Ανανεώστε την επιδερμίδας σας την Άνοιξη

Η περιποίηση της επιδερμίδας αποτελεί ένα βασικό κομμάτι της καθημερινότητάς μας που θα πρέπει να δίνουμε ιδιαίτερη σημασία. Ειδικότερα, μετά τον χειμώνα το δέρμα μας χρειάζεται ακόμα περισσότερη φροντίδα, έτσι ώστε να ανακτήσει ξανά τη χαμένη ενυδάτωση και ελαστικότητά του. Aς υποδεχτούμε, λοιπόν, την άνοιξη με ανανεωμένη, καθαρή και υγιή επιδερμίδα ακολουθώντας τα παρακάτω απλά αλλά ουσιαστικά βήματα.

Φτιάξτε σπιτικές μάσκες ομορφιάς

Κάτι παραπάνω θα ήξεραν οι γιαγιάδες μας που έφτιαχναν τα δικά τους «γιατροσόφια ομορφιάς» για ενυδατωμένη και λαμπερή επιδερμίδα. Ένα μυστικό ομορφιάς που έχει μεταδοθεί από γενιά σε γενιά είναι η DIY μάσκα προσώπου με μέλι, γιαούρτι και λίγο λεμόνι που χαρίζει απολέπιση και ενυδάτωση. Φτιάξτε την 1-2 φορές την εβδομάδα.

Η βιταμίνη C είναι ένας σπουδαίος σύμμαχος της επιδερμίδας μας. Δεν βρίσκεται μόνο στο πορτοκάλι, αλλά και στον ανανά. Φτιάξτε μια DIY μάσκα με ανανά, βρώμη και ένα φλιτζάνι χαμομήλι και εφαρμόστε τη σε πρόσωπο και λαιμό. Όχι μόνο προσφέρει λάμψη, αλλά μειώνει και τις λεπτές γραμμές.

Κάντε μασάζ στο πρόσωπο

Η επιδερμίδα μας έχει ανάγκη από μασάζ, ώστε να ενεργοποιείται η κυκλοφορία του αίματος, ενισχύοντας έτσι τη λάμψη. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ειδικά εργαλεία, όπως είναι το jade roll, που σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε βασικό προϊόν φροντίδας του δέρματος για τις αυτοκράτειρες και τα ανώτερα κοινωνικά στρώματα της κινεζικής αυτοκρατορίας τον 17ο αιώνα! Έχει διαπιστωθεί ότι μειώνει αποτελεσματικά το πρήξιμο, τις ρυτίδες και τους μαύρους κύκλους.

Φροντίστε τη διατροφή σας

Θα πρέπει να δίνετε ιδιαίτερη προσοχή στις τροφές που καταναλώνετε αν επιθυμείτε πραγματικά λαμπερό δέρμα. Εμπλουτίστε τη διατροφή σας με αντιοξειδωτικά και καλά λιπαρά, όπως ξηροί καρποί, σολομός, αβοκάντο, ελαιόλαδο. Ο κουρκουμάς είναι διάσημος για τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο τη λάμψη του δέρματός σας. Μπορείτε, επίσης, να δοκιμάσετε χυμό με aloe vera, αλλά και νερό καρύδας.

Επισκεφθείτε τον δερματολόγο σας

Κλείστε άμεσα ραντεβού για έναν βαθύ καθαρισμό προσώπου ο οποίος αποτελεί μια από τις καλύτερες πρακτικές για τη σωστή περιποίηση της επιδερμίδας. Ο βαθύς καθαρισμός προσώπου στοχεύει στην απομάκρυνση του σμήγματος, των νεκρών κυττάρων, αλλά και στη διάνοιξη των φραγμένων πόρων.

Μην ξεχνάτε, τέλος, να επιλέγετε δερματολογικά προϊόντα που ταιριάζουν και καλύπτουν τις δικές σας αποκλειστικές ανάγκες!

NEWSLETTER

Eγγραφή στο newsletter του Livy.gr

To Livy θα μπορεί χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα για να έρθει σε επαφή μαζί σας για ενημερώσεις με νέα & προσφορές. Δώστε τη συγκατάθεσή σας για τους τρόπους που θα θέλατε να μας ακούσετε:

© 2024
VISA
Κατασκευή & προώθηση Advisable Agency