Πως μπορείτε να απαλλαγείτε από τα ξηρά μαλλιά;

Ξεκινώντας από τα βασικά, είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε πως καθώς οι τρίχες δεν έχουν από μόνες τους κάποιο φυσικό λιπαντικό, η ενυδάτωσή τους βασίζεται στα φυσικά έλαια που βρίσκονται στη ρίζα. Σε αυτά οφείλεται η λάμψη και η υγιής όψη των μαλλιών μας.

Κάποιες φορές όμως, τα έλαια που παράγονται στο τριχωτό της κεφαλής δεν είναι αρκετά και αυτό μπορεί να κάνει τα μαλλιά να φαίνονται ξηρά. Με το πέρασμα των χρόνων παράγεται όλο και μικρότερη ποσότητα ελαίων κάτι που προκαλεί ξηροδερμία και συνεπώς ξηρά μαλλιά.

Ωστόσο, δεν είναι ο μοναδικός λόγος για τον οποίο τα μαλλιά μας μπορεί να φαίνονται κατεστραμμένα και χωρίς ζωή.

Κάθε υγιής τρίχα έχει γύρω της μία προστατευτική μεμβράνη. Όπως τα γυαλιά ηλίου μας προστατεύουν από τον ήλιο, το ίδιο κάνει και αυτή η μεμβράνη για τα μαλλιά μας. Προστατεύει κάθε τρίχα από τις φθορές της θερμότητας και του ήλιου. Μία υγιής μεμβράνη κρατάει όλα της τα στρώματα καλά ενωμένα γύρω από την τρίχα και έτσι η υγρασία που βρίσκεται σε αυτή είναι καλά «κλειδωμένη».

Σε περίπτωση, όμως, που τα στρώματα της μεμβράνης αποκολληθούν το ένα από το άλλο, τότε δεν υπάρχει τίποτα για να φυλάξει την υγρασία πάνω στην τρίχα με αποτέλεσμα να «δραπετεύει» και να κάνει τα μαλλιά μας ξηρά.

Τι μπορεί να προκαλέσει τα παραπάνω προβλήματα;

  • Η συχνή χρήση σαμπουάν έντονης σύστασης είναι μία από τις πιο συνηθισμένες αιτίες που οδηγούν στην ξηροδερμία και τα ξηρά μαλλιά, αφού αφαιρούν με τη μία τα φυσικά έλαια από το τριχωτό της κεφαλής. Το καθημερινό λούσιμο με τα σωστά, όμως, προϊόντα μπορεί να βελτιώσει την υγεία και την εμφάνιση των μαλλιών μας.
  • Προσπάθησε να αφήνεις τα μαλλιά σου να στεγνώνουν με φυσικό τρόπο όσο πιο συχνά γίνεται γιατί ναι, η θερμότητα καταστρέφει τα μαλλιά σου, ειδικά εάν τα προϊόντα που χρησιμοποιείς πριν το styling έχουν ως βάση το αλκοόλ.
  • Η έκθεση της τρίχας στον ήλιο, τον αέρα και τις ξηρές ατμόσφαιρες μπορεί να καταστρέψει την προστατευτική μεμβράνη που αναφέραμε πιο πριν και να οδηγήσει στην αφυδάτωσή της.
  • Οι βαφές μαλλιών, το ντεκαπάζ, και η περμανάντ είναι διαδικασίες που όσο απολαμβάνουμε λόγω της αλλαγής στο look μας, τόσο καταστρέφουν τα μαλλιά μας καθώς περιέχουν χημικά

Πως μπορείτε να απαλλαγείτε από τα ξηρά μαλλιά;

  • Γνωρίζοντας πως οι άκρες των μαλλιών είναι πάντα πιο ξηρές και με ψαλίδα, πρέπει να αποχωριστείς για λίγο το μήκος των μαλλιών σου με ένα κούρεμα. Θα φαίνονται ήδη πιο υγιή και όσο θα μακραίνουν θα αποκτούν ξανά την λάμψη που τους έλειπε..
  • Δώσε στα μαλλιά σου ένα διάλλειμα από τη θερμότητα. Εάν έχεις χρόνο, προτίμησε να λούζεσαι τις ώρες που θα μπορείς να μείνεις στο σπίτι ώστε τα μαλλιά σου να στεγνώνουν με φυσικό τρόπο.
  • Επέλεξε σαμπουάν με ήπια σύσταση ώστε να μπορείς να λούζεσαι όσο συχνά θέλεις χωρίς να αποκτήσεις πρόβλημα ξηροδερμίας.
  • Προκειμένου η προστατευτική μεμβράνη που βρίσκεται σε κάθε τρίχα να παραμένει σταθερή, είναι πολύ σημαντική η χρήση μίας μάσκας βαθιάς ενυδάτωσης 1 με 2 φορές την εβδομάδα καθώς θα δράσει ως «κόλλα» πάνω στην μεμβράνη προκειμένου να διορθώσει τις φθορές της.
  • Προσπάθησε να αποφεύγεις τα προϊόντα styling που έχουν αλκοόλ ως βασικό συστατικό καθώς τείνει να αφαιρεί την υγρασία από την τρίχα.

 

NEWSLETTER

Eγγραφή στο newsletter του Livy.gr

To Livy θα μπορεί χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα για να έρθει σε επαφή μαζί σας για ενημερώσεις με νέα & προσφορές. Δώστε τη συγκατάθεσή σας για τους τρόπους που θα θέλατε να μας ακούσετε:

© 2024
VISA
Κατασκευή & προώθηση Advisable Agency