Εύκολα Μπισκότα κανέλας και μύρισε το σπίτι Χριστούγεννα

Διαλέξτε ένα ωραίο απόγευμα, μια μέρα που θα είστε ξεκούραστοι οικογενειακώς. Φορέστε ποδιές, πιάστε κουτάλες, μίξερ και ταψιά και ψήστε, γονείς και παιδιά, νόστιμα μπισκότα που θα απολαύσετε με το πρωινό σας ή ως γλυκάκι το απόγευμα. Δεν θέλει ετοιμασία, δεν θέλει μαεστρία… μόνο φαντασία!

Υλικά: 

150 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κ.γ. τριμμένη κανέλα

125 γρ. βούτυρο

100 γρ. ζάχαρη

1 αβγό χτυπημένο

Εκτέλεση:

Ρίχνετε τα αλεύρια και την κανέλα σε ένα μεγάλο μπολ.

Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάτε το βούτυρο και τη ζάχαρη με ένα σύρμα, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε το χτυπημένο αβγό και ανακατεύετε καλά.

Στο μείγμα αυτό, προσθέτετε τα στερεά υλικά (αλεύρια και κανέλα) και τα πλάθετε σε μία σφικτή ζύμη.

Απλώνετε τη ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και τη «δουλεύετε» με τα χέρια ώσπου να μαλακώσει.

Ανοίγετε τη ζύμη με τον πλάστη σε πάχος 5 χιλιοστών.

Για να σχηματίσετε τα μπισκότα, χρησιμοποιείτε είτε καλούπια είτε απλά ποτήρια για να χαράξετε και να κόψετε στη συνέχεια τους κύκλους.

Στρώνετε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί και ψήνετε εκεί τα μπισκότα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180Ο C για 10-15΄, μέχρι να ροδίσουν.

Και όταν πια κλείσει το μίξερ και ανοίξει η όρεξη για λιχουδιές, μοιραστείτε μεταξύ σας τις δημιουργίες σας (πρώτα σερβίρονται οι junior βοηθοί, άγραφος νόμος!) και χαρείτε παρέα τη… γλύκα των Χριστουγέννων.

NEWSLETTER

Eγγραφή στο newsletter του Livy.gr

To Livy θα μπορεί χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα για να έρθει σε επαφή μαζί σας για ενημερώσεις με νέα & προσφορές. Δώστε τη συγκατάθεσή σας για τους τρόπους που θα θέλατε να μας ακούσετε:

© 2024
VISA
Κατασκευή & προώθηση Advisable Agency