Αντιμετωπίστε την ξηρή επιδερμίδα τον χειμώνα

Ο χειμωνιάτικος καιρός μπορεί να προκαλέσει αρκετές βλάβες στην ευαίσθητη επιδερμίδα του προσώπου. Η ξηρότητα είναι η πιο συνηθισμένη δερματική βλάβη που μπορεί να προκύψει από τις χαμηλές θερμοκρασίες τους κρύους μήνες του χειμώνα.

Η φυσική υγρασία της επιδερμίδας καταστρέφεται με αποτέλεσμα να χάνει τη λάμψη της και να αποκτά τραχιά υφή. Ωστόσο, υπάρχουν τρόποι που μπορούν να μας βοηθήσουν να διατηρήσουμε το δέρμα μας απαλό, ενυδατωμένο και ελαστικό όλο το 24ωρο, ακόμα και σε δύσκολες καιρικές συνθήκες.

Λάδι καρύδας

Το λάδι καρύδας φημίζεται για τις ενυδατικές του ιδιότητες. Τα κορεσμένα λιπαρά οξέα που βρίσκονται φυσικά στο λάδι καρύδας μπορούν να συμβάλλουν αισθητά στην ενυδάτωση και την ελαστικότητα του δέρματος.

Μπορείτε να χρησιμοποιείτε λάδι καρύδας καθημερινά στο πρόσωπό σας ακόμη και στην περιοχή κάτω από τα μάτια και γύρω από το στόμα. Ένα άλλο πλεονέκτημα του ελαίου καρύδας είναι ότι δεν χρειάζεται να το αναμείξετε με κανένα άλλο συστατικό. Η καρύδα είναι αρκετά ενυδατική από μόνη της και είναι ιδανική για καθημερινή χρήση.

Διατροφή

Όταν το δέρμα σας είναι αφυδατωμένο, αυτό σημαίνει ότι το εκθέτετε σε καταστάσεις που καταστρέφουν τα κύτταρά του, μία από αυτές είναι και η κακή διατροφή. Υπάρχουν ορισμένα τρόφιμα που μπορούν να βοηθήσουν το δέρμα σας να φαίνεται πιο υγιές και ενυδατωμένο, σύμφωνα με την κλινική Mayo.

Τροφές πλούσιες σε αντιοξειδωτικά μπορούν να ελαχιστοποιήσουν τις βλάβες από τις τοξίνες και να βοηθήσουν το δέρμα σας να απομακρύνει τα κατεστραμμένα κύτταρα και να δημιουργήσει νέα. Μερικά από τα τρόφιμα που συμβάλλουν στην υγεία της επιδερμίδας είναι τα βατόμουρα, οι ντομάτες, τα καρότα, τα φασόλια, ο αρακάς και οι φακές.

Τρόφιμα πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, όπως ο σολομός, μπορούν επίσης να συμβάλουν στην απόκτηση ενός λαμπερού δέρματος. Μην ξεχνάτε, βέβαια, να καταναλώνετε καθημερινά και άφθονο νερό!

Ρυθμίστε σωστά τη θερμοκρασία νερού

Η Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας σημειώνει ότι η αντιμετώπιση του ξηρού δέρματος δεν θα έπρεπε να μας ανησυχεί, καθώς είναι αρκετά απλή. Πολλοί είναι αυτοί που τείνουν να χρησιμοποιούν πολύ ζεστό νερό όταν κάνουν ντους, κάτι που μπορεί να προκαλέσει αφυδάτωση στο δέρμα. Καλό θα ήταν, λοιπόν, να ρυθμίζετε το νερό σε μια μέτρια προς ζεστή θερμοκρασία και να αποφεύγετε την καυτή.

Μάλιστα, κάποια σαπούνια που προορίζονται για ενυδάτωση και επιδιόρθωση του δέρματος, στην πραγματικότητα μπορεί να προκαλέσουν ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα. Η χρήση τους μπορεί να δημιουργήσει αλλεργικές αντιδράσεις και να κάνουν το δέρμα πιο λεπτό με αποτέλεσμα να είναι και πιο ευάλωτο απέναντι στις σκληρές χημικές ουσίες.

Πρόληψη

Είναι πολύ σημαντικό να μην ξεχνάτε να διατηρείτε την επιδερμίδα σας πάντα ενυδατωμένη και υγιή. Φροντίστε να χρησιμοποιείτε μια καλή ενυδατική κρέμα προσώπου καθημερινά, ακόμη κι αν δεν αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα ξηρότητας.

Για τη σωστή περιποίηση του προσώπου και του σώματος σας επιλέξτε Cerave Moisturising Cream. Σύνθεση εμπλουτισμένη με κεραμίδια που προστατεύουν και διατηρούν τον επιδερμικό φραγμό, καθώς και υαλουρονικό οξύ που βοηθά στη διατήρηση των επιπέδων υγρασίας της επιδερμίδας. Χωρίς άρωμα, κατάλληλη και για ευαίσθητο δέρμα.

Η διατήρηση ενός υγιούς δερματικού φραγμού είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για την αποφυγή ξηρότητας. Να θυμάστε ότι ένα εξαιρετικά ξηρό δέρμα κάποιες φορές μπορεί να αποτελεί ένδειξη μιας πιο σοβαρής κατάστασης. Εάν έχετε εφαρμόσει όλα τα παραπάνω αλλά δεν παρατηρείτε κάποια βελτίωση, ίσως χρειαστεί να επισκεφθείτε έναν δερματολόγο.

NEWSLETTER

Eγγραφή στο newsletter του Livy.gr

To Livy θα μπορεί χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα για να έρθει σε επαφή μαζί σας για ενημερώσεις με νέα & προσφορές. Δώστε τη συγκατάθεσή σας για τους τρόπους που θα θέλατε να μας ακούσετε:

© 2024
VISA
Κατασκευή & προώθηση Advisable Agency