Εναλλακτικοί καλοκαιρινοί προορισμοί.

Όσα χρόνια και να περάσουν, στο μυαλό μας πάντα θα παραμένει η σύνδεση του καλοκαιριού με... την αριθμητική! Το μέτρημα των μπάνιων και των παγωτών ήταν άρρηκτα συνδεδεμένο με τα καλοκαίρια των παιδικών μας χρόνων και αποτελούσε το «όπλο» του αθώου ανταγωνισμού με φίλους και συγγενείς. Το καλοκαίρι είναι πάλι εδώ κι εμείς, αν και μεγαλύτεροι πια, συνεχίζουμε στα κρυφά να μετράμε μπάνια και να ψάχνουμε όμορφες παραλίες για να δροσίσουμε τις μέρες των διακοπών μας. Κι αν φέτος δεν επιλέξουμε να επισκεφτούμε ένα από τα πανέμορφα νησιά μας, υπάρχουν δεκάδες παραθαλάσσιοι προορισμοί στην Ελλάδα, που θα μας αποζημιώσουν με τις γαλαζοπράσινες, καθαρές παραλίες τους, όπως επίσης και με το σύνολο των επιλογών και εικόνων που προσφέρουν!

Πήλιο: Για όλα τα γούστα!
Το μαγευτικό Πήλιο προσφέρει ένα απαράμιλλης ομορφιάς συνδυασμό βουνού και θάλασσας και γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, είναι ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς όλο το χρόνο. Ειδικά το καλοκαίρι, η μεγάλη γκάμα από παραλίες, μπορεί να ικανοποιήσει ακόμη και τους πιο απαιτητικούς τουρίστες. Από τις πιο διάσημες και όμορφες παραλίες του Πηλίου είναι ο Μυλοπόταμος, που συνδυάζει χρυσή άμμο με μικρό λευκό βοτσαλάκι και γαλαζοπράσινα νερά. Βρίσκεται στο ανατολικό Πήλιο, στην πλευρά του Αιγαίου και κάθε χρόνο προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες. Στο μέσον της παραλίας υπάρχει ένας μεγάλος βράχος που εισχωρεί αρκετά μέσα στη θάλασσα και μοιάζει να κόβει την παραλία στα δύο. Μια παραλία που κατακτά με το σπαθί της κάθε χρόνο μια «γαλάζια σημαία» και η οποία είναι μερικώς οργανωμένη, καθώς διαθέτει περιορισμένες ξαπλώστρες και ομπρέλες σε ένα μέρος της, και έχει καμπίνες για άλλαγμα, beach bar, καφέ και ταβέρνες. Αμέσως μετά το μπάνιο σας, μπορείτε να επισκεφτείτε την κοντινή και πολυσύχναστη Τσαγκαράδα και να δοκιμάσετε τις τοπικές σπεσιαλιτέ, σε ένα από τα πολλά εστιατόρια που διαθέτει.
Η ερημική και απομονωμένη παραλία του Λημνιώνα είναι από τις πιο όμορφες και γραφικές τοποθεσίες του Πηλίου. Βρίσκεται ανάμεσα στον Μυλοπόταμο και τη Λαμπινού, σε έναν μικρό όρμο που σχηματίζει η φύση. Είναι μια μέτρια σε έκταση μαγευτική παραλία, καθώς συνδυάζει μικρό πετραδάκι και υπέροχα καθαρά αιγαιοπελαγίτικα νερά. Περιβάλλεται από μεγάλους βράχους ενώ διάσπαρτα βράχια βρίσκονται και στην ακρογιαλιά του.
Η Λαμπινού είναι επίσης μια καλή επιλογή στην ανατολική πλευρά του Πηλίου, με καθαρά και βαθιά γαλαζοπράσινα νερά και αμμώδη ακρογιαλιά. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για έναν μικρό κόλπο περιτριγυρισμένο από επιβλητικούς βράχους, «πνιγμένους» στην πλούσια καταπράσινη βλάστηση. Η παραλία δε διαθέτει καμία οργάνωση και είναι ιδανική για τους λάτρεις της ηρεμίας! Και μην ξεχνάμε πως, δίπλα μας είναι ο Βόλος με όλες τις παροχές που προσφέρει μια μεγάλη πόλη, ώστε να μπορέσετε να συνδυάσετε στις διακοπές σας τη διασκέδαση, τα όμορφα τοπία, το σινεμά, μια βόλτα στα μαγαζιά, αλλά και εκλεκτούς μεζέδες στα φημισμένα τσιπουράδικα της περιοχής.

Χαλκιδική: Μια απέραντη αμμουδιά...
Είναι πλέον γνωστό το σλόγκαν των Θεσσαλονικιών (και όχι μόνο) «Σαν την Χαλκιδική δεν έχει!». Κι αν σκεφτεί κανείς ότι η ξακουστή περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας έχει 500 χλμ. ακτογραμμή, με υπέροχες και χιλιοβραβευμένες παραλίες, έντονη νυχτερινή και πολιτιστική ζωή και πληθώρα επιλογών για τους επισκέπτες της, τότε δεν μπορεί να προβάλει καμία σθεναρή αντίσταση. Γεωγραφικά χωρίζεται σε 4 κύρια μέρη, της κεντρικής Χαλκιδικής και των 3 χερσονήσων της Κασσάνδρας, της Σιθωνίας και του Άθω. Η ευκολία στην πρόσβαση με όχημα, η ύπαρξη πολλών κάμπινγκ, οι συνεχόμενες αμμουδιές, τα ακρωτήρια και τα λιμανάκια της, την έχουν αναδείξει σ' έναν από τους κορυφαίους προορισμούς διακοπών στην Ελλάδα.
Αν ψάχνετε για οργανωμένες παραλίες, κατάλληλες για οικογένειες, οι δημοφιλείς Νέα Ηράκλεια και Νέα Καλλικράτεια στο δυτικό κομμάτι του νομού, είναι ιδανικές επιλογές: μεγάλες ώστε να μπορείτε να έχετε το «χώρο» σας, με λευκή άμμο, καθαρά νερά, αλλά και όμορφα ταβερνάκια τριγύρω, για να γευτείτε νόστιμους μεζέδες μετά το μπάνιο. Λίγο παρακάτω συναντάμε τη Νέα Πλαγιά, τα Φλογητά, την παραλία Διονυσίου και τον Άγιο Μάμα, οι οποίες είναι επίσης οργανωμένες, λιγότερο ή περισσότερο πολυσύχναστες ενώ παρέχουν την δυνατότητα για θαλάσσια σπορ.
Στην Κασσάνδρα θα συναντήσετε τεράστιες αμμουδιές, με τιρκουάζ νερά,  οργανωμένες, με beach bar και εγκαταστάσεις για όλα τα θαλάσσια σπορ. Από τη Σάνη, τη Φούρκα, το Ποσσίδι, το Παλιούρι, την Καλλιθέα, μέχρι το Πευκοχώρι, το Πολύχρονο, τον Χανιώτη, την Κρυοπηγή, η Κασσάνδρα υπόσχεται μοναδικές καλοκαιρινές στιγμές στους επισκέπτες της.
Οι ορμίσκοι στις Καβουρότρυπες και στο Καρύδι, με τα πράσινα νερά και την ολόλευκη άμμο, αλλά και η αγαπητή Καλόγρια, είναι μερικές από τις επιλογές που προσφέρει η Σιθωνία, η οποία συνδυάζει μοναδικά τις οικογενειακές διακοπές, το κάμπινγκ αλλά και «κρυμμένες» παραλίες για τους πιο μοναχικούς τύπους.
Η Χαλκιδική προσφέρει πολλές επιλογές διαμονής: από υπερπολυτελή ξενοδοχεία, μέχρι ενοικιαζόμενα δωμάτια και κάμπινγκ.

Πάργα: Η εντυπωσιακή.
Βλέποντας κανείς εικόνες της Πάργας, έχει την εντύπωση ότι βλέπει ένα πίνακα, στον οποίο συναντιόνται τα χρώματα, η γραφικότητα και μια ντελικάτη ομορφιά. Η Πάργα είναι μια παραθαλάσσια κωμόπολη που βρίσκεται στο βορειοδυτικό τμήμα του νομού Πρέβεζας, είναι κτισμένη αμφιθεατρικά κι έχει πληθυσμό 2.415 κατοίκους, ο οποίος πολλαπλασιάζεται κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών. Απέχει περίπου 68 χιλιόμετρα από την Πρέβεζα και 40 χιλιόμετρα από την Ηγουμενίτσα και έχει απέναντί της τα γραφικά νησιά των Παξών και Αντίπαξων.
Η διασημότερη παραλία της Πάργας, είναι αναμφισβήτητα ο Βάλτος, μία τεράστια αμμώδης παραλία που βρίσκεται πίσω από το Ενετικό Κάστρο και θεωρείται, τόσο από τους τουρίστες, όσο και από τους ντόπιους, το «διαμάντι» της περιοχής. Είναι οργανωμένη, με βαθιά νερά, ενώ έχει και τις απαραίτητες υποδομές για τους λάτρεις των θαλάσσιων σπορ.
Για μία γρήγορη βουτιά ιδανικό είναι το Κρυονέρι, η κεντρική αμμουδιά της Πάργας, μόλις λίγα μέτρα μακριά από το κέντρο και την προβλήτα. Μια μικρή, καθαρή, αμμουδιά με άμμο και με βότσαλα, βολική για όσους δεν επιθυμούν να απομακρύνονται πολύ από τη βάση τους, και θέλουν να έχουν άμεση πρόσβαση στα ταβερνάκια, τα καφέ και τα υπόλοιπα μαγαζιά του κέντρου.
Μόλις 4 χιλιόμετρα μακριά, βρίσκεται η πανέμορφη παραλία του Λύχνου, που αποτελείται από άμμο και βότσαλα, έχει καθαρά και βαθιά νερά, είναι προσβάσιμη με αυτοκίνητο, μηχανάκι, ποδήλατο αλλά και με βάρκα. Μέσα σ’ ένα καταπράσινο περιβάλλον και δύο μικρά θαλάσσια σπήλαια, ιδανικά για εξερεύνηση, προσφέρει όλα τα απαραίτητα (ξαπλώστρες, υποδομές για θαλάσσια σπορ, ταβέρνες κ.ά.), για να περάσετε εκεί όλη τη μέρα σας.
Κλασικές ταβέρνες αλλά και εστιατόρια με μεσογειακή κουζίνα, μικρά καφενεία αλλά και bars, μικρές πανσιόν αλλά και μεγαλύτερα ξενοδοχεία, καλύπτουν ακόμη και τους πιο απαιτητικούς επισκέπτες.

NEWSLETTER

Eγγραφή στο newsletter του Livy.gr

To Livy θα μπορεί χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα για να έρθει σε επαφή μαζί σας για ενημερώσεις με νέα & προσφορές. Δώστε τη συγκατάθεσή σας για τους τρόπους που θα θέλατε να μας ακούσετε:

© 2024
VISA
Κατασκευή & προώθηση Advisable Agency