Οι κανόνες που πρέπει να ακολουθείς για την καλή υγιεινή της ευαίσθητης περιοχής

Υπάρχουν συγκεκριμένες οδηγίες και κανόνες που πρέπει να ακολουθείς για να φροντίζεις και να περιποιείσαι σωστά την ευαίσθητη περιοχή.

Ιδού οι βασικότεροι κανόνες και συμβουλές για να ακολουθήσεις!


Μάθε το σώμα σου: Για να φροντίσεις την ευαίσθητη περιοχή, πρέπει να γνωρίζεις την ανατομία της και να ξέρεις ποιο προϊόν χρησιμοποιείς και που. Οπότε, σιγουρέψου πως ξέρεις την φυσιολογία της περιοχής.

Ο πιο σημαντικός σύμβουλος είναι ο γυναικολόγος σου: Μην αμελείς το ραντεβού με το γυναικολόγο, ο οποίος είναι και ο αρμόδιος να σου λύσει κάθε απορία για την ευαίσθητη περιοχή και δεν χρειάζεται να εμπιστεύεσαι την φίλη ή τις μηχανές αναζήτησης.

Παρατήρησε τη λειτουργία της ευαίσθητης περιοχής και αναγνώρισε έγκαιρα ύποπτα συμπτώματα όπως κνησμός ή ερεθισμός.

Επίλεξε τα σωστά εσώρουχα: Προτίμησε τα βαμβακερά εσώρουχα, καθώς τα συνθετικά αυξάνουν τη θερμοκρασία, ερεθίζουν την περιοχή και ευνοούν την ανάπτυξη μικροβίων.

Κάνε ορθή χρήση της σερβιέτας και του ταμπόν, κάνοντας αλλαγές ανά τακτά χρονικά διαστήματα κατά τη διάρκεια της εμμήνου ρήσης.

Πρόσεξε τη διατροφή σου: Μην καταναλώνεις πολλά γλυκά, καθώς ενθαρρύνουν την αύξηση των επιπέδων σακχάρου στον κόλπο, δίνοντας έτσι τροφή σε ανεπιθύμητους οργανισμούς. Μάλιστα, σε μελέτη του Πανεπιστημίου του Τέξας αναφέρεται ότι μια διατροφή πλούσια σε ανθρακικό, καφεΐνη και γλυκαντικές ουσίες μπορεί να ερεθίσει την ουροδόχο κύστη, επιδεινώνοντας την ακράτεια ούρων.

Χρησιμοποίησε συγκεκριμένο σφουγγάρι για την ευαίσθητη περιοχή και ειδική πετσέτα για τον καθαρισμό. Φρόντισε ο καθαρισμός να γίνεται σωστά, χωρίς να αφήνεις υγρασία στην περιοχή που μπορεί να ευνοήσει την ανάπτυξη μικροοργανισμών.

Χρησιμοποίησε ειδικά καθαριστικά προϊόντα σχεδιασμένα για τις ανάγκες της ευαίσθητης περιοχής που δεν αλλοιώνουν τη φυσική οξύτητα του κόλπου και προσαρμόζονται στο pH της κάθε ηλικίας. Ο καθαρισμός της ευαίσθητης περιοχής με ειδικά προϊόντα πρέπει να είναι σωστός και συχνός ειδικά τις ημέρες της εμμηνορρυσίας αλλά και σε φάσεις της ζωής της γυναίκας, όπως η εγκυμοσύνη ή η λοχεία.

Livy Αγαπημένα: Frezyderm Ευαίσθητη Περιοχή - EVA
Απόφυγε την άσκοπη λήψη αντιβιοτικών. Αν ο γιατρός σου υποδείξει τη λήψη αντιβιοτικών, ενίσχυσε τη διατροφή σου με προβιοτικά για την αποφυγή μυκητιάσεων της ευαίσθητης περιοχής.

Σιγουρέψου για την υγιεινή του συντρόφου σου και λάβε τα απαραίτητα μέτρα προστασίας κατά τις ερωτικές επαφές.

Δες όλα τα προϊόντα για την ευαίσθητη περιοχή ΕΔΩ

NEWSLETTER

Eγγραφή στο newsletter του Livy.gr

To Livy θα μπορεί χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα για να έρθει σε επαφή μαζί σας για ενημερώσεις με νέα & προσφορές. Δώστε τη συγκατάθεσή σας για τους τρόπους που θα θέλατε να μας ακούσετε:

© 2024
VISA
Κατασκευή & προώθηση Advisable Agency