Ολοκληρωμένη στοματική υγιεινή σε 3 βήματα

Για ένα υγιές χαμόγελο χρειάζεται σωστή στοματική υγιεινή σε καθημερινή βάση. Δισεκατομμύρια βακτήρια βρίσκονται στη στοματική μας κοιλότητα και δίχως τη σωστή φροντίδα συσσωρεύονται ως πλάκα σα δόντια προκαλώντας τερηδόνα, ουλίτιδα, ακόμη και πιο σοβαρές καταστάσεις όπως για παράδειγμα η περιοδοντίτιδα.

Το σωστό βούρτσισμα μετά από κάθε γεύμα και η χρήση στοματικού διαλύματος και νήματος τουλάχιστον μια φορά την ημέρα κρίνονται αναγκαία για τη διατήρηση της στοματικής υγιεινής και την αποφυγή φθοράς των δοντιών.

Πώς μπορώ να αποτρέψω τη φθορά των δοντιών;

1. Σωστό βούρτσισμα: Ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγει κανείς τη φθορά των δοντιών είναι η αφαίρεση της πλάκας με το καθημερινό βούρτσισμα των δοντιών δύο φορές την ημέρα. Το μέγεθος και το σχήμα της οδοντόβουρτσας πρέπει να ταιριάζει σε κάθε στόμα και να επιτρέπει να φτάσει εύκολα σε όλα τα δύσκολα σημεία, είτε επιλέξεις το κλασικό βουρτσάκι, είτε μια ηλεκτρική οδοντόβουρτσα με περιστρεφόμενη κεφαλή. Η επιλογή καλής οδοντόκρεμας είναι επίσης βασική καθώς είναι αυτή που θα δώσει ολοκληρωμένη υγιεινή και προστασία. Στα καταστήματα και στα φαρμακεία υπάρχει μεγάλη ποικιλία από οδοντόπαστες που καλύπτουν ξεχωριστές ανάγκες.

2. Χρήση οδοντικού νήματος: Εκτός από την οδοντόβουρτσα ιδιαίτερα σημαντική πρακτική για τον σωστό καθαρισμό των δοντιών είναι η χρήση οδοντικού νήματος ή άλλων μεσοδοντίων καθαριστικών (όπως για παράδειγμα λεπτά μικρά βουρτσάκια) για την αφαίρεση της πλάκας από σημεία που η οδοντόβουρτσα είναι αδύνατο να φτάσει.

3. Πλύση με στοματικό διάλυμα: Για πρόσθετη προστασία και φρεσκάδα μη ξεχνάς τις πλύσεις με στοματικό διάλυμα. Οι αντιμικροβιακές του ιδιότητες μειώνουν τη δραστηριότητα των βακτηρίων και προλαμβάνουν τη δημιουργία πλάκας, χαρίζοντας δροσερή αναπνοή. Στα καταστήματα και τα φαρμακεία υπάρχουν διάφορα σκευάσματα με φθόριο αλλά και χωρίς για κάθε ανάγκη.

ΒΡΕΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΣΤΟΜΑΤΙΚΗ ΥΓΙΕΙΝΗ ΕΔΩ

NEWSLETTER

Eγγραφή στο newsletter του Livy.gr

To Livy θα μπορεί χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα για να έρθει σε επαφή μαζί σας για ενημερώσεις με νέα & προσφορές. Δώστε τη συγκατάθεσή σας για τους τρόπους που θα θέλατε να μας ακούσετε:

© 2024
VISA
Κατασκευή & προώθηση Advisable Agency