5 κοινοί μύθοι για τις αλλεργίες καταρρίπτονται

Οι αλλεργίες είναι ίσως ό,τι χειρότερο μπορεί να συμβεί την ωραιότερη εποχή του χρόνου. Αισθάνεσαι άσχημα, ακούγεσαι και πιθανόν να επηρεάζεται και η διάθεσή σου. Μέχρι τώρα, όμως, μάλλον θα έχεις αποδεχτεί το γεγονός ότι και οι αλλεργίες αποτελούν ένα κομμάτι της ζωής σου. Υπάρχουν, ωστόσο, μερικά πράγματα που ακόμα και εμείς δεν γνωρίζαμε σχετικά με τις αντιδράσεις του σώματος. Σου παρουσιάζουμε πέντε μύθους σχετικά με τις αλλεργίες που καταρρίπτονται προς έκπληξη των περισσοτέρων.

Μύθος Νο1: Οι αλλεργίες είναι ψυχοσωματικές

Οι αλλεργίες είναι αληθινές και προέρχονται από κληρονομικότητα ή ερεθίσματα του περιβάλλοντος, αν και μπορεί όντως να χειροτερέψουν εάν εσύ σκέφτεσαι ότι είσαι και χειρότερα. Οι αλλεργία βρίσκεται στο μεταίχμιο ανάμεσα στο σώμα και το μυαλό και το συναισθηματικό άγχος μπορεί να επισπεύσει μία αλλεργική αντίδραση.

Μύθος Νο2: Ο διαλογισμός αποτελεί τον μόνο τρόπο να μειώσεις τα αλλεργικά συμπτώματα

Όπως μάθαμε μόλις, το άγχος μπορεί να προκαλέσει πιο έντονες αλλεργικές αντιδράσεις. Όσο ψηλότερα είναι τα επίπεδα άγχους σου, τόσο χειρότερα είναι τα συμπτώματά σου. Για να μειώσεις το στρες, δεν αρκεί ο διαλογισμός αλλά θα πρέπει να κοιμάσαι αρκετά, να γυμνάζεσαι και να έχεις μία υγιεινή διατροφή. Και ίσως να σταματήσεις να ανησυχείς τόσο πολύ.

Μύθος Νο3: Εάν είσαι ενήλικας και δεν είχες ποτέ αλλεργίες, τότε δε θα εμφανίσεις ποτέ στο μέλλον

Δυστυχώς πρέπει να γνωρίζεις ότι οι αλλεργίες μπορεί να σου χτυπήσουν την πόρτα σε κάθε ηλικία. Αφού οι αλλεργίες είναι μερικώς κληρονομικές, μπορεί όλη σου τη ζωή να είχες την πιθανότητα να εμφανίσεις κάποια αλλεργία, αλλά κάτι που θα συμβεί στη ζωή σου, όπως μία αλλαγή στο περιβάλλον που ζεις, μπορεί να ενεργοποιήσει την αντίδρασή σου για πρώτη φορά. Επίσης, τώρα που είμαστε και περισσότερο ενημερωμένοι, πολλοί άνθρωποι συνειδητοποιούν ότι οι μπουκωμένες μύτες του παρελθόντος δεν ήταν συμπτώματα κάποιας ανοιξιάτικης ίωσης αλλά απλώς αλλεργίες όλο αυτό τον καιρό.

Μύθος Νο4: Εάν κλειστείς στο σπίτι τις ημέρες που υπάρχει πολλή γύρη θα είσαι εντάξει

Μάλλον όχι. Ακόμα και αν κλείσεις όλες τις πόρτες και τα παράθυρα, τα αλλεργιογόνα και πάλι θα βρουν το δρόμο τους μέσα στο σπίτι και τα ρούχα σου ή ακόμα και το δέρμα σου, από τις προηγούμενες ημέρες που είχες βγει έξω. Θυμήσου ότι θα πρέπει να βάζεις συχνά σκούπα και να καθαρίζεις το φίλτρο στο κλιματιστικό σου τακτικά, για να μειώσεις την είσοδο των αλλεργιογόνων στο σπίτι σου.

Μύθος Νο5: Η μετακίνηση σε μία πιο ξηρή περιοχή μπορεί να σταματήσει τα συμπτώματα

Προτού βιαστείς να φτιάξεις βαλίτσες για μία περιοχή με ξηρότερο κλίμα, θα πρέπει να γνωρίζεις οι αλλεργίες μπορούν να υπάρχουν όπου και αν βρίσκεσαι. Αυτό συμβαίνει επειδή υπάρχουν διαφορετικά ερεθίσματα παντού. Οπότε, εάν σε ενοχλεί η γύρη στην περιοχή σου, το πιο πιθανό είναι ότι θα αναπτύξεις αλλεργίες και στα τοπικά φυτά της περιοχής στην οποία θα μετακομίσεις, άσχετα με το μέρος στο οποίο θα πας.

ΔΕΣ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ ΕΔΩ

NEWSLETTER

Eγγραφή στο newsletter του Livy.gr

To Livy θα μπορεί χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα για να έρθει σε επαφή μαζί σας για ενημερώσεις με νέα & προσφορές. Δώστε τη συγκατάθεσή σας για τους τρόπους που θα θέλατε να μας ακούσετε:

© 2024
VISA
Κατασκευή & προώθηση Advisable Agency