10 τρόποι για να διώξετε το στρες από την επιδερμίδα σας.

Μια στρεσογόνα κατάσταση εκτός από τη ψυχολογία, συχνά επηρεάζει και την επιδερμίδα. Μπορεί να επιδεινώσει φλεγμονώδεις καταστάσεις όπως ακμή και δερματίτιδες, να επιταχύνει τη διαδικασία της γήρανσης, να αυξήσει το οξειδωτικό στρες και τη λιπαρότητα, καθώς και την παραγωγή ελεύθερων ριζών.

Το στρες είναι υπεύθυνο και για την ενεργοποίηση της κορτιζόλης, μιας ορμόνης η οποία σκοτώνει τα κύτταρα τα οποία στη συνέχεια ανεβαίνουν στην επιφάνεια της επιδερμίδας με ισχυρότερη ταχύτητα και συχνότητα με αποτέλεσμα το δέρμα μας να φαίνεται θαμπό και κουρασμένο. Η συνεχιζόμενη παραγωγή κορτιζόλης οδηγεί σε απώλεια του κολλαγόνου και της ελαστίνης.

Με λίγα λόγια το στρες μπορεί να προκαλέσει στην επιδερμίδα:

 

  • Πρώιμη εμφάνιση ρυτίδων
  • Μείωση ενυδάτωσης και ελαστικότητας
  • Εμφάνιση κηλίδων
  • Αυξημένη ευαισθησία
  • Ξηρότητα και θαμπάδα
  • Φλεγμονή

Δεδομένου ότι το άγχος αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας, αυτό που έχει σημασία είναι το πώς το διαχειριζόμαστε.

 

10 τρόποι για να περιοριστεί:

  1. Ασκηθείτε. Η άσκηση μειώνει το άγχος και οδηγεί σε αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος, κάνοντας την επιδερμίδα πιο λαμπερή.
  2. Αφιερώστε λίγο χρόνο για τον εαυτό σας και κάντε κάτι που σας αρέσει, ακόμα κι αν έχετε μόνο 10 λεπτά. Ακούστε μουσική ή διαβάστε ένα βιβλίο.
  3. Περπατήστε. Ένας χαλαρός περίπατος θα σας ηρεμήσει.
  4. Μάθετε κάποιες τεχνικές διαχείρισης άγχους, όπως ασκήσεις αναπνοής, γιόγκα, διαλογισμό.
  5. Κοιμηθείτε αρκετά. Επτά έως 8 ώρες κάθε βράδυ είναι ιδανικά.
  6. Μάθετε να λέτε «όχι». Τα άτομα με το μεγαλύτερο άγχος είναι αυτά που δυσκολεύονται να πουν «όχι». Βάλτε τα όριά σας και μειώστε το στρες στη ζωή σας.
  7. Μιλήστε σε κάποιον. Ζητήστε υποστήριξη από έναν φίλο ή ένα ψυχολόγο.
  8. Πιείτε άφθονο νερό.
  9. Σταματήστε το κάπνισμα.
  10. Υιοθετήστε έναν υγιεινό τρόπο ζωής.

Αφού υιοθετήσετε τους παραπάνω εύκολους τρόπους για να αποβάλλετε το άγχος, καλό είναι να επιλέξετε και τα σωστά προϊόντα περιποίησης προσώπου. 

Μην ξεχνάτε ότι η επιδερμίδα μας είναι ο καθρέφτης της ψυχολογίας μας!

ΒΡΕΙΤΕ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΣΤΟ LIVY.GR

NEWSLETTER

Eγγραφή στο newsletter του Livy.gr

To Livy θα μπορεί χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα για να έρθει σε επαφή μαζί σας για ενημερώσεις με νέα & προσφορές. Δώστε τη συγκατάθεσή σας για τους τρόπους που θα θέλατε να μας ακούσετε:

© 2024
VISA
Κατασκευή & προώθηση Advisable Agency