Kατηγορίες συμπληρωμάτων για το αδυνάτισμα: Τι πρέπει να γνωρίζεις;

Η λήψη βοηθημάτων για το αδυνάτισμα, πέρα από την πραγματική του δράση για την απώλεια βάρους, φαίνεται πως συχνά ενισχύει και το κίνητρο για προσεχτικότερη διατροφή.  Αυτό που πρέπει να αναφερθεί είναι πως είναι σημαντικό να συδυάζονται με ένα σωστό διαιτολόγιο ώστε να δώσουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα, τονίζει η Δημητριάδου Κλειώ, Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος.


Ποιες κατηγορίες συμπληρωμάτων για το αδυνάτισμα υπάρχουν:

  • “Βιταμίνες” (μέταλλα, ιχνοστοιχεία, λιπαρά οξέα, βιταμίνες). Στην πλειοψηφία τους οι βιταμίνες συμμετέχουν στον μεταβολισμό. Υπάρχουν όμως και κάποια συστατικά όπως το χρώμιο, η βιταμίνη D, τα ω-3 λιπαρά οξέα και άλλα πολλά έχουν στοχευμένη δράση στο μεταβολισμό και φαίνεται πως συμμετέχουν στη διαδικασία του αδυνατίσματος.
  • Βότανα. Η φύση έχει προβλέψει και μας διαθέτει συχνά αρκετά βότανα που μπορούν να βοηθήσουν στο αδυνάτισμα. Συνήθως η δράση τους είναι διουρητική ή αποτοξινωτική και μπορούν να ληφθούν σαν συμπλήρωμα ή σαν αφέψημα.
  • Συμπληρώματα για ενίσχυση του μεταβολισμού. Και πάλι κάποιες βιταμίνες, το πράσινο τσάι, η καρνιτίνη και άλλα συστατικά που ενισχύουν τις καύσεις. Αναφέρονται και ως εργογόνα, εφόσον αυξάνουν το δυναμικό για παραγωγή έργου.
  • Υποκατάστατα γεύματος. Μιλάμε συνήθως για κάποια σκόνη που διαλύεται μέσα σε κάποιο υγρό ή για συσκευασμένα σνακ πχ. μπάρες. Η αποτελεσματικότητα αυτής της κατηγορίας βασίζεται ουσιαστικά στη μειωμένη πρόσληψη θερμίδων, εφόσον αυτά τα γεύματα περιέχουν λιγότερες θερμίδες από τα συνήθη γεύματα τα οποία αντικαθιστούν. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή στη μετάβαση από τη λήψη τους, στη συμβατική διατροφή για να μην υπάρξει επαναπρόσληψη του βάρους.
  • Σκευάσματα για δέσμευση λιπαρών-υδατανθράκων. Πρόκειται για σκευάσματα που περιέχουν συστατικά τα οποία δεσμεύουν τα λιπαρά ή τους υδατάνθρακες της τροφής και προσλαμβάνονται πριν από το γεύμα. Αυτή η δέσμευση έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση των συνολικών θερμίδων του γεύματος και συνεπώς την απώλεια βάρους.
  • Συμπληρώματα για κορεσμό - μείωση της όρεξης. Αυτά τα συμπληρώματα βοηθούν τον οργανισμό να νιώσει πιο άμεσο κορεσμό, χωρίς την κατανάλωση τροφής. Υπάρχουν άτομα τα οποία δυσκολεύονται πολύ να περιορίσουν την ποσότητα που καταναλώνουν και που νιώθουν διαρκεί πείνα. Σε αυτές τις περιπτώσεις είναι βοηθητική η λήψη τέτοιων ουσιών.
Ευχαριστούμε την Κλειώ Δημητριάδου, Κλινικό Διαιτολόγο - Διατροφολόγο (Χαροκοπείου Πανεπιστημίου), MSc στη συμβουλευτική ψυχολογία, Life Coaching Καποδιαστριακό Πανεπιστήμιο, http://coachmydiet.wordpress.com

Dream t, Livy It: Βρείτε τα πακέτα για το αδυνάτισμα, ειδικά φτιαγμένα από το Livy.gr

Livy Pack για Super αποτοξίνωση (Superfoods Slim Detox & Superfoods Ιπποφαές και Παπάγια)

Με 2 προϊοντα αδυνατισματος POWER HEALTH ΔΩΡΟ 1 Marine Collagen!

Livy Pack για εγγυημένο αδυνάτισμα με το συμπλήρωμα αδυνατίσματος XLS Medical 180 δισκία σε συνδυασμό με το XLS Detox 8 φακελλίσκοι.

Dream it, Livy it! Εξαφανίστε την κυτταρίτιδα και ενισχύστε την προσπάθεια αδυνατίσματος με τα πακέτα Lanes αποκλειστικά από το Livy.

NEWSLETTER

Eγγραφή στο newsletter του Livy.gr

To Livy θα μπορεί χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα για να έρθει σε επαφή μαζί σας για ενημερώσεις με νέα & προσφορές. Δώστε τη συγκατάθεσή σας για τους τρόπους που θα θέλατε να μας ακούσετε:

© 2024
VISA
Κατασκευή & προώθηση Advisable Agency