Αποτοξίνωση του οργανισμού: Πώς θα κάνεις ασφαλές detox

H νηστεία που ξεκινά την Καθαρά Δευτέρα αποτελεί την ιδανική ευκαιρία για να βάλεις τον οργανισμό σου σε μια διαδικασία αποτοξίνωσης και υιοθέτησης υγιεινών συνηθειών.
Έτσι κι αλλιώς, ο ανθρώπινος οργανισμός είναι έτσι κατασκευασμένος, ώστε να βρίσκεται σε μια διαρκή διαδικασία φιλτραρίσματος και αποβολής των ξένων προς αυτόν ουσιών. Στην διαδικασία αυτή παρεμβαίνουν οι τοξίνες με τις οποίες εμποτίζεται ο οργανισμός καθημερινά, οπότε είναι σημαντικό η προσπάθεια ενίσχυσης των φυσικών μηχανισμών αποτοξίνωσης να γίνεται με ήπιο ρυθμό και όχι με πλήρη αφαγία.
Καθοριστικό ρόλο στην διαδικασία αποτοξίνωσης έχει τόσο η υιοθέτηση μιας υγιεινής διατροφής, όσο και η βελτίωση ή ο περιορισμός συνηθειών στον τρόπο ζωής, όπως η κατανάλωση αλκοόλ, η άσκοπη λήψη φαρμάκων, το κάπνισμα, το άγχος, ο ύπνος και η καθημερινή άσκηση.
Μην ξεχνάς πως οι τοξίνες που συσσωρεύονται στον οργανισμό μπορούν να εμποδίσουν φυσιολογικές διαδικασίες οδηγώντας στην κόπωση, την παχυσαρκία αλλά και σε άλλες σοβαρότερες παθήσεις.

Κάνε ασφαλές detox:
Ο πιο σωστός τρόπος είναι  να ξεκινήσεις μια σωστή μέθοδο νηστείας με ελαχιστοποίηση των προσλαμβανόμενων τοξινών. Μπορείς να βασίσεις τη διατροφή σου σε φυτικά τρόφιμα για να γίνει εντατικότερη η αποβολή τοξίνων από τον οργανισμό.
Σημαντικό είναι να καταναλώνεις επαρκή θρεπτικά συστατικά για να συνεχίσει ο οργανισμός να καίει λίπος για την παραγωγή ενέργειας. Αν ο τρόπος ζωής σου δεν σου επιτρέπει να ελέγχεις 100% τη διατροφή σου, ενίσχυσε τη με πιστοποιημένα συμπληρώματα.

Δείτε όλα τα συμπληρώματα για αποτοξίνωση ΕΔΩ
 
Επειδή, το ξεκίνημα της προσπάθειάς σου ταυτίζεται με τη νηστεία της Σαρακοστής, πρόσεξε μην παρασυρθείς από προϊόντα που είναι μεν νηστίσιμα αλλά όχι ποιοτικά και θα σε γεμίσουν κενές θερμίδες.
 
Στη συνέχεια, ξεκίνα να υιοθετείς τις ευρύτερες αλλαγές στις συνήθειες και στον τρόπο ζωής σου.
 
*Έχε στο νου σου να τρέφεσαι με βάση την μεσογειακή διατροφή προτιμώντας τα πράσινα λαχανικά, τα φρέσκα φρούτα εποχής, τα ανεπεξέργαστα δημητριακά το ελαιόλαδο το ψάρι και περιόρισε το κόκκινο κρέας, τα γλυκά, τα τυποποιημένα σνακ και το αλκοόλ.
 
*Προτίμησε τα γαλακτοκομικά προϊόντα στην άπαχη ή με λίγα λιπαρά εκδοχή τους.
 
*Πίνε αρκετό νερό, κατά προτίμηση περασμένο από φίλτρο και αν το επιθυμείς σε χαμηλότερη θερμοκρασία, αποθήκευσε το σε γυάλινο μπουκάλι. Όσον αφορά τα υπόλοιπα ροφήματα, περιόρισε την καφεΐνη και τα αναψυκτικά.
 
*Προσπάθησε να καταναλώνεις τις τροφές όσο το δυνατό λιγότερο μαγειρεμένες και επεξεργασμένες. Γενικά, απόφυγε τις ξεροψημένες τροφές και τα αλλαντικά.

*Έλεγξε τις ποσότητες –όταν τρως πολύ δεν βοηθάς τον οργανισμό σου να αποτοξινωθεί!

*Αύξησε την κατανάλωση εποχικών φρούτων, χόρτων και λαχανικών διαφορετικών χρωμάτων.


*Συμπεριέλαβε συχνότερα στη διατροφή σου όσπρια, ξηρούς καρπούς, σπόρους και αδρά επεξεργασμένα προϊόντα δημητριακών, περιόρισε ποσοτικά αντίστοιχα –αλλά μην τα κόψεις εντελώς!– τα ζωικά τρόφιμα.

*Προτίμησε τα προϊόντα βιολογικής προέλευσης έναντι των συμβατικών αλλά και τα φρέσκα εποχικά και ντόπια τρόφιμα.

 

Σημαντική βοήθεια στην αποτοξίνωση παρέχουν συμπληρώματα που σου προτείνει το LIVY, όπως:


Power Health 7 Days Water Shape Program

Superfoods Ζεόλιθος Θράκης

Lanes Kcaligram 7 Days


Την εποχή αυτή που κάνεις την detox προσπάθειά σου, ο οργανισμός είναι πιο καθαρός, οπότε μπορείς να χάσεις ευκολότερα σωματικό λίπος σε συνδυασμό με σωματική άσκηση αλλά και με συμπληρώματα διατροφής ή κρέμες για την σύσφιξη της επιδερμίδας.

 Δείτε όλα τα συμπληρώματα για νέα σιλουέτα εδώ

ΠΡΟΣΟΧΗ: Απόφυγε την αφαγία, την αποτοξίνωση μόνο με χυμούς ή βότανα που στερούν από τον οργανισμό τα απαραίτητα διατροφικά στοιχεία και μπορεί να έχουν αποτελέσματα αντίθετα από τα προσδοκώμενα.

 

NEWSLETTER

Eγγραφή στο newsletter του Livy.gr

To Livy θα μπορεί χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα για να έρθει σε επαφή μαζί σας για ενημερώσεις με νέα & προσφορές. Δώστε τη συγκατάθεσή σας για τους τρόπους που θα θέλατε να μας ακούσετε:

© 2024
VISA
Κατασκευή & προώθηση Advisable Agency