H περιποίηση του προσώπου κατά τη διάρκεια της καραντίνας

Καραντίνα… Αυτή η λέξη ακούγεται πιο συχνά από ποτέ τον τελευταίο καιρό. Μπορεί αυτός ο περιορισμός να μην είναι και τόσο εύκολος, όμως δεν θα πρέπει να απογοήτευόμαστε. Αντίθετα, θα πρέπει να βρούμε τρόπους να συνεχίσουμε να φροντίζουμε σωστά τον εαυτό μας και να ανεβάζουμε την ψυχολογία μας.

Έτσι, λοιπόν, το γεγονός ότι αυτήν την περίοδο τα ινστιτούτα αισθητικής είναι προσωρινά κλειστά, λόγω καραντίνας, δεν θα πρέπει να αποτελεί δικαιολογία για να αμελήσουμε  τη σωστή περιποίηση του προσώπου μας.

Η φροντίδα του εαυτού μας αποτελεί βασικό δείκτη και της ψυχικής μας υγείας. Η καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς, είτε πρόκειται για ένα «τελετουργικό μπάνιου» με αιθέρια έλαια, κεριά και χαλαρή μουσική, είτε για τη σχολαστική περιποίηση του προσώπου μας, μπορεί να μας κάνει να αισθανθούμε πολύ όμορφα, δίνοντας την αίσθηση ότι βρισκόμαστε σε κάποιο spa.

Επίσης, ας μην ξεχνάμε πως ένα σημαντικό πλεονέκτημα κατά τη διάρκεια της καραντίνας είναι το γεγονός ότι δεν χρειάζεται καμία βιασύνη, κι έτσι η περιποίηση του δέρματος μπορεί να γίνει με απόλυτη ηρεμία και ευχαρίστηση.

Ο καθαρισμός, η φροντίδα και η προστασία είναι οι τρεις βασικοί πυλώνες της καθημερινής περιποίησης του προσώπου μας που πρέπει να ακολουθούνται πιστά. Αλλά πώς μπορούμε να οργανώσουμε τα πάντα σωστά, έτσι ώστε η φροντίδα του δέρματος του προσώπου μας να είναι αποτελεσματική;

Πρωινή ρουτίνα ομορφιάς

Το πρωί, το πρώτο και πιο βασικό βήμα στην περιποίηση του προσώπου είναι ο καθαρισμός. Κάθε πρωί φροντίζουμε να καθαρίζουμε σχολαστικά το πρόσωπό μας για δύο ή τρία λεπτά. Στη συνέχεια, ξεπλένουμε με χλιαρό νερό. Εφαρμόζουμε το serum προσώπου και μετά την κρέμα ματιών με απαλές κινήσεις. Έπειτα, τοποθετούμε την αγαπημένη μας κρέμα ημέρας με κυκλικές κινήσεις μασάζ σε όλο το πρόσωπο και τον λαιμό.

Βραδινή ρουτίνα ομορφιάς

Το βράδυ, το «σχέδιο εφαρμογής» των προϊόντων ομορφιάς είναι ακριβώς το ίδιο με το πρωινό. Όμως, εκτός από τα βασικά βήματα που περιγράφονται παραπάνω, δεν θα βλάψει να περιποιηθούμε το δέρμα μας λίγο παραπάνω.

Αφού καθαρίσουμε την επιδερμίδα του προσώπου και του λαιμού μας, απλώνουμε ένα απολεπιστικό προϊόν για να αφαιρέσουμε τα νεκρά κύτταρα και να βελτιώσουμε έτσι την εμφάνισή του. Επιλέγουμε ένα απολεπιστικό με βάση τον τύπο της επιδερμίδας μας, έτσι ώστε να αποφύγουμε δερματικούς ερεθισμούς και δεν ξεχνάμε να ξεπλένουμε καλά το πρόσωπό μας μετά τη χρήση. Καλό θα ήταν να κάνουμε απολέπιση 2-3 φορές την εβδομάδα.

Στη συνέχεια, απλώνουμε μια μάσκα με άργιλο που έχει καθαριστικές, αντιφλεγμονώδεις και ενυδατικές ιδιότητες. Μετά τη μάσκα, πάντα εφαρμόζουμε κρέμα ματιών και κρέμα προσώπου. Και μην ξεχνάτε τον χρυσό κανόνα: απλώνουμε την κρέμα με αργές κυκλικές κινήσεις, έτσι ώστε το δέρμα του προσώπου και του λαιμού να παραμένει νεανικό και λαμπερό για όσο το δυνατόν περισσότερο.

Όλα αυτά τα βήματα είναι αρκετά απλά, αλλά, ταυτόχρονα, πολύ χρήσιμα και απαραίτητα για το δέρμα. Ακολουθώντας αυτήν τη ρουτίνα ομορφιάς θα δείτε την επιδερμίδα σας μέρα με τη μέρα να αποκτά υπέροχη υφή και υγιή λάμψη εκ των έσω!

NEWSLETTER

Eγγραφή στο newsletter του Livy.gr

To Livy θα μπορεί χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα για να έρθει σε επαφή μαζί σας για ενημερώσεις με νέα & προσφορές. Δώστε τη συγκατάθεσή σας για τους τρόπους που θα θέλατε να μας ακούσετε:

© 2024
VISA
Κατασκευή & προώθηση Advisable Agency