Ιπποφαές: ένα φυτό για προστασία και τόνωση!

Ευρέως γνωστό στην αρχαιότητα για τις φαρμακευτικές του ιδιότητες, το ιπποφαές έρχεται στη σύγχρονη εποχή, να ενισχύσει τις άμυνες του οργανισμού μας!

Τι είναι το ιπποφαές

Το ιπποφαές είναι φυλλοβόλος θάμνος που ανήκει στην οικογένεια των ελαιαγνοειδών. Οι καρποί του ιπποφαούς είναι εδώδιμοι και πλούσιοι σε συστατικά ωφέλιμα για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Συγκεκριμένα, οι καρποί του αποτελούν εξαιρετικά πλούσια πηγή της βιταμίνης C, ενώ περιέχουν επίσης μικρές αλλά σημαντικές ποσότητες από άλλα μικροθρεπτικά στοιχεία.

Πώς χρησιμοποιείται

Το ιπποφαές αξιοποιείται με πολλούς τρόπους:

-Στη διατροφή. Σε πολλές χώρες, αξιοποιούν τους καρπούς του ιπποφαούς στην παρασκευή χυμών, λικέρ, μαρμελάδων ενώ ο χυμός με βάση το ιπποφαές είναι διαδεδομένος και στις σκανδιναβικές χώρες.

-Συμπληρώματα διατροφής και καλλυντικά. Το εκχύλισμα από τον πολτό των καρπών και τους σπόρους, σε μορφή ελαίου ή σκόνης, αξιοποιείται στην παραγωγή συμπληρωμάτων διατροφής, στην παραγωγή καλλυντικών, προϊόντων περιποίησης του δέρματος, κυρίως του ώριμου και του ξηρού, καθώς επίσης και σε ορισμένα προϊόντα για την περιποίηση των μαλλιών.

Το ιπποφαές, με την πλούσια περιεκτικότητά του σε θρεπτικά συστατικά και κυρίως βιταμίνη C, ενισχύει το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

Πιο συγκεκριμένα, τα έλαια από το ιπποφαές είναι, όπως αναφέρθηκε νωρίτερα, πλούσια βιταμίνη C και περιέχει φυσικές ποσότητες από άλλα μικροθρεπτικά συστατικά, τα οποία συμβάλλουν στην ενίσχυση της άμυνας του οργανισμού μας και στην πρόληψη τυχόν ιώσεων και λοιμώξεων.

Βασικό ρόλο στην ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού μας συστήματος διαδραματίζουν τα αντιοξειδωτικά και τα φλαβονοειδή, τα οποία περιέχονται στο ιπποφαές σε σημαντική αναλογία.

Τα αντιοξειδωτικά, είναι σημαντικός μας σύμμαχος στην άμυνα του οργανισμού μας απέναντι στα μικρόβια, ενώ επιπλέον συμβάλλουν σημαντικά και στην υγεία της επιδερμίδας μας.

Από την άλλη, τα φλαβονοειδή, τα οποία υπάρχουν άφθονα στους σπόρους και τα φύλλα του ιπποφαούς, συνδέονται επίσης με την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και τις καλύτερες άμυνες του οργανισμού μας απέναντι σε διάφορους ιούς.

Συμπληρωματικά, χάρη στην υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, το ιπποφαές συμβάλλει επίσης στην καλύτερη απορρόφηση του σιδήρου, μειώνοντας, παράλληλα, με τον τρόπο αυτό το αίσθημα κόπωσης και κούρασης.

NEWSLETTER

Eγγραφή στο newsletter του Livy.gr

To Livy θα μπορεί χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα για να έρθει σε επαφή μαζί σας για ενημερώσεις με νέα & προσφορές. Δώστε τη συγκατάθεσή σας για τους τρόπους που θα θέλατε να μας ακούσετε:

© 2024
VISA
Κατασκευή & προώθηση Advisable Agency