Η απίστευτη ιστορία πίσω από την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Μπορεί ο άγιος Βαλεντίνος να μην είναι ένας αναγνωρισμένος άγιος για εμάς τους ορθόδοξους χριστιανούς, αλλά, υπάρχει μία όμορφη ιστορία γύρω από την ημέρα αυτή της αγάπης.

Οι ρίζες της γιορτής αυτής βρίσκονται στη χριστιανική και την αρχαία ρωμαϊκή παράδοση. Μπορεί να υπάρχουν διάφοροι μύθοι, αλλά ο πιο διάσημος από αυτούς υποστηρίζει ότι ο άγιος Βαλεντίνος έκανε κρυφούς, απαγορευμένους γάμους για νέους ερωτευμένους στην αρχαία Ρώμη.

Όπως φαίνεται, ο αυτοκράτορας Κλαύδιος Β’ πίστευε ότι οι νέοι, ελεύθεροι άνδρες, χωρίς παιδιά ήταν καλύτεροι στρατιώτες, οπότε απαγόρευσε και να παντρεύονται!
Ο άγιος Βαλεντίνος παρέβλεψε αυτό το διάταγμα και, σύμφωνα με τον μύθο, θανατώθηκε για αυτό το λόγο.

Υπάρχει και άλλη μία γνωστή ιστορία πίσω από την ημέρα του αγίου Βαλεντίνου, όπου υποστηρίζει ότι πρόκειται για την εκχριστιανισμένη εκδοχή της αρχαιότερης ρωμαϊκής παγανιστικής γιορτής με το όνομα «Λουπερκάλια». Ουσιαστικά ήταν μία γιορτή αφιερωμένη τόσο στη γονιμότητα των γυναικών της Ρώμης όσο και στις ρωμαϊκές καλλιέργειες και την αφθονία των ζώων, η οποία κατέληγε σε γάμους.

Οπότε, όσο ασήμαντη και αν σου φαίνεται η ημέρα αυτή, το να γνωρίζεις το πώς ξεκίνησε μπορεί να σου δώσει έναν λόγο και για να την γιορτάζεις στο εξής.

Βρες όλα τα δώρα για τον Άγιο Βαλεντίνο στο Livy.gr

NEWSLETTER

Eγγραφή στο newsletter του Livy.gr

To Livy θα μπορεί χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα για να έρθει σε επαφή μαζί σας για ενημερώσεις με νέα & προσφορές. Δώστε τη συγκατάθεσή σας για τους τρόπους που θα θέλατε να μας ακούσετε:

© 2024
VISA
Κατασκευή & προώθηση Advisable Agency