Βρες το ιδανικό αντηλιακό για τον τύπο της επιδερμίδας σου

Αν πιστεύεις ότι το αντηλιακό αποτελεί αγγαρεία και όχι μέρος της καθημερινής ρουτίνας ομορφιάς σου, μάλλον δεν έχεις βρει το κατάλληλο προϊόν για εσένα. Συνέχισε να διαβάζεις για να βρεις το ιδανικό αντηλιακό για τον τύπο της επιδερμίδας σου.

Ξηρό δέρμα
Όσο πιο κρεμώδης η σύσταση τόσο πιο χαρούμενο θα είναι το δέρμα σου. Για αυτό θα πρέπει να επιλέξεις ένα ενυδατικό αντηλιακό με κρεμώδη υφή, προκειμένου να διατηρήσεις το δέρμα σου απαλό όλο το καλοκαίρι. Αλλά το ίδιο, φυσικά, ισχύει και για τις υπόλοιπες εποχές του χρόνου, αφού θα πρέπει να προστατεύεις το δέρμα σου από τις ακτίνες του ήλιου χωρίς διακοπή.

Λιπαρό δέρμα
Το λιπαρό δέρμα δεν είναι κάτι απλό, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες που ο ιδρώτας τείνει να κάνει χειρότερα τα πράγματα. Για να αποφύγεις αυτή τη λάμψη στο κούτελο όλο το καλοκαίρι, προτίμησε ένα ελαφρύ αντηλιακό με ματ υφή που μπορεί να απορροφήσει τα περιττά έλαια στη διάρκεια της ημέρας.

Δέρμα με τάση ακμής
Αν είχες ποτέ ακμή γνωρίζεις καλά πόσο δύσκολο είναι να απλώσεις μία παχιά στρώση αντηλιακού στο δέρμα. Εκτός από τον πόνο, μία λανθασμένη επιλογή στον τύπο του αντηλιακού μπορεί να φράξει τους πόρους σου και να προκαλέσει νέα ξεσπάσματα. Για αυτό το λόγο θα πρέπει να βρεις ένα αντηλιακό σχεδιασμένο ειδικά για δέρμα με ακμή, που βρίσκεται συνήθως στα φαρμακεία. Αλλά και τα αντηλιακά που είναι σχεδιασμένα για μωρά μπορούν να κάνουν την ίδια δουλειά, αφού θα είναι σίγουρα πιο απαλά με το δέρμα σου.

Ώριμο δέρμα
Το αντηλιακό δεν είναι μόνο πράγμα αναγκαίο για την προστασία από τον καρκίνο του δέρματος αλλά αποτελεί και τον πιο αποτελεσματικό τρόπο να καταπολεμήσεις την πρόωρη γήρανση από τον ήλιο. Αν θέλεις να ενισχύσεις την αντιγηραντική δράση του αντηλιακού σου, μπορείς να βρεις ένα με αντιοξειδωτικά συστατικά, όπως το L-ασκορβικό οξύ(βιταμίνη C)- βοηθά και στην καταστολή των κυττάρων μελανίνης, διατηρώντας τις φακίδες υπό έλεγχο-, η νιασιναμίδη(βιταμίνη Β3) και η τοκοφερόλη(βιταμίνη Ε).

Έτσι, όταν πρόκειται για ένα πιο ώριμο δέρμα, είναι πολύ σημαντικό να αποτρέψεις τις επιβλαβείς ακτίνες UV του ήλιου από το να καταστρέψουν το κολλαγόνο και την ελαστίνη, ενώ ταυτόχρονα θέλεις να επιδιορθώσεις και την ήδη υπάρχουσα βλάβη.

Το αντηλιακό και τα αντιοξειδωτικά, λοιπόν, δουλεύουν μαζί για να καταπολεμήσουν τις ελεύθερες ρίζες(μόρια μαζικής καταστροφής που απελευθερώνονται από τις υπεριώδεις ακτίνες) και να περιορίσουν τη βλάβη των κυττάρων.

NEWSLETTER

Eγγραφή στο newsletter του Livy.gr

To Livy θα μπορεί χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα για να έρθει σε επαφή μαζί σας για ενημερώσεις με νέα & προσφορές. Δώστε τη συγκατάθεσή σας για τους τρόπους που θα θέλατε να μας ακούσετε:

© 2024
VISA
Κατασκευή & προώθηση Advisable Agency