Επιστροφή στο σχολείο για μαθητές αλλά και γονείς: Οι «χρυσοί» κανόνες

Ενώ τα παιδιά συνήθως είναι γεμάτα ενθουσιασμό για τις πρώτες κυρίως ημέρες του σχολείου όπου και το πρόγραμμα δεν είναι ακόμα τόσο βαρύ, οι γονείς κατακλύζονται από σκέψεις όπως «Είμαστε αρκετά προετοιμασμένοι;».

Για να σε βοηθήσουμε να απομακρύνεις αυτό το άγχος και να βοηθήσεις το παιδί σου να προετοιμαστεί σωστά για τη νέα σχολική χρονιά, σου προσφέρουμε τέσσερις χρυσές συμβουλές για μία σωστή «σχολική» αρχή:

1. Επιστρέψτε στις συνήθειες του ύπνου που απαιτεί το σχολείο.
Ένα πρόγραμμα τόσο για τον βραδινό ύπνο όσο και για το πρωινό ξύπνημα είναι απαραίτητο ώστε να θέσετε μία ρουτίνα και να προετοιμαστείτε εσείς αλλά και το παιδί σας για το σχολείο. Καλό θα ήταν να ξεκινήσετε αυτή τη συνήθεια του ύπνου περίπου μία εβδομάδα πριν ανοίξουν τα σχολεία.

2. Κάντε μαζί τα σχολικά ψώνια.
Αν θέλετε να δημιουργήσετε ακόμα μεγαλύτερο ενθουσιασμό στο παιδί σας για τη νέα τάξη που ξεκινά, φροντίστε να ψωνίσετε μαζί του τα σχολικά εφόδια. Αφήστε να επιλέξει το ίδιο την τσάντα που του αρέσει καθώς και την γραφική ύλη, ώστε να αποκτήσει μία αίσθηση υπευθυνότητας και για τα αντικείμενα που θα χρησιμοποιεί καθημερινά στο σχολείο. Μην αμελείτε την αγορά προϊόντων που σίγουρα θα χρειαστείτε από το φαρμακείο: Αντιφθειρικά, σαμπουάν, ορός για τη μύτη, αντισηπτικά, βιταμίνες και ό,τι άλλο θα χρειαστεί το παιδί στο σχολείο!

3. Ορίστε ένα σημείο διαβάσματος στο σπίτι.
Καθίστε και συζητήστε με το παιδί σας σχετικά με το ποια ώρα αλλά και ποιο σημείο του σπιτιού θα ήταν καλύτερο να κάνει κάθε ημέρα τα μαθήματά του. Μπορεί να είναι κάπου ήσυχα όπως το δωμάτιό του ή ακόμα και στην κουζίνα καθώς θα ετοιμάζετε το βραδινό. Είναι σημαντικό να επιλέξετε μία ώρα όπου θα βρίσκεστε στο σπίτι, ώστε να είστε διαθέσιμοι αν το παιδί χρειαστεί κάποια βοήθεια με τα μαθήματα.

4. Κλείστε την τηλεόραση και τους υπολογιστές/ τάμπλετ…
Για τα περισσότερα παιδιά το καλοκαίρι είναι γεμάτο με ώρες μπροστά από την οθόνη της τηλεόρασης ή του υπολογιστή και των ομοίων του. Αυτό τους προκαλεί ένα σοκ όταν αρχίζει το σχολείο και ξαφνικά καταλαβαίνουν ότι θα πρέπει να περνούν τις περισσότερες ώρες τους διαβάζοντας και όχι παίζοντας παιχνίδια στον υπολογιστή. Για να το βοηθήσεις, αυτό που θα πρέπει να κάνεις είναι να θέσεις ένα πιο αυστηρό πρόγραμμα για τις επιτρεπόμενες ώρες μπροστά στην τηλεόραση και το τάμπλετ, ενθαρρύνοντας παράλληλα το παιδί σου να κάνει πρώτα τα μαθήματά του.
 
PACK FOR SCHOOL ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟ LIVY.GR

NEWSLETTER

Eγγραφή στο newsletter του Livy.gr

To Livy θα μπορεί χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που παρέχετε σε αυτή τη φόρμα για να έρθει σε επαφή μαζί σας για ενημερώσεις με νέα & προσφορές. Δώστε τη συγκατάθεσή σας για τους τρόπους που θα θέλατε να μας ακούσετε:

© 2024
VISA
Κατασκευή & προώθηση Advisable Agency