Μυστικά μακιγιάζ για να επιβιώσεις την περίοδο των αλλεργιών

Ο ήλιος λάμπει, τα πουλάκια κελαηδάνε και η εποχή με τις αλλεργίες βρίσκεται στην «άνθισή» της. Μην την αφήσεις να σου χαλάσει τη ρουτίνα του μακιγιάζ σου. Μάθε τις 6 συμβουλές που ακολουθούν για να είσαι σίγουρη ότι θα παραμείνει άθικτο το μακιγιάζ σου, ακόμα και όταν θα αρχίσει να τρέχει η μύτη σου και θα φτερνίζεσαι συνέχεια.

1. Χρησιμοποίησε αδιάβροχα καλλυντικά
Η αδιάβροχη μάσκαρα είναι το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να αγοράσεις, αλλά μην ξεχνάς και το αδιάβροχο eyeliner. Αν οι αλλεργίες σού προκαλούν δάκρυα και φαγούρα στα μάτια, θα πρέπει να χρησιμοποιείς προϊόντα που δεν μουντζουρώνονται εύκολα, όσο και αν τρίψεις τα μάτια σου ασυναίσθητα.

2. Δοκίμασε ένα βαθύ μπλε eyeliner
Μήπως η γύρη έχει στερήσει τη φωτεινότητα από τα μάτια σου; Η λύση βρίσκεται στον πίνακα των χρωμάτων. Αντί για το μαύρο, δοκίμασε να βάλεις ένα μπλε eyeliner στη γραμμή των βλεφάρων σου, για να ακυρώσεις οποιαδήποτε ωχρότητα ή ερεθισμό στο λευκό των ματιών σου. Απλώς μην ξεχνάς να μένεις στην αδιάβροχη, για το τρίψιμο των ματιών τη στιγμή της απόγνωσης.

3. Χρησιμοποίησε κάποιο διορθωτικό για το χρώμα
Εξουδετέρωσε οποιαδήποτε ερυθρότητα ή ερεθισμό στο δέρμα με ένα πρασινωπό primer ή concealer πριν εφαρμόσεις τη βάση σου. Και να θυμάσαι, μία μικρή ποσότητα είναι αρκετή.

4. Μην καλύπτεις μόνο, ενυδατώσου σωστά
Οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια αποτελούν ένα συχνό σύμπτωμα των αλλεργιών (ίσως και λόγω της έλλειψης ύπνου). Ενυδάτωσε το ξηρό, κνησμώδες δέρμα και κάλυψε τις σακούλες κάτω από τα μάτια με ένα προϊόν που θα συνδυάζει την κρέμα ματιών με το concealer.

5. Contour, contour και πάλι contour
Αν δεν μπορείς να απομακρύνεις το φοβερό πρήξιμο στο πρόσωπο που φέρνουν οι αλλεργίες, λύσε το πρόβλημα με λίγο contour. Αντί να εστιάζεις την προσοχή σου στα μάγουλα, συγκεντρώσου στις περιοχές που χρειάζονται περισσότερη φροντίδα: τα μάτια και τη μύτη σου. Χρησιμοποίησε μία σκιά ματιών σε ματ καφετιά απόχρωση στην τσάκιση στο καπάκι και κάτω από την κάτω γραμμή των βλεφαρίδων σου για να μειώσεις την όψη του πρηξίματος. Και αν η μύτη σου θυμίζει αυτή του Ρούντολφ καλοκαιριάτικα, κάλυψέ την με λίγο bronzer στην κάθε πλευρά της και πρόσθεσε λίγη λάμψη με ένα highlighter στη γέφυρα.

6. Μην βάζεις makeup
Όταν έχεις αμφιβολίες, ξέχασε το makeup. Μερικές φορές είναι καλύτερο να αφήσεις τις αλλεργίες να κάνουν απλώς τον κύκλο τους(και τα αντισταμινικά να δράσουν). Και φρόντισε να βάζεις ενυδατική κρέμα και αντηλιακό και να πίνεις αρκετό νερό για να καταπολεμήσεις το πρήξιμο και την ξηροδερμία. Δε θα έκαναν κακό και τα μεγάλα γυαλιά ηλίου.

Στο Livy θα βρεις την νέα σειρά καλλυντικών Gosh που θα σε σώσει, ειδικά στις αλλεργίες αλλά και στην εφίδρωση του καλοκαιριού.

Βρες όλα τα προϊόντα εδώ

Φυσικά, μην ξεχνάς τα προϊόντα για την καταπολέμηση των αλλεργιών που θα βοηθήσουν κι εσένα και το μακιγιάζ σου!

NEWSLETTER

Eγγραφή στο newsletter του Livy.gr

To Livy θα μπορεί χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα για να έρθει σε επαφή μαζί σας για ενημερώσεις με νέα & προσφορές. Δώστε τη συγκατάθεσή σας για τους τρόπους που θα θέλατε να μας ακούσετε:

© 2024
VISA
Κατασκευή & προώθηση Advisable Agency