για τους τρόπους που θα θέλατε να μας ακούσετε:

© 2024
VISA
Κατασκευή & προώθηση Advisable Agency