Ολοκληρωμένη περιποίηση προσώπου για 3 ιδιαίτερους τύπους δέρματος

Το καλοκαίρι είναι η εποχή που η επιδερμίδα σου αφυδατώνεται περισσότερο από ποτέ. Ο ήλιος, η θάλασσα και η ανεμελιά σίγουρα δεν είναι αρωγοί στην προσπάθειά σου για ενυδάτωση και ολοκληρωμένη περιποίηση του δέρματος. Το πρόσωπό σου μάλιστα, χαρακτηρίζεται από λεπτότερες στιβάδες του δέρματος, γεγονός που το καθιστά ακόμα πιο ευάλωτο σε εξωτερικές περιβαλλοντικές παρεμβάσεις όπως ο ήλιος, οι ατμοσφαιρικοί ρύποι και οι καιρικές συνθήκες.

Γι’ αυτό και την εποχή αμέσως μετά το καλοκαίρι, αυτό που χρήζει σημασίας είναι η σωστή φροντίδα της επιδερμίδας, για να επανέλθει στα επίπεδα υγρασίας και ελαστικότητας που είχε πριν την έκθεσή της στις παραπάνω καταστάσεις.

Το LIVY σού προτείνει ειδικά σχεδιασμένους και ολοκληρωμένους συνδυασμούς προϊόντων, για να καλύψεις τις ανάγκες και να αντιμετωπίσεις τις ιδιαιτερότητες του δικού σου προσώπου.

Ξηρό/Αφυδατωμένο δέρμα:
Το ξηρό/αφυδατωμένο δέρμα χαρακτηρίζεται από θαμπή όψη και αίσθηση τραβήγματος και τσιμπήματος, ενώ είναι περισσότερο επιρρεπές στην εμφάνιση ρυτίδων. Η κεράτινη στιβάδα της επιδερμίδας, δηλαδή το πιο επιφανειακό της τμήμα, χάνει μέρος της υγρασίας - νερού που σε φυσιολογικές συνθήκες έχει και την προστατεύει ως προς την ελαστικότητα και τις εξωτερικές επιδράσεις που αναφέρθηκαν και παραπάνω. Αυτή η έλλειψη υγρασίας προκαλεί μια ελαφριά αποκόλληση - απολέπιση των κυττάρων στο ανώτερο τμήμα της επιδερμίδας κι έτσι το δέρμα γίνεται πιο ευάλωτο στα εξωτερικά ερεθίσματα, ακόμα και σε προϊόντα καθαρισμού και περιποίησης του δέρματος που μπορεί να μην κρίνονται κατάλληλα.

Από τη στιγμή, λοιπόν, που η έλλειψη επαρκούς υγρασίας είναι αυτή που προκαλεί την ξήρανση και απολέπιση στο δέρμα σου, προτείνεται να χρησιμοποιήσεις προϊόντα που το καθαρίζουν απαλά, χωρίς σαπούνι, όπως κάποιο γαλάκτωμα που το ενυδατώνουν ικανοποιητικά για την αναπλήρωση της χαμένης ελαστικότητας.

Για να καθαρίσεις το πρόσωπό σου μπορείς να χρησιμοποιήσεις το Apivita με Μέλι & Πορτοκάλι, ένα φυσικό γαλάκτωμα που δρα και ως ντεμακιγιάζ, χωρίς να είναι επιθετικό προς την επιδερμίδα σου.

Μετά τον καθαρισμό, μπορείς να επιτύχεις τη μέγιστη ενυδάτωση συνδυάζοντας ένα από τα cream boosters της Frezyderm με κάποια ενυδατική κρέμα. Τα cream boosters έχουν πολύ ελαφριά υφή και μικρομοριακή μορφή ώστε να μπορούν να διεισδύσουν βαθιά στην επιδερμίδα. Στην περίπτωση μάλιστα του ξηρού/αφυδατωμένου δέρματος μπορείς να χρησιμοποιήσεις το Hyaluronic Acid Cream Booster που εμπλουτίζει με βιοενεργό υαλουρονικό οξύ χαμηλού μοριακού βάρους την καθημερινή κρέμα και αυξάνει την ενυδάτωση της επιδερμίδας κατά 25%. Μετά την εφαρμογή του cream booster, τοποθέτησε με απαλές κυκλικές κινήσεις κάποια από τις πλούσια ενυδατικές κρέμες της Frezyderm, ανάλογα με την ηλικία που έχεις. Οι συγκεκριμένες κρέμες αποτρέπουν τις απώλειες υγρασίας από το δέρμα, σχηματίζοντας ένα λεπτό, προστατευτικό φιλμ στην επιφάνεια της επιδερμίδας (παθητική ενυδάτωση) και παράλληλα ενεργοποιούν εσωτερικούς μηχανισμούς αύξησης του υδατικού ισοζυγίου στο δέρμα (ενεργητική ενυδάτωση).

Ευαίσθητο δέρμα:
Το ευαίσθητο δέρμα δεν αποτελεί επισήμως ξεχωριστό τύπο δέρματος. Οποιοδήποτε είδος επιδερμίδας μπορεί να εκδηλώσει ευαισθησία ως αντίδραση σε εξωτερικούς και ορμονολογικούς παράγοντες. Τα χαρακτηριστικά του ευαίσθητου δέρματος είναι διαφορετικά για τον καθένα, αλλά τα συνήθη συμπτώματα περιλαμβάνουν δερματική ερυθρότητα και ερεθισμό καθώς και αίσθηση φαγούρας και τραβήγματος. Μάλιστα, όσοι έχουν ευαίσθητο δέρμα ενδέχεται να υποφέρουν από έκζεμα ή ροδόχρου ακμή.

Τα άτομα με τάσεις άσθματος, εκζέματος, δερματικών ερεθισμών, αλλεργικής ρινίτιδας ή άλλων αλλεργιών έχουν μεγάλες πιθανότητες να έχουν ευαίσθητο δέρμα. Το ίδιο συμβαίνει με όσους αντιμετώπισαν αλλεργικές αντιδράσεις σε κάποιο προϊόν στο παρελθόν, κοκκινίζουν εύκολα και μαυρίζουν σπάνια.

Για να αντιμετωπίσεις τις δερματικές ευαισθησίες στο πρόσωπο, καλό είναι να χρησιμοποιείς τα κατάλληλα προϊόντα, αλλά και όσο το δυνατόν λιγότερα. Ξεκίνα τον καθαρισμό σου με το απαλό υγρό καθαρισμού Mild Wash Liquid για να αποφύγεις τους ερεθισμούς.

Συνέχισε την περιποίηση με το Face Lipolysis Cream Booster το οποίο μέσω των φυτικών φλαβονοειδών που περιέχει, σε βοηθά να αντιμετωπίσεις οιδήματα και ερεθισμούς που προκαλούνται από εξωτερικούς και εσωτερικούς παράγοντες. Για να ολοκληρώσεις τη φροντίδα της ευαίσθητης επιδερμίδας σου, χρησιμοποίησε την υποαλλεργική Sensitive Red Skin Facial Cream, η οποία μειώνει άμεσα και σημαντικά τo κοκκίνισμα, τις ευρυαγγείες, τη φλόγωση, τα σπυράκια, το οίδημα και ενισχύει το δερματικό φραγμό, ενώ παράλληλα προσφέρει ισχυρή ενυδάτωση.

Λιπαρό δέρμα: 
Το λιπαρό δέρμα αποτελεί αποτέλεσμα της υπερβολικής έκκρισης λιπαρότητας από τους πόρους. Η ορμονική αστάθεια ενδέχεται να ενεργοποιήσει τους σμηγματογόνους αδένες και να οδηγήσει στην παραγωγή επιπλέον λιπαρότητας. Γι’ αυτό και τα άτομα με λιπαρό δέρμα υποφέρουν περισσότερο κατά την εφηβεία τους ή σε περιόδους έντονου άγχους.

Συνήθη χαρακτηριστικά που μπορεί να παρατηρήσεις σε αυτόν τον τύπο δέρματος είναι τα λαδωμένα μαλλιά στην περιοχή του μετώπου, οι διεσταλμένοι πόροι στη ζώνη του Τ (μέτωπο, μύτη, πηγούνι), τάσεις ακμής, πρόσωπο που γυαλίζει.

Όταν έχεις λιπαρό δέρμα, συχνά έχεις την αίσθηση βρώμικου και λαδωμένου προσώπου, λόγω της μεγάλης ποσότητας σμήγματος που εκκρίνεται. Γι’ αυτό, χρειάζεσαι ένα υγρό καθαριστικό, μη φαγεσωρογόνο και με αντιμικροβιακή δράση που να αφαιρεί πλήρως το σμήγμα και τους ρύπους, αλλά παράλληλα να ρυθμίζει και την έκκριση.

Μετά τον καθαρισμό, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το Face Tightener Cream Booster, το οποίο ενισχύει το δίκτυο των δομικών πρωτεϊνών και τη δερματική πυκνότητα και μπορεί να σε βοηθήσει και στην λιπαρότητα. Τέλος, άπλωσε στο πρόσωπό σου την Ac-Norm Aquatic Cream, η οποία με τη βελούδινη, μη λιπαρή υφή που έχει, σου προσφέρει ελαστικότητα, άνεση στο δέρμα και εντατική ενυδάτωση σε βάθος για περισσότερες από 8 ώρες.

NEWSLETTER

Eγγραφή στο newsletter του Livy.gr

To Livy θα μπορεί χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα για να έρθει σε επαφή μαζί σας για ενημερώσεις με νέα & προσφορές. Δώστε τη συγκατάθεσή σας για τους τρόπους που θα θέλατε να μας ακούσετε:

© 2024
VISA
Κατασκευή & προώθηση Advisable Agency