Θαμπή επιδερμίδα: Αιτίες και αντιμετώπιση

Όλοι επιθυμούν να έχουν μια ξεκούραστη, γεμάτη ζωντάνια επιδερμίδα, καθώς είναι δείγμα υγείας και ομορφιάς. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιοι παράγοντες που κάνουν το δέρμα μας να φαίνεται θαμπό και κουρασμένο.

Ας δούμε μαζί μερικές από τις πιο κοινές αιτίες που προκαλούν έντονη θαμπή όψη στην επιδερμίδα μας:

Αφυδάτωση

Εάν δεν πίνετε αρκετό νερό, η επιδερμίδα σας αφυδατώνεται και αποκτά θαμπή και τραχιά όψη.Η έλλειψη ενυδάτωσης κάτω από την επιφάνεια της επιδερμίδας μειώνει την πυκνότητά της και προκαλεί ατονία στην όψη. Το να πίνετε άφθονο νερό θα βοηθήσει στην ενίσχυση της ενυδάτωσης κάτω από την επιφάνεια του δέρματός σας. Επίσης, η καθημερινή εφαρμογή ενός ενυδατικού ορού προσώπου μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση της υγρασίας στα ανώτερα στρώματα του δέρματός σας.

Έλλειψη ενυδατικής κρέμας

Ο περιορισμός της ενυδατικής κρέμας, ειδικά εάν το δέρμα σας τείνει να είναι ξηρό, μπορεί να επηρεάσει την υγεία και τη ζωτικότητα του δέρματός σας. Η χρήση μιας ενυδατικής κρέμας δύο φορές την ημέρα μπορεί να σας βοηθήσει να ενυδατώσετε το δέρμα σας και να προστατεύσετε το ευαίσθητο ανώτερο στρώμα του.

Στρες

Οι πολλές καθημερινές υποχρεώσεις μπορούν να δημιουργήσουν μια στρεσογόνα κατάσταση που εκτός από την ψυχολογία, επηρεάζει αισθητά και την επιδερμίδα μας δημιουργώντας θαμπή και κουρασμένη όψη. Κοιμηθείτε καλά, κάντε διαλογισμό και ασκήσεις χαλάρωσης καθημερινά και προσπαθήστε όσο μπορείτε να μην σας καταβάλλουν αγχωτικές καταστάσεις.

Συσσώρευση νεκρών κυττάρων του δέρματος

Το δέρμα σας απορρίπτει φυσικά τα νεκρά κύτταρα σε τακτική βάση για να ανοίξει το δρόμο για νέα κύτταρα. Αλλά μερικές φορές τα νεκρά κύτταρα παραμένουν και συσσωρεύονται στην επιφάνεια του δέρματος. Αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα το δέρμα να γίνεται ξηρό και θαμπό με τραχιά υφή. Για αυτόν τον λόγο, θα πρέπει να κάνετε απολέπιση 2 φορές την εβδομάδα με κάποιο ήπιο απολεπιστικό προϊόν.

 Ξηρότητα

Η θαμπή όψη είναι ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά ενός δέρματος που υποφέρει από ξηρότητα. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα κατά τους χειμερινούς μήνες, όταν ο αέρας είναι κρύος και ξηρός, ή εάν ζείτε σε ένα κλίμα με πολύ χαμηλή υγρασία. Μια καλή ιδέα είναι να προμηθευτείτε έναν υγραντήρα που ισορροπεί τα επίπεδα υγρασίας στο σπίτι και να ακολουθήσετε μια αγωγή για ξηρές επιδερμίδες.

Κάπνισμα

Σύμφωνα με μια έρευνα του 2010, το κάπνισμα αποτελεί έναν από τους βασικούς παράγοντες που προκαλούν πρόωρη γήρανση του δέρματος. Στην έρευνα διαπιστώθηκε ότι το κάπνισμα μπορεί να εμποδίσει την παραγωγή κολλαγόνου και να προκαλέσει βλάβη στις ελαστικές ίνες και τον συνδετικό ιστό του δέρματος. Μπορεί, επίσης, να αυξήσει το οξειδωτικό στρες στα κύτταρα της επιδερμίδας. Όλα αυτά μπορούν να επιταχύνουν τη διαδικασία γήρανσης και να συμβάλλουν στη δημιουργία θαμπής όψης.

Γήρανση

Η γήρανση είναι ένα αναπόφευκτο κομμάτι της ζωής. Το ίδιο ισχύει και με τη γήρανση του δέρματος. Και εφόσον δεν μπορείτε να ελέγξετε τη διαδικασία γήρανσης, μπορείτε να υιοθετήσετε μια ρουτίνα φροντίδας του δέρματος και να χρησιμοποιείτε προϊόντα που θα το βοηθούν να παραμένει υγιές, νεανικό  και ενυδατωμένο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

 

NEWSLETTER

Eγγραφή στο newsletter του Livy.gr

To Livy θα μπορεί χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα για να έρθει σε επαφή μαζί σας για ενημερώσεις με νέα & προσφορές. Δώστε τη συγκατάθεσή σας για τους τρόπους που θα θέλατε να μας ακούσετε:

© 2024
VISA
Κατασκευή & προώθηση Advisable Agency