Pizza night με εύκολη ζύμη για πίτσα

Aπόψε έχει… καναπέ οικογενειακώς και 5 επεισόδια της αγαπημένης σας σειράς… στη σειρά! Ε δε γίνεται και να μην έχει το βασικότερο: λαχταριστή πίτσα πεντανόστιμη με ζύμη που θα έχετε φτιάξει πανεύκολα με τα χεράκια σας λίγο πριν.

Χρόνος ψησίματος: 15-20 λεπτά

Μερίδες: 3-4 πίτσες διαμέτρου 30 εκ. περίπου  (για να μη μείνει κανείς στην οικογένεια παραπονεμένος!)

Για τη ζύμη για πίτσα θα χρειαστείτε:

2  κούπες (454 γρ.) χλιαρό νερό

1 κ.σ. ζάχαρη

1 φακελάκι ξηρή μαγιά

1 κ.σ. αλάτι

2 κ.σ. ελαιόλαδο (προαιρετικά)

5 1/2 με 6 κούπες (660 γρ. με 720 γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Εκτέλεση:

  • Διαλύετε την ξηρή μαγιά, τη ζάχαρη και το αλάτι (και το ελαιόλαδο, αν χρησιμοποιήσετε) στο χλιαρό νερό και αφήνετε τη μαγιά για λίγα λεπτά να ενεργοποιηθεί.
  • Ρίχνετε τη μαγιά σε 5 κούπες αλεύρι αρχικά και προσθέτετε σταδιακά το υπόλοιπο, μέχρι να γίνει μία μαλακή, απαλή ζύμη.
  • Πλάθετε τη ζύμη με τα χέρια σας ή τη χτυπάτε στο μίξερ ή τον αρτοπαρασκευαστή για περίπου 7-10 λεπτά, μέχρι να γίνει ελαστική.
  • Τοποθετείτε τη ζύμη σε ένα ελαφρώς λαδωμένο μπολ, τη σκεπάζετε με μία πετσέτα και την αφήνετε σε ένα ζεστό σημείο να φουσκώσει για 1-2 ώρες.
  • Αφού φουσκώσει, την ξεφουσκώνετε διπλώνοντάς τη δεξιά-αριστερά και την κόβετε σε 4 κομμάτια (για πίτσα με μέτριου πάχους ζύμη) ή σε 3 κομμάτια (για πιο παχιά ζύμη).
  • Με έναν πλάστη, ανοίγετε κάθε ζύμη πίτσας σε ελαφρώς λαδωμένο πάγκο σχηματίζοντας κύκλους διαμέτρου περίπου 30 εκατοστών. Αφήνετε τη ζύμη να «ξεκουραστεί» αρκετές φορές όσο επαναλαμβάνετε αυτήν τη διαδικασία.
  • Τοποθετείτε τις πίτσες σε λαδόκολλα επάνω σε ένα πολύ μεγάλο ταψί ή σε 3 ή 4 μικρά.
  • Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 220oC. Εν τω μεταξύ, ετοιμάζετε τα υλικά που θα βάλετε στην πίτσα: μια απλή κόκκινη σάλτσα με βασιλικό, τριμμένα τυριά (εκτός αν προτιμάτε τυρί σε φέτες), μανιτάρια, πιπεριές, ελιές, αντζούγιες, κρεμμύδι, μπέικον… η λίστα τελειώνει εκεί που τελειώνει η όρεξή σας.
  • Λαδώνετε κάθε πίτσα με ελαιόλαδο με ένα πινέλο, περιχύνετε τη σάλτσα και τα υπόλοιπα υλικά και ρίχνετε στο τέλος το τυρί.
  • Ψήνετε τις πίτσες για 15-20 λεπτά, μέχρι να λιώσει καλά το τυρί και να «χρυσαφίσει» η ζύμη.

Μεταφέρετε αμέσως τις πίτσες σε σχάρα κρυώματος, ώστε να μη νοτίσει από τη θερμότητα η βάση τους.

Κομμάτια ανά χείρας, play στο τηλεκοντρόλ και καλή απολαυστική series βραδιά!

 

NEWSLETTER

Eγγραφή στο newsletter του Livy.gr

To Livy θα μπορεί χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα για να έρθει σε επαφή μαζί σας για ενημερώσεις με νέα & προσφορές. Δώστε τη συγκατάθεσή σας για τους τρόπους που θα θέλατε να μας ακούσετε:

© 2024
VISA
Κατασκευή & προώθηση Advisable Agency