Mε τι απορρυπαντικό να πλύνω τα ρούχα του μωρού μου;

Διαλεγμένα με τόση αγάπη, τα ρουχαλάκια του μωρού μας χρειάζονται για αρκετό καιρό ιδιαίτερη φροντίδα. Το βρεφικό δέρμα, ως πιο λεπτό και ευαίσθητο, έχει μειωμένη άμυνα απέναντι στις χημικές ουσίες και είναι εκτεθειμένο σε αλλεργίες, ερεθισμούς και δερματίτιδες. Το πρώτο βήμα, λοιπόν, για να το προστατεύσετε είναι το σωστό πλύσιμο των ρούχων του. Να λοιπόν πώς πρέπει να χειριστείτε τη λιλιπούτεια μπουγάδα:

  • Να επιλέγετε προϊόντα καθαρισμού που απευθύνονται σε βρεφικές ηλικίες. Αν είναι να χρησιμοποιήσετε άλλο απορρυπαντικό, θα πρέπει να σιγουρευτείτε ότι είναι δερματολογικά ελεγμένο. Προτιμήστε υγρό απορρυπαντικό, ειδικά σχεδιασμένο για βρεφικά ρούχα με ουδέτερο pH και υποαλλεργική σύνθεση.
  • Μέχρι την ηλικία των έξι μηνών όλα τα βρεφικά ρούχα χρειάζονται «αποστείρωση» για να αποφευχθούν τυχόν ερεθισμοί. Οπότε σίγουρα το πλύσιμο των ρούχων του μωρού πρέπει να γίνεται στους 60 ή ακόμα στους 90 βαθμούς. Μετά το στέγνωμα, τα σιδερώνετε μέσα έξω, με πολύ ατμό!
  • Πλένετε κάθε καινούργιο ρούχο που αγοράζετε πριν το φορέσει το μωρό σας, όσο καθαρό και φρεσκοπλυμένο κι αν φαίνεται. Επίσης πλένετε τα ρούχα που σας χάρισαν, ακόμα κι αν σας διαβεβαιώνουν ότι είναι πλυμένα!
  • Τους πρώτους έξι μήνες ας μη χρησιμοποιείτε μαλακτικό, αν δείτε ότι το μωρό σας έχει ευαίσθητο δέρμα, καθώς έχουν καταγραφεί συχνά αλλεργικές αντιδράσεις.
  • Επειδή ακριβώς πρέπει να χρησιμοποιηθούν διαφορετικά προϊόντα, πλύνετε τα βρεφικά ρουχαλάκια σε διαφορετική πλύση από αυτά της υπόλοιπης οικογένειας.
  • Μετά τους έξι μήνες και αν το παιδί σας δεν δείχνει να έχει δερματικά προβλήματα, μπορείτε να πλένετε και στους 40 βαθμούς, αλλά με διπλό ή τριπλό ξέβγαλμα.
  • Για τους επίμονους λεκέδες, από κρέμες, σάλτσες, δοκιμάστε πρώτα να πλύνετε το ρούχο τοπικά στο χέρι και χρησιμοποιείστε ένα πρόγραμμα πρόπλυσης. Να ξέρετε ότι ορισμένοι λεκέδες δεν φεύγουν ποτέ από τα βρεφικά-παιδικά ρούχα και θα σας θυμίζουν πάντα τις πρώτες προσπάθειες για να το ταΐσετε ή για να φάει μόνο του!
  • Μετά το σιδέρωμα, πριν βάλουμε τα ρούχα στη ντουλάπα, περιμένουμε να εξαφανιστεί εντελώς η υγρασία.

Αν επιλέξετε το κατάλληλο απορρυπαντικό και ακολουθήσετε τους παραπάνω κανόνες τότε θα έχετε βοηθήσει να δημιουργηθεί μια ασπίδα προστασίας γύρω από το ευαίσθητο δερματάκι του μωρού σας, για όσο το χρειάζεται.

NEWSLETTER

Eγγραφή στο newsletter του Livy.gr

To Livy θα μπορεί χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα για να έρθει σε επαφή μαζί σας για ενημερώσεις με νέα & προσφορές. Δώστε τη συγκατάθεσή σας για τους τρόπους που θα θέλατε να μας ακούσετε:

© 2024
VISA
Κατασκευή & προώθηση Advisable Agency