7 πράγματα που θα πρέπει να ξεχάσεις αν θέλεις να χάσεις τα περιττά κιλά οριστικά

Διατροφή paleo (Paleo Diet), δίαιτα χαμηλή σε υδατάνθρακες και δίαιτα της λεμονάδας ή αλλιώς «The Master Cleanse»: Όλα αυτά σίγουρα θα σου ακούγονται γνωστά εάν είσαι κάποια που παλεύει με τα παραπανίσια κιλά και πάντοτε αναζητά μία νέα, θαυματουργή δίαιτα που με μαγικό τρόπο θα φέρει το αδυνάτισμα.

Μας συγχωρείς που στο χαλάμε, αλλά το να μείνεις αδύνατη και υγιής συνήθως χρειάζεται μία δέσμευση σε αλλαγές που αφορούν τον τρόπο ζωής σου και όχι την τελευταία δίαιτα που βρίσκεται στην επικαιρότητα.

Στο
Livy σου επισημαίνουμε τις κακές συνήθειες που θα πρέπει να σταματήσεις αν θέλεις να έχεις αποτελέσματα με διάρκεια στο χρόνο. 

 
  1. Μην αποκλείεις εντελώς ένα φαγητό από τη διατροφή σου
 
Όλες μας έχουμε ένα αγαπημένο ανθυγιεινό φαγητό ή κάποιο γλυκό που δεν μπορούμε να σταματήσουμε να τρώμε μόλις κάνουμε την αρχή. Το να το διαγράψουμε εντελώς από τη λίστα με τα ψώνια θα το κάνει πιο ελκυστικό, γιατί θα είναι απαγορευμένο. Αντιθέτως, επίτρεψε στον εαυτό σου να το καταναλώσει με μέτρο. Γνωρίζοντας τη συνήθειές σου, εάν για παράδειγμα σου αρέσουν τα μπισκότα και ξέρεις ότι μόλις ανοίξεις το κουτί μπορείς να τα φας όλα αν κάθονται στο ντουλάπι σου, τότε αγόρασε μόνο ένα ή πάρε ένα από το κουτί και μοίρασε τα υπόλοιπα σε συναδέλφους ή ανίψια. Και όταν το τρως, να το καταναλώνεις με επίγνωση. Παρατήρησε προσεκτικά και αργά κάθε πλευρά της γεύσης, της υφής και της μυρωδιάς, ώστε να είσαι πραγματικά ικανοποιημένη.
 
  1. Μην υποτιμάς την αξία του ύπνου
Αν έχεις νιώσει ποτέ να κλείνουν τα μάτια σου επάνω από τον υπολογιστή και κατέληξες να καταβροχθίσεις ένα ολόκληρο κρουασάν χωρίς να καταλαβαίνεις καν τι κάνεις, θα έχεις καταλάβει ότι ο ύπνος μπορεί να επηρεάσει τις διατροφικές σου συνήθειες. Η απώλεια ύπνου είναι ο νούμερο ένα ένοχος που μπορεί να απορρυθμίσει εντελώς τα σήματα της πείνας σου. Τα καλά νέα; Ίσως πρόκειται για την πιο ευχάριστη κακή συνήθεια που μπορείς να σταματήσεις, καθώς τα οφέλη του να κοιμάσαι αρκετά μπορούν να επηρεάσουν όλη σου τη ζωή.   
 
  1. Μην κάνεις αυστηρές δίαιτες
Μήπως όλοι στη δουλειά ξεκίνησαν τη δίαιτα με τους χυμούς όλη μέρα και νιώθεις ότι είσαι η μόνη που δεν την έχει δοκιμάσει; Αντιστάσου. Οι αυστηρές δίαιτες που δεν μπορούν να εφαρμοστούν για μεγάλο χρονικό διάστημα είναι ανθυγιεινές, αλλά υπάρχουν περισσότερα σε αυτό: Έρευνες έχουν δείξει ότι αυτές οι δίαιτες δεν λειτουργούν, επιβραδύνουν τον μεταβολισμό σου και θα σε κάνουν να πάρεις πίσω όλα τα κιλά που έχασες μόλις την τελειώσεις. Εάν σε κάνει να ζαλίζεσαι από την πείνα, σίγουρα δεν πρόκειται για μία μακροπρόθεσμη λύση.
 
  1. Μην πίνεις αλκοόλ και τρως ανεξέλεγκτα
Το να μεθάς και μετά να πέφτεις με τα μούτρα στο κουτί της πίτσας μπορεί να αποτελεί μία συμπεριφορά που συνδέεται ίσως με τη φοιτητική σου ζωή, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι σταμάτησες στην ηλικία των 22. Το αλκοόλ χαμηλώνει τις αναστολές και έτσι αυξάνει τη συνήθεια της ασυλλόγιστης κατανάλωσης φαγητού. Για να το αντιμετωπίσεις, μην πίνεις με άδειο στομάχι, μην κάνεις υπερκατανάλωση αλκοόλ και φρόντισε να έχεις περισσότερα υγιεινά σνακ στο ψυγείο σου για εκείνες τις στιγμές που δεν μπορείς να ελέγξεις τον εαυτό σου.
 
  1. Μην παραλείπεις γεύματα
Είναι απλό. Εάν παραλείψεις το μεσημεριανό και φας κανονικά το βραδινό σου γεύμα, μόλις αποθήκευσες παραπάνω θερμίδες. Και να πώς λειτουργεί. Η ορμόνη της πείνας, η γκρελίνη και η ορμόνη του κορεσμού, η λεπτίνη, λειτουργούν καλύτερα όταν τρέφονται κάθε τέσσερις ώρες. Όταν δεν συμβαίνει αυτό, οι ορμόνες αυτές απορρυθμίζονται και μπορεί να προκαλέσουν υπερκατανάλωση αργότερα. Για αυτό το λόγο, προσπάθησε να οργανώνεις από πριν τα γεύματά σου ,ιδιαίτερα τις ημέρες που γνωρίζεις ότι θα τρέχεις με δουλειές και είναι πιο πιθανό να μην προλάβεις να ετοιμάσεις κάποιο γεύμα.    
Ταυτόχρονα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις και συμπληρώματα που μειώνουν την όρεξη και αυξάνουν το μεταβολισμό, ευνοώντας το οριστικό αδυνάτισμα.

Δοκίμασε τα συμπληρώματα XL-S
 
  1. Μην καταναλώνεις τροφές χωρίς λιπαρά
Μπορεί να αποτελεί κατάλοιπο της δεκαετίας του ’90, αλλά το τυρί με χαμηλά λιπαρά, το βούτυρο και τα μπισκότα με λιγότερα λιπαρά μπορεί να βρίσκονται στην κουζίνα σου καθώς διαβάζεις. Πρέπει να θυμάσαι ότι αυτά τα λιπαρά δεν είναι ο κακός της υπόθεσης. Χρειαζόμαστε τα λιπαρά για να μας κρατούν χορτάτους και να προωθούν τον κορεσμό. Η απομάκρυνση των λιπαρών από τις τροφές θα σε αφήσει με μεγαλύτερες λιγούρες και υπερκατανάλωση φαγητού αργότερα. Η επιλογή συγκεκριμένων τροφών χωρίς λιπαρά μπορεί ακόμα να σου στερήσει τα θρεπτικά στοιχεία τους. Η απομάκρυνση των λιπαρών από τροφές όπως τα γαλακτοκομικά, για παράδειγμα, εμποδίζει την απορρόφηση των σημαντικών λιποδιαλυτών βιταμινών, όπως η βιταμίνες Α και D, αλλά και το ασβέστιο.
 
7.Συμπλήρωσε την προσπάθεια αδυνατίσματος και εξωτερικά!
 
Μπορεί να μην πραγματοποιούν θαύματα, όμως τα προϊόντα αδυνατίσματος (κρέμες, gel, λάδια,peeling) στο πλαίσιο μιας ισορροπημένης διατροφής και άσκησης, μπορούν να μειώσουν τον φλοιό πορτοκαλιού. Δοκίμασέ τα:

Βρες όλα τα προϊόντα για το αδυνάτισμα εδώ
 

NEWSLETTER

Eγγραφή στο newsletter του Livy.gr

To Livy θα μπορεί χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα για να έρθει σε επαφή μαζί σας για ενημερώσεις με νέα & προσφορές. Δώστε τη συγκατάθεσή σας για τους τρόπους που θα θέλατε να μας ακούσετε:

© 2024
VISA
Κατασκευή & προώθηση Advisable Agency