10 μυστικά για δυνατά μαλλιά το χειμώνα & ποια προϊόντα να χρησιμοποιήσεις


Το κρύο, ο αέρας και όλα τα καιρικά φαινόμενα του χειμώνα, μπορούν να αφήσουν την επιδερμίδα ξηρή και τα χείλη σκασμένα. Όμως, το δέρμα δεν είναι το μόνο που υποφέρει το χειμώνα, μιας και τα μαλλιά αντιμετωπίζουν μια σειρά προβλημάτων κατά τους χειμερινούς μήνες.

 

Δες πως θα βοηθήσεις τα μαλλιά σου να ξεπεράσουν τα προβλήματα, όποια κι αν είναι αυτά!

 

 Μαλλιά που φριζάρουν:

Tα μαλλιά που φριζάρουν εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών πρέπει να φροντίζονται με σαμπουάν χωρίς θειικά άλατα ενώ πρέπει να εφαρμόζεις μια μάσκα βαθιάς ενυδάτωσης μια φορά την εβδομάδα για να αποφύγεις το φριζάρισμα όλο το χειμώνα (και στα πάρτι της Πρωτοχρονιάς).

Δες όλα τα προϊόντα για θρέψη ΕΔΩ

 

Μαλλιά που υποφέρουν από το στατικό ηλεκτρισμό:

 Τα μαλλιά που ηλεκτρίζονται είναι ένα σύνηθες φαινόμενο του χειμώνα και για να το αποφύγεις, πρέπει να μην χρησιμοποιείς υπερβολικά έλαια, serum και να αποφεύγεις τη χρήση λοσιόν που δεν είναι φτιαγμένες αποκλειστικά για τα μαλλιά. Αυτό σημαίνει πως είναι καλό να αποφεύγεις να πιάνεις τα μαλλιά σου, μόλις έχεις εφαρμόσει κρέμα για τα χέρια  ενώ μια καλή λύση θα ήταν η χρήση ενός σπρέι για τα μαλλιά με ελαφριά υφή που θα μειώσει το στατικό ηλεκτρισμό.

 

Μαλλιά άτονα, χωρίς όγκο:

 Κατά τους χειμερινούς μήνες, ο τρόπος να προστατεύσουμε το κεφάλι από το κρύο είναι απλός: ένα καπέλο, ένα σκουφί αποτελούν εύκολη λύση. Με τη χρήση των αξεσουάρ αυτών, είναι πιθανό η τρίχα να χάνει τον όγκο της. Γι’ αυτό κι αξίζει να επενδύσεις σε προίόντα που προσφέρουν όγκο στα μαλλιά και προφυλάσσουν από την τριχόπτωση όπως η σειρά Vichy Dercos Densi

 

Μαλλιά με βαρετό χρώμα:

 Οι χειμερινοί μήνες, αυτοί που ο ήλιος είναι λιγότερος και δεν προσφέρει στα μαλλιά φυσικές ανταύγειες, μπορεί να κάνουν το χρώμα επί κεφαλής να φαίνεται βαρετό. Εμπιστεύσου την τεχνική μπαλαγιάζ, με ανταύγειες που κάνουν τα μαλλιά να δείχνουν σαν να τα έχει φιλήσει φυσικά ο ήλιος. Με το μπαλαγιάζ, μπορείς να κάνεις και πιο σκούρες ανταύγειες, δίνοντας μεγαλύτερο βάθος στο χρώμα.

Δες όλα τα προϊόντα για λάμψη στα μαλλιά ΕΔΩ

 

Μαλλιά γεμάτα λιπαρότητα:

Όπως δεν μπορείς να πλένεις το αγαπημένο σου ρούχο καθημερινά σε καυτό νερό, έτσι δεν πρέπει να λούζεις τα μαλλιά σου καθημερινά με καυτό νερό. Όσο είναι δυνατόν, ξέπλυνε τα μαλλιά με κρύο ή χλιαρό νερό για να διατηρούν τη γυαλάδα και την λάμψη τους και το χειμώνα.

Δες όλα τα προϊόντα για λιπαρά μαλλιά ΕΔΩ

 

Κάνε μια θεραπεία με έλαια:

Αντί να χρησιμοποιείς λάδι καθημερινά στα μαλλιά που μπορεί να τα αφήσει φριζαρισμένα, προτίμησε να κάνεις θεραπεία με λάδι μια φορά την εβδομάδα. Επίλεξε το αγαπημένο ου λάδι μαλλιών και κάλυψε τα μαλλιά σου, τις άκρες, με αυτό όσο γυμνάζεσαι ή κάνεις δουλειές στο σπίτι. Ξέπλυνέ το και θα δεις πως τα μαλλιά σου θα ενδυναμωθούν.

 
Livy αγαπημένα:

Apivita Dandruff Relief Oil - Λάδι κατά της ξηροδερμίας και της πιτυρίδας

Apivita Hair Miracle Strengthening & Energizing Hair Oil,  Λάδι ενυδάτωσης και τόνωσης για τα μαλλιά

Apivita Λάδι Θρέψης και Επανόρθωσης για τα Μαλλιά με Αργκάν & Ελιά

 

Δοκίμασε ένα συμπλήρωμα για μαλλιά:

 Για πιο υγιή και δυνατά μαλλιά, λάβε ένα ειδικό συμπλήρωμα διατροφής, για δυνατά μαλλιά, με βιοτίνη ή σύμπλεγμα βιταμινών Β. 

 Δες όλα τα συμπληρώματα διατροφής για δυνατά μαλλιά ΕΔΩ


Πρόσεξε πόσο συχνά λούζεις και στεγνώνεις τα μαλλιά.

Ειδικά η χρήση σεσουάρ το χειμώνα, που είναι έντονη και πιο συχνή, μπορεί να φθείρει την τρίχα. Προτίμησε να λούζεις πιο αραία τα μαλλιά και χρησιμοποίησε ένα ξηρό σαμπουάν, όπως το Klorane Shampoo ή το Klorane Shampooing Sec Ortie ή και το Klorane Shampooing Sec D Avoine ανάμεσα στα λουσίματα, που αφαιρεί τη λιπαρότητα.

Εξοπλίσου με μια καλή βούρτσα μαλλιών:

Το λανθασμένο βούρτσισμα, μπορεί να κάνει τα μαλλιά πιο ευάλωτα στο σπάσιμο, οπότε η βούρτσα που χρησιμοποιείς στο χτένισμα ή στέγνωμα μπορεί να παίξει σπουδαίο ρόλο στην ποιότητα των μαλλιών. 

 

Προστάτευσε τα μαλλιά από την υπερβολική θερμότητα:

Τόσο το χειμώνα όσο και κάθε εποχή, η υπερβολική θερμότητα μπορεί να βλάψει την τρίχα. Να θυμάσαι, πως όταν προετοιμάζεσαι για έντονο styling στα μαλλιά, χρησιμοποίησε μεγαλύτερη ποσότητα μαλακτικής κρέμας στο λούσιμο και ψέκασε τα μαλλιά με σπρέι προστασίας από τη θερμότητα, πριν το styling.

NEWSLETTER

Eγγραφή στο newsletter του Livy.gr

To Livy θα μπορεί χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα για να έρθει σε επαφή μαζί σας για ενημερώσεις με νέα & προσφορές. Δώστε τη συγκατάθεσή σας για τους τρόπους που θα θέλατε να μας ακούσετε:

© 2024
VISA
Κατασκευή & προώθηση Advisable Agency