Κουνούπια: γιατί τσιμπάνε πάντα εμένα;

Περίπου το 20% των ανθρώπων αποτελούν ιδανικό στόχο για τα κουνούπια. Και ενώ μπορεί οι επιστήμονες να μην έχουν βρει κάποια λύση σε αυτό, υπάρχουν ωστόσο μερικές επιστημονικές εξηγήσεις στο γιατί κάποιοι είναι πιο επιρρεπείς από άλλους στα τσιμπήματα.

 

Οι 5 βασικοί λόγοι που έλκεις τα κουνούπια

  • Η ομάδα αίματος που ανήκεις

Από τη στιγμή που τα θηλυκά κουνούπια έχουν ως στόχο να κάνουν την απαραίτητη συγκομιδή πρωτεϊνών, επιλέγουν συγκεκριμένη ομάδα αίματος η οποία τους τις παρέχει σε μεγαλύτερη ποσότητα. Η ομάδα που έχει τη μεγαλύτερη ζήτηση είναι η 0.

  • Ο ιδρώτας σου

Τα κουνούπια μπορούν να εντοπίσουν τον στόχο τους μυρίζοντας και το γαλακτικό οξύ, το ουρικό οξύ, την αμμωνία και άλλες ουσίες που εκκρίνονται μέσω του ιδρώτα, ενώ ελκύονται περισσότερο από ανθρώπους με υψηλότερες θερμοκρασίες σώματος.

  • Η αναπνοή σου

Ένας από τους τρόπους που τα κουνούπια εντοπίζουν τον στόχο τους είναι μυρίζοντας το διοξείδιο του άνθρακα στην ανάσα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, οι άνθρωποι που εκπνέουν περισσότερο διοξείδιο του άνθρακα, να ελκύουν τα κουνούπια περισσότερο απ’ τους υπόλοιπους.

  • Η εγκυμοσύνη σου

Μπορεί να διανύεις μία από τις πιο όμορφες περιόδους της ζωής σου, ωστόσο στη φάση αυτή τραβάς περισσότερο τα κουνούπια. Ο λόγος είναι ότι έλκονται από το διοξείδιο του άνθρακα, το οποίο λόγω της εγκυμοσύνης αυξάνεται κατά 20%,  όπως και η θερμοκρασία του σώματός σου, που τα φέρνει κατευθείαν επάνω σου.

  • Τα ρούχα σου

Τα σκούρα ρούχα έλκουν τα κουνούπια γιατί δεσμεύουν τη θερμότητα, ενώ τα λουλουδάτα σχέδια και τα έντονα ρούχα τραβούν το μάτι τους, καθώς τα κουνούπια έχουν και εξαιρετική όραση.

 

Και τώρα, οι 10 τρόποι να αναχαιτίσεις τις επιθέσεις τους

  1. Προτίμησε τα ελαφριά αρώματα, ή ακόμα καλύτερα, μην τα φοράς καθόλου, ειδικά αν είναι λουλουδάτα ή φρουτένια.
  2. Καλό είναι να αποφεύγεις προϊόντα styling, όπως σπρέι και τζελ.
  3. Τα συχνά ντους απομακρύνουν τον ιδρώτα αποσυντονίζοντας έτσι τη δυνατή όσφρησή τους.
  4. Το καλοκαίρι το ψήσιμο στη σχάρα έχει την τιμητική του, μαζί με τα εδέσματα φρόντιζε να ρίχνεις λίγα φύλλα από φασκόμηλο ή δενδρολίβανο για να τα απομακρύνεις.
  5. Σίτες στις πόρτες ή τα παράθυρα και γενικά σε σημεία του σπιτιού που λειτουργούν ως είσοδοι των κουνουπιών, βοηθούν πολύ.
  6. Φυτά όπως ευκάλυπτος της λεμονιάς, καλέντουλα, βασιλικός και το νυχτολούλουδο λειτουργούν ως φυσικά αρωματικά απωθητικά.
  7. Τροφές όπως το αναποφλοίωτο ρύζι, τα δημητριακά ολικής άλεσης, το γάλα, το ψάρι, τα καρύδια, το αυγό, τα φασόλια, το μαύρο ψωμί, το συκώτι, η μαγιά μπύρας, καθώς και πολλά από τα λαχανικά που περιέχουν βιταμίνη Β1 ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα και την αντίστασή σου στα τσιμπήματά τους.
  8. Αν βρίσκεσαι στην εξοχή, απομάκρυνε τα λιμνάζοντα νερά από το χώρο γύρω από το σπίτι, γιατί τα κουνούπια τα επιλέγουν για να γεννούν τα αυγά τους.
  9. Πες ναι στους ανεμιστήρες, ειδικά της οροφής, γιατί δυσκολεύουν την πρόσβασή τους στο χώρο σου. Επίσης, βοηθούν και τα κλιματιστικά γιατί δροσίζουν τον αέρα.
  10. Τοποθέτησε λαμπτήρες κίτρινου χρώματος, ειδικά αν έχεις κήπο, βεράντα ή μπαλκόνι.

 ΒΡΕΣ ΟΛΑ ΤΑ ΕΝΤΟΜΟΑΠΩΘΗΤΙΚΑ ΠΡΟΪΌΝΤΑ ΣΤΟ LIVY.GR

NEWSLETTER

Eγγραφή στο newsletter του Livy.gr

To Livy θα μπορεί χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα για να έρθει σε επαφή μαζί σας για ενημερώσεις με νέα & προσφορές. Δώστε τη συγκατάθεσή σας για τους τρόπους που θα θέλατε να μας ακούσετε:

© 2024
VISA
Κατασκευή & προώθηση Advisable Agency