Ασφάλεια και υγιεινή στην κατασκήνωση

Οι θερινές κατασκηνώσεις αποτελούν μια πολύ καλή ευκαιρία για τα παιδιά ώστε να μπορέσουν να αναπτύξουν τις κοινωνικές και γνωστικές τους δυνατότητες εκτός σχολείου αλλά και παράλληλα να διασκεδάσουν. Ωστόσο, οι γονείς πρέπει να συμβουλεύσουν κατάλληλα τα παιδιά σχετικά με τους κανόνες υγιεινής, ώστε να χαρούν τα παιδιά το καλοκαίρι τους στην κατασκήνωση με άνεση και ασφάλεια.

Είναι απαραίτητο να έχουν πάντα μαζί τους αντηλιακό και καπέλο για να προστατεύονται από τον έντονο ήλιο. Επίσης, φροντίστε να ενημερώσετε τον αρχηγό της κατασκήνωσης για τυχόν αλλεργίες ή ιατρικές ανάγκες και συμβουλεύστε το παιδί σας να μη διστάσει να τον ενημερώσει για οτιδήποτε χρειαστεί. Είναι σημαντικό να επιλέξετε την κατάλληλη κατασκήνωση για τις ανάγκες του παιδιού, καθώς και να σιγουρευτείτε πως η κατασκήνωση διαθέτει ιατρείο με γιατρό και νοσοκόμα, που είναι διαθέσιμοι ολόκληρο το 24ωρο και οι εγκαταστάσεις είναι καθαρές και ελεγμένες από την αρμόδια υγειονομική υπηρεσία.

Η κατασκήνωση αποτελεί ένα χώρο συνάθροισης παιδιών όπως το σχολείο, γι’ αυτό και πρέπει να ακολουθούνται κάποιοι κανόνες υγιεινής, όπως η συχνή χρήση αντισηπτικού τζελ και η αποφυγή κοινής χρήση μαχαιροπήρουνων ή ποτηριών. Μην ξεχάσετε να υπενθυμίσετε στο παιδί σας ότι δεν πρέπει να μοιράζεται με άλλα παιδιά το καπέλο του και την κτένα του για να μην κολλήσει ψείρες. Τέλος, εφοδιάστε το παιδί σας με άνετα ρούχα, τα αγαπημένα του παιχνίδια και αντικείμενα που του θυμίζουν το σπίτι, ώστε να μπορέσει να προσαρμοστεί πιο εύκολα στο νέο περιβάλλον.

NEWSLETTER

Eγγραφή στο newsletter του Livy.gr

To Livy θα μπορεί χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα για να έρθει σε επαφή μαζί σας για ενημερώσεις με νέα & προσφορές. Δώστε τη συγκατάθεσή σας για τους τρόπους που θα θέλατε να μας ακούσετε:

© 2024
VISA
Κατασκευή & προώθηση Advisable Agency