ΘΕΙΑΝΙΝΗ/GABA

3 αποτελεσματα
Η Θεανίνη είναι ένα αμινοξύ που υποστηρίζει σημαντικούς νευροδιαβιβαστές στον εγκέφαλο, ουσιώδεις για την κανονική λειτουργία του εγκεφάλου και νεύρων. Συναντάται σε υψηλά επίπεδα στο τσάι, και πιστεύεται ότι συμβάλλει στις χαλαρωτικές ιδιότητες που συνοδεύουν την κατανάλωσή του. Έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει τα επίπεδα των GABA (νευροδιαβιβαστών) και των κυμάτων Α στον εγκέφαλο, με αποτέλεσμα την πρόκληση ηρεμιστικής δράσης χωρίς την εμφάνιση υπνηλίας καθώς ερεθίζει τα άλφα εγκεφαλικά κύματα που ευθύνονται για την κατάσταση γνωστή σαν «διεγερτική ηρεμία».
Διατηρώντας τα επίπεδα στον εγκέφαλο των νευροδιαβιβαστών της χαλάρωσης, όπως το GABA (Γάμα-αμινο-βουτυρικό οξύ), την ντοπαμίνη και σεροτονίνη, η θεανίνη μπορεί να βοηθήσει στην ισορροπία της διάθεσης και στη ρύθμιση των συναισθημάτων.
Προκαταρκτικές έρευνες δείχνουν ότι η Θεανίνη μπορεί να βοηθήσει στην καρδιαγγειακή λειτουργία, στην επιτυχία βαθύ ύπνου, να προωθήσει την ικανότητα της συγκέντρωσης, να μειώσει τη νευρική ταραχή και πιθανά την αρτηριακή πίεση.

NEWSLETTER

Eγγραφή στο newsletter του Livy.gr

To Livy θα μπορεί χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα για να έρθει σε επαφή μαζί σας για ενημερώσεις με νέα & προσφορές. Δώστε τη συγκατάθεσή σας για τους τρόπους που θα θέλατε να μας ακούσετε:

© 2024
VISA
Κατασκευή & προώθηση Advisable Agency