4 φυσικοί τρόποι για την ενίσχυση της υγείας των μαλλιών

Ζηλεύεις τις διάσημες τραγουδίστριες όπως η Selena Gomez και η Taylor Swift που διαθέτουν υγιή και λαμπερά μαλλιά όλο το χρόνο;
Αν θέλεις κι εσύ τέτοια δυνατά και γερά μαλλιά, ακολούθησε τις συμβουλές του Livy.

Γιατί πέφτουν τα μαλλιά:
Πρώτα πρώτα, είναι σημαντικό να γνωρίζεις πως είναι φυσιολογικό να χάνεις 100 με 150 τρίχες καθημερινά κι επειδή διαθέτουμε περί τις 100.000 τρίχες η απώλεια αυτή δεν είναι τόσο σημαντική. Όταν μια τρίχα πέφτει, μια άλλη καινούργια μεγαλώνει στη θέση της και η διαδικασία επαναλαμβάνεται μέχρι τη μέση ηλικία οπότε και η αναπλήρωση τριχών γίνεται με αργό ρυθμό ή σταματά τελείως. Οι τρίχες που πέφτουν από το τριχωτό της κεφαλής αντικαθίστανται φυσικά λοιπόν, ενώ οι τρίχες που σπάνε και πέφτουν είναι σημάδι αδυναμίας των μαλλιών.

Οι σπασμένες άκρες, τα αφυδατωμένα μαλλιά ή τα πολύ λιπαρά μαλλιά, μπορεί να είναι σημάδι πως πρέπει να αλλάξεις τις συνήθειες φροντίδας του τριχωτού της κεφαλής ή και να ενισχύσεις την υγεία της τρίχας εκ των έσω ή και με τα κατάλληλα προϊόντα φροντίδας.

Φυσικά, και οι περιβαλλοντικοί παράγοντες παίζουν σπουδαίο ρόλο στην υγείας των μαλλιών, μιας και η εποχιακή τριχόπτωση που συμβαίνει κυρίως το φθινόπωρο μπορεί να εντείνει το πρόβλημα τριχόπτωσης που αντιμετωπίζεις. Ταυτόχρονα και η ρύπανση του περιβάλλοντος ή το θαλασσινό νερό ή ακόμα και το νερό της πισίνας μπορούν να κάνουν τα μαλλιά σου αδύναμα και θαμπά.

Τσέκαρε τα επίπεδα βιταμινών και πάρε το κατάλληλο συμπλήρωμα:
Τα επίπεδα σιδήρου είναι σημαντικά για την υγεία των μαλλιών. Οι γυναίκες εξαιτίας και της έμμηνου ρήσης, εμφανίζουν συχνά αναιμία. Αν λοιπόν οι αιματολογικές εξετάσεις έδειξαν πως τα επίπεδα σιδήρου στο αίμα σου είναι χαμηλά, μπορείς να πάρεις ένα συμπλήρωμα διατροφής με σίδηρο για να βοηθήσεις τον οργανισμό σου. Βρες στο Livy.gr συμπληρώματα σιδήρου ΕΔΩ αλλά και πολυβιταμίνες για την ενίσχυση της τρίχας του θύλακα ΕΔΩ

Φρόντισε τη διατροφή σου για να φροντίσεις τα μαλλιά σου
Το τι τρως έχει μεγάλο αντίκτυπο στα μαλλιά και την υγεία του τριχωτού της κεφαλής. Tα βασικά θρεπτικά στοιχεία που χρειάζεσαι για υγιή οργανισμό και γερά μαλλιά είναι ο σίδηρος και η πρωτεΐνη για να δημιουργείς την πολύτιμη για τα μαλλιά κερατίνη, την πρωτεΐνη που θρέφει την τρίχα και την ενδυναμώνει. Κατανάλωσε άπαχο κρέας και ψάρι, τυρί χαμηλών λιπαρών, σπανάκι, ασπράδι αυγού και σόγια.
 
Ταυτόχρονα, ενίσχυσε την υγεία της τρίχας με βιταμίνη C ή κολλαγόνο που βοηθά τις φλέβες του τριχωτού της κεφαλής να υγιείς, υποστηρίζοντας τους θύλακες της τρίχας. Η βιταμίνη C βοηθάει ταυτόχρονα την καλύτερη απορρόφηση του σιδήρου, οπότε τα εσπεριδοειδή μπορούν να αποτελέσουν βασικό πρωταγωνιστή στο τραπέζι σου. Μια καλή ιδέα θα ήταν να κατανάλωσεις το συμπλήρωμα σιδήρου της προτίμησής σου με ένα ποτήρι φρέσκο χυμό πορτοκαλιού.

Επιπρόσθετα, πρόσθεσε βιοτίνη στη διατροφή σου, την πολύτιμη βιταμίνη Β που ενδυναμώνει τα λεπτά μαλλιά και βελτιώνει την υφή τους, την οποία θα βρεις στο ρύζι, το αγγούρι, τα σπαράγγια, τους ηλιόσπορους και τη βρόμη.
Τέλος, αύξησε την ποσότητα νερού που πίνεις από το πρωί ως το βράδυ, μιας και ο ενυδατωμένος οργανισμός και το ενυδατωμένο τριχωτό της κεφαλής, βοηθά τα μαλλιά να είναι πιο δυνατά.

Γίνε επιλεκτική στα προϊόντα καθαρισμού και φροντίδας που χρησιμοποιείς
Αυτό που χρειάζεσαι είναι ένα σαμπουάν που να αναφέρει πως βοηθά στην επανόρθωση των μαλλιών και στην ενυδάτωσή τους. Εμπιστεύσου ένα σαμπουάν ειδικό κατά της τριχόπτωσης και μείνε πιστή σε αυτό, ειδικά τους μήνες που η εποχιακή τριχόπτωση κάνει φανερή την παρουσία της. Βρες το σαμπουάν που σου ταιριάζει κατά της τριχόπτωσης.

Tαυτόχρονα, η χρήση ολοκληρωμένης θεραπείας για τα μαλλιά πέραν του σαμπουάν με προϊόντα όπως το serum, το conditioner, η τονωτική κρέμα, το λάδι κατά της τριχόπτωσης, θα πολλαπλασιάσουν τα οφέλη που θα κερδίσουν τα μαλλιά σου. Δες όλες τις επιλογές για ολοκληρωμένη θεραπεία στα μαλλιά, στο Livy.gr

Πρόσεξε το styling που μπορεί να καταστρέψει την υγεία των μαλλιών
Αν αποφεύγεις το κομμωτήριο και προτιμάς να κάνεις styling μόνη στο σπίτι, πρόσεξε πολύ τόσο τον τρόπο βαφής μαλλιών όσο και τη συχνότητα που χρησιμοποιείς σίδερο ισιώματος ή κατσαρώματος των μαλλιών. Γενικά, φρόντισε στην καθημερινότητά σου, να κάνεις χαλαρά χτενίσματα (χαλαρές κοτσίδες) ενώ προσπάθησε να μεγαλώσεις το χρόνο που μεσολαβεί από τη μια βαφή μαλλιών στην επόμενη.

Προτίμησε φυτικές βαφές μαλλιών (Βρες τες στο Livy.gr) ενώ μην παραλείπεις να κάνεις μια μάσκα μαλλιών, ειδικά μετά τη βαφή ή μετά από μια ημέρα έντονο styling. Γενικά, αν έχεις βαμμένα μαλλιά, προτίμησε προϊόντα φροντίδας και θρέψης που απευθύνονται σε βαμμένα μαλλιά. Δες τις επιλογές που έχεις στο Livy.gr

NEWSLETTER

Eγγραφή στο newsletter του Livy.gr

To Livy θα μπορεί χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα για να έρθει σε επαφή μαζί σας για ενημερώσεις με νέα & προσφορές. Δώστε τη συγκατάθεσή σας για τους τρόπους που θα θέλατε να μας ακούσετε:

© 2024
VISA
Κατασκευή & προώθηση Advisable Agency