Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας 2019

Κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου γιορτάζεται η Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας. Πρόκειται για την ημέρα που εορτάζονται όλα τα οικονομικά, πολιτικά και πολιτισμικά κατορθώματα των γυναικών.

Παγκοσμίως, το μοβ είναι το χρώμα που συμβολίζει τη γυναίκα. Το μοβ σηματοδοτεί την δικαιοσύνη και την αξιοπρέπεια και ιστορικά, ο συνδυασμός του κόκκινου, του πράσινου και του λευκού συμβολίζει την ισότητα των γυναικών.

Η ημέρα αυτή έχει καθιερωθεί πριν από έναν αιώνα και συνεχίζει να γιορτάζεται με αγώνες και δυναμισμό. Η πρώτη γιορτή της Ημέρας της Γυναίκας είχε γίνει στις 28 Φεβρουαρίου του 1909 στη Νέα Υόρκη. Τότε, 15.000 γυναίκες συμμετείχαν σε πορεία στη Νέα Υόρκη απαιτώντας καλύτερους μισθούς, λιγότερες ώρες εργασίας και δικαίωμα ψήφου.

Έναν χρόνο μετά, το 1910 προτάθηκε από τη Διεθνή Διάσκεψη Γυναικών να καθιερωθεί στις 8 Μαρτίου μία Διεθνής ημέρα της γυναίκας. Στις παραμονές του Α’ Παγκοσμίου πολέμου, με διαδηλώσεις υπέρ της ειρήνης, η πρώτη Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας εορτάστηκε και στη Ρωσία, ιδιαίτερα αφού οι γυναίκες εκεί κέρδισαν και το δικαίωμα ψήφου το 1917. Από το 1913 λοιπόν και έπειτα, η ημέρα την γυναίκας μεταφέρθηκε στην 8η του Μαρτίου και απέκτησε μία διεθνή ημερομηνία από τότε.

Ο κόσμος πλέον έχει παρατηρήσει μία σημαντική αλλαγή στη στάση των ανδρών απέναντι στις γυναίκες. Ίσως πολλές γυναίκες να πιστεύουν ότι έχουν κερδίσει τους αγώνες τους ενάντια στην ισότητα με τους άνδρες. Αλλά, είναι γεγονός ότι οι γυναίκες παγκοσμίως δεν πληρώνονται ακόμα ισάξια με τους άνδρες, ενώ δεν αντιπροσωπεύονται επαρκώς σε εργασιακούς και πολιτικούς χώρους. Ωστόσο, έχουν γίνει κάποια βήματα βελτίωσης και σε αυτούς τους χώρους, καθώς έχουμε πλέον γυναίκες αστροναύτες και πρωθυπουργούς και κάθε χρόνος εμπνέει τις γυναίκες να κάνουν τις επιλογές που επιθυμούν και να γιορτάζουν τα κατορθώματά τους.

NEWSLETTER

Eγγραφή στο newsletter του Livy.gr

To Livy θα μπορεί χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα για να έρθει σε επαφή μαζί σας για ενημερώσεις με νέα & προσφορές. Δώστε τη συγκατάθεσή σας για τους τρόπους που θα θέλατε να μας ακούσετε:

© 2024
VISA
Κατασκευή & προώθηση Advisable Agency