5 εναλλακτικά tips για να αντιμετωπίσεις τα ξεσπάσματα της ακμής

Τα ξεσπάσματα της ακμής, ειδικά όταν ο καιρός αλλάζει απότομα, μπορεί να κάνουν το δέρμα σου πιο ευαίσθητο από ποτέ. Ειδικά την εποχή αυτή, που η επιδερμίδα είναι πιο ξηρή από τον αέρα ή την εκπομπή θερμότητας στους εσωτερικούς χώρους, πρέπει να φροντίσεις το δέρμα με τάση προς ακμή, ακόμα πιο εντατικά.

Ποια είναι τα tips που πρέπει να ακολουθήσεις, κάποια από τα οποία μπορεί να τα διαβάσεις για πρώτη φορά αλλά να κάνουν τη διαφορά στο δέρμα σου; Ιδού:


1. Χρησιμοποίησε ένα ήπιο καθαριστικό & ένα serum:


Αν η ακμή αποτελεί σημείο της καθημερινότητάς σου, γνωρίζεις πολύ καλά πως πρέπει να χρησιμοποιείς στην επιδερμίδα σου μόνο ειδικά προϊόντα. Ξεκίνα από το σωστό καθαρισμό του προσώπου με ακμή, χρησιμοποιώντας ένα ήπιο καθαριστικό, μιας και είναι το μόνο που δεν θα ξηράνει και ερεθίσει παραπάνω την επιδερμίδα σου.

Αν βλέπεις πως η επιδερμίδα του προσώπου έχει λέπια ή είναι υπερβολικά ξηρή άρα κινδυνεύει να γίνει εστία βακτηρίων, ενίσχυσε το δέρμα με ένα ειδικό ενυδατικό προϊόν. Καθάρισε το πρόσωπο τόσο το πρωί όσο και το βράδυ με ένα gel όπως το Effaclar.

Αν πάλι βλέπεις πως οι ενυδατικές κρέμες είναι υπερβολικά πλούσιες για το δέρμα σου, προτίμησε ένα serum που είναι ιδανικό για όλους τους τύπους δέρματος.


2. Πίνε αρκετό νερό:


Πέραν την εξωτερικής ενυδάτωσης που θα προσφέρεις στο δέρμα, ενυδάτωσε τον οργανισμό και εσωτερικά πίνοντας πολύ νερό, ειδικά  όταν τα ξεσπάσματα της ακμής είναι έντονα. Τουλάχιστον 8 με 10 ποτήρια νερό το χειμώνα είναι ιδανικά ενώ όσο η θερμοκρασία ανεβαίνει, η ενυδάτωση του οργανισμού εκ των έσω, πρέπει να ενισχύεται.

Δείτε όλα τα προϊόντα κατά της ακμής ΕΔΩ


3. Περιόρισε τη χρήση των τοπικών θεραπειών για την ακμή:


Το
υπεροξείδιο του βενζολίου και το σαλικυλικό οξύ αποτελούν δύο από τις καλύτερες ουσίες κατά της ακμής αλλά το ξηρό κλίμα του χειμώνα και της άνοιξης αλλά και ο αέρας, σε συνδυασμό με τα συστατικά αυτά, μπορούν να ξηράνουν υπερβολικά την επιδερμίδα.
Αν έχεις επίμονα σπυράκια που χρειάζονται επιπλέον φροντίδα, ακολούθησε μια θεραπεία που έχει μικρότερη συγκέντρωση αυτών των συστατικών.


4. Άλλαξε συχνά τις μαξιλαροθήκες


Η λιπαρότητα από το πρόσωπο ή τα μαλλιά σου, δεσμεύεται στην μαξιλαροθήκη σου και τα ξεσπάσματα ακμής είναι πιθανό να ενισχύονται από τον παράξενο αυτό παράγοντα.

Άλλαξε μαξιλαροθήκη μια φορά την εβδομάδα ή νωρίτερα αν έχεις δέρμα με έντονα σημάδια ακμής. Απόφυγε επιπρόσθετα να αγγίζεις το πρόσωπό σου στη διάρκεια της ημέρας, μιας και τα βακτήρια από τα χέρια, θα περάσουν στο πρόσωπο.


5. Κράτησε τα μαλλιά σου, μακριά από το πρόσωπό σου:


Συνήθως το ξέσπασμα ακμής στο μέτωπο και τη μύτη, συχνά επηρεάζονται από τα μαλλιά που πέφτουν στο πρόσωπο, τα οποία λόγω της λιπαρότητάς τους φράζουν τους πόρους.  Οπότε, ξέχνα για λίγο φράντζες και αφέλειες και μάζεψε τα μαλλιά σου ψηλά, μακριά από το πρόσωπο.

NEWSLETTER

Eγγραφή στο newsletter του Livy.gr

To Livy θα μπορεί χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα για να έρθει σε επαφή μαζί σας για ενημερώσεις με νέα & προσφορές. Δώστε τη συγκατάθεσή σας για τους τρόπους που θα θέλατε να μας ακούσετε:

© 2024
VISA
Κατασκευή & προώθηση Advisable Agency