Μηλόξυδο το θαυματουργό!

Υπάρχει κάτι που να μην ήξεραν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι; Ειδικά, όσον αφορά τις θαυματουργές ιδιότητες φυτών, καρπών, φύλλων και φρούτων, δικαιωματικά τους ανήκει το Νόμπελ Ιατρικής. Ο Ιπποκράτης, λοιπόν, πατέρας της Ιατρικής, στη λίστα με τα θεραπευτικά συστατικά της φύσης περιλάμβανε και το περίφημο μηλόξυδο. Σύμφωνα με αναφορές το αξιοποιούσε από το 400 π.Χ. περίπου, για την αντιμετώπιση διάφορων ασθενειών όπως ο βήχας και το κρυολόγημα, ως απολυμαντικό και θεραπευτικό. Τα τελευταία χρόνια επαναπροσδιορίστηκαν οι ιδιότητές του, οι οποίες πλέον έχουν ακόμα πιο πολυδιάστατο ρόλο συμβάλλοντας στη βελτίωση της γραμμής μας και τη φροντίδα της ομορφιάς μας.

Το ξύδι κάτω από το μήλο θα πέσει

Το λέει και το όνομά του, ξύδι από μήλο. Αποτελεί το πιο διαδεδομένο ξύδι της φύσης και αποτελεί προϊόν ζύμωσης χυμού μήλου, κατά την οποία τα φυσικά σάκχαρα του πολύτιμου αυτού φρούτου μετατρέπονται σε οξικό οξύ, δηλαδή  το γνωστό μας ξύδι.

Η διατροφική του αξία είναι σημαντική λαμβάνοντας υπόψη ότι προέρχεται από το βασιλιά των φρούτων, το μήλο, και υπερτερεί έναντι του απλού χυμού.

Περιέχει προβιοτικά, ένζυμα φυτικές ίνες, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, βιταμίνη C, καθώς και πολλά μέταλλα, όπως ασβέστιο, φώσφορο, κάλιο, μαγνήσιο, θείο, ψευδάργυρο, σίδηρο και πυρίτιο, ενώ  είναι χαμηλό σε σάκχαρα και θερμίδες.

10 λόγοι, τουλάχιστον, που θα αγαπήσετε το μηλόξυδο

Ας εστιάσουμε στους πιο… καλοκαιρινούς λόγους, αφού οι πολύτιμες ιδιότητές του το αναγάγουν σε εξαιρετικό σύμμαχο για τη σιλουέτα μας χωρίς, βέβαια, να παραλείψουμε τα οφέλη που προσφέρει συνολικά στον οργανισμό μας!

Όρεξη υπό έλεγχο

Ναι, αυτό το ‘’μαγικό’’ ξύδι, σύμφωνα με μελέτες, σχετίζεται με τον έλεγχο της όρεξης μειώνοντας  τα επίπεδα σακχάρου, ιδιαίτερα μετά την κατανάλωση  ενός γεύματος πλούσιο σε υδατάνθρακες, δίνοντας την αίσθηση του κορεσμού. Προτίμησέ το σε σχέση με το απλό ξύδι, σε δροσερές σαλάτες που θα τις κάνει πιο νόστιμες και πιο ‘’αδυνατιστικές’’.

Μειώνει τις θερμίδες

Καταναλώνοντας καθημερινά μηλόξυδο μαζί με το γεύμα σου, μπορείς να μειώσεις την πρόσληψη θερμίδων. Και στην περίπτωση αυτή, το οξικό οξύ συμβάλλει στην ικανότητα αφομοίωσης του άμυλου από τον οργανισμό, με αποτέλεσμα να προσλαμβάνεις λιγότερες θερμίδες που αθροιστικά βοηθάει θετικά στην απώλεια βάρους.

Αποτοξινώνει το σώμα

Ένας σημαντικός λόγος που μπλοκάρει το σώμα σου να χάσει βάρος, είναι οι τοξίνες. Μέσα σε όλα τα ‘’δεινά’’ που προκαλούν είναι και αυτό! Το μηλόξυδο χάρη στο θείο που περιέχει, βοηθάει τον οργανισμό να αποτοξινωθεί, ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί καλύτερα στην προσπάθειά σου να απαλλαγείς από τα περιττά κιλά.

Συμβάλλει στη μείωση του λίπους

Επίσης, η περιεκτικότητά του σε ακετικό οξύ τού χαρίζει την ικανότητα να απομακρύνει το επιπλέον λίπος από το σώμα και να το καθιστά απολύτως απαραίτητο όλο το χρόνο,  για να μην τα αφήνουμε όλα τελευταία στιγμή και αγχωνόμαστε.  Επιστημονικές μελέτες αναφέρουν ότι συμβάλλει στη μείωση του συσσωρευμένου λίπους στην κοιλιά και στο συκώτι.

Σε ξεφουσκώνει

Το μηλόξυδο παρέχει προβιοτικά στον οργανισμό, τα οποία είναι απαραίτητα για την υγεία του εντέρου, μεταβολίζει τους υδατάνθρακες και βοηθά στη διαδικασία της πέψης, μειώνοντας έτσι το πρήξιμο. Επίσης, έχει διουρητικές ιδιότητες και βοηθάει το σώμα να αποβάλλει τα περιττά υγρά που δημιουργούν φούσκωμα, κάνοντας την πρησμένη κοιλιά πιο επίπεδη.

Τονώνει τις καύσεις

Ναι, το μηλόξυδο έχει και αυτό το εκπληκτικό όφελος για τη γραμμή σου. Τα ενζυμικά και οργανικά οξέα που περιέχει, ενεργοποιούν το μεταβολισμό σου αυξάνοντας τις καύσεις ‘’αναγκάζοντας’’ τον οργανισμό σου να καίει πιο γρήγορα λίπος! Και αυτή η ιδιότητα δε χρειάζεται περαιτέρω εξηγήσεις…

Τρως λιγότερο, χάνεις βάρος

Το μήλο είναι πλούσιο σε πηκτίνη η οποία αποτελεί ένα είδος αδιάλυτης ίνας. Επομένως,  την περιέχει και το μηλόξυδο. Η πηκτίνη αυξάνει το αίσθημα κορεσμού και σε κάνει να νιώθεις χορτάτη με λιγότερο φαγητό.  

Ομορφαίνει το δέρμα

Και όμως, πολλά ακριβά προϊόντα περιποίησης του προσώπου περιέχουν αυτό το ‘’ταπεινό’’ αλλά θαυματουργό συστατικό, το οποίο απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα, κάνοντας την επιδερμίδα πιο υγιή και νεανική. Επίσης, χάρη στην αντιμικροβιακή του δράση ενδείκνυται σε περιπτώσεις ακμής και δερματικών μολύνσεων.

 Λειτουργεί ως ‘’καθαριστικό’’ τροφών

Ως ξύδι έχει πολλές αντιβακτηριδιακές ιδιότητες. Αξιοποίησέ τις για την εξόντωση μικροοργανισμών που βρίσκονται στα φρέσκα λαχανικά, αραιώνοντας  μηλόξυδο με νερό. Αφού τα πλύνεις, στη συνέχεια τα ξεβγάζεις καλά και τα απολαμβάνεις καθαρά και υγιεινά.

Λειτουργεί και ως τονωτικό

Το κάλιο που περιέχει το μηλόξυδο, αποτελεί ένα από τα 7 απαραίτητα μέταλλα που χρειάζεται ο οργανισμός μας για να έχουμε ενέργεια. Αυτό συμβαίνει όταν αρχίζει η διαδικασίας πέψης του μηλόξυδου μέσω της οποίας το σώμα μας γίνεται  ελαφρώς αλκαλικό, δηλαδή το pH είναι μεταξύ 7.0 και 7.4, έτσι βελτιώνεται η συνολική λειτουργία του οργανισμού μας.

Με τόσο οφέλη που έχει το μηλόξυδο, έχεις πολλούς λόγους για να το εντάξεις στην… καλοκαιρινή σου καθημερινότητα. Το Μηλόξυδο της Power Health είναι ένα  συμπλήρωμα διατροφής σε αναβράζουσα μορφή που αξιοποιεί τις ευεργετικές ιδιότητες του μηλόξυδου  και θα σε βοηθήσει να ενεργοποιήσεις το μεταβολισμό σου αυξάνοντας τις καύσεις του οργανισμού σου. Το Μηλόξυδο συμβάλλει στο φυσιολογικό μεταβολισμό των πρωτεϊνών και του γλυκογόνου και στη ρύθμιση της ορμονικής δραστηριότητας. Θα το βρεις με ένα σούπερ καλοκαιρινό δώρο! ΜΗΛΟΞΥΔΟ σε συσκευασία 1+1 Δώρο ΑΝΑΝΑ, με την αγαπημένη εξωτική γεύση και τα οφέλη του  ανανά! Δύο συμπληρώματα διατροφής σε μία συσκευασία, καλοκαιρινά και  απολαυστικά που θα γίνουν  ο πιο ακαταμάχητος συνδυασμός για το σώμα σου.

 

 

 

NEWSLETTER

Eγγραφή στο newsletter του Livy.gr

To Livy θα μπορεί χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα για να έρθει σε επαφή μαζί σας για ενημερώσεις με νέα & προσφορές. Δώστε τη συγκατάθεσή σας για τους τρόπους που θα θέλατε να μας ακούσετε:

© 2024
VISA
Κατασκευή & προώθηση Advisable Agency